Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması

Tevbe etmedikten sonra bu insana sözüm de yok selamim da..
    Bütün kardeslerime selam olsun..
    Allah a emanetsiniz..

Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=23928.msg160570#msg160570 date=1347140464]
      Allah a emanetsiniz..
      [/quote]

tevbe et diyor sana, bu arkadaş tanıyor seni sanırsam, bence de tevbe et.
      http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

niye tevbe edeceğim? İmam Zaman a.f.'e bağlı bir mektebin, dünyada zulme meydan okumuş bir temsilcisinin, bir fetvası nedeniyle mi ben tevbe edeceğim!

sizler nefsinizi ve cahiliye gururunuzu,insan fıtratı diye sunup, işin iç yüzünün ne olduğunu bilmeden Peygambere bile kafa tutan zihnin temsilcilerine ne de çok benziyorsunuz. Hani onlar da : adil ol Ey Allah'ın resulü demişlerdi. Olay şöyle gelişmişti:

Huneyn'de müslümanlar bozguna uğradı ve çok kişi katledildi. Geri dönüp kaçanlara Peygamber seslendi, döndüler ve Allah'ın da yardımıyla zafer elde edip bi çok ganimet elde ettiler. Sonra Allah resulü ganimetleri savaşa katılmayıp geride kalanlarla münafıklara verdi. bu durumu kullanan kalbi hastalıklı bir tip gelip kılıcını gösterdi: adil ol ey Muhammed, bizim kılıcımızdan kan damlıyor biz canımızı ortaya koyup zafer kazanıyoruz sen ganimetlerden bize değil savaşmayanlara veriyorsun!

ne kadar haklı görünüyor vicdanı sızlatıyor gibi duruyor değil mi! Ve Allah'ın resulüne bile çıkışıyor!

vicdanı aklı veren Allah'tır. Onu dizayn eden de Allah'tır. Böyle bir vicdan ve akıl Allah'ın kontrolündeki Peygamberle zıt düşebilir mi? düşmemesi lazım. Ama düştü! ne olacak!

Bu durumda biraz daha akıla ihtiyaç vardır. o da Peygamber s.a.a. yanılmayacağına göre akıl ve vicdanı yönlendiren bilgilerin oluşum silsilelerinde bir sorun olması kaçınılmazdır. bunlar kontrol edilmelidir.

akıl ve vicdanın yaralandığı her durumda birden patlayıvermek insanı hisleriyle hareket ettiğindendir ve çoğu zaman buna öfkeyle heyecanla hisle duygularla hareket edip zararla oturmak denir.

örneğin uslu uslu mazlum olarak otlayan bir ceylanı düşünün. Bir aslan geliyor onu kovalıyor, sonra pençesini atıyor sırtına, düşürüyor, sonra boğazından yakalıyor feryat ettire ettire kıskıvrak yakalıyor acılar içinde boğazını parçalıyor!

hangi vicdan buna dayanır! şeytan burada insanın vicdan denen boğazından tutar, hani adalet Allah'ı şefkati! dedirtiri vesveseyle kişiyi ateist yapar. kalbinde hastalık bulunan bir çok insan burada hemen ateist oluverir. ateistlerin en güçlü delillerinden biri kainatta buna benzer kötülük (!) problemidir.

bir başka örnek: hasta olan bir bebenin ateşler içindeki hali, onun ameliyat masasına alınması, parça parça edilmesi karnının yarılması, içinden bir şeylerin sökülmesi onun etlerinin kesilmesi.. bunu izleyin bakalım bir anne ya da baba olarak! daha kötü sonuçlara neden olmasın diye bir insanın ayağının kesilirken gözünüzün önüne getirin. vicdanınız hiç bir zaman bir yerin kesilişini kabul etmez. ama ona akıl dikte eder. sus bak yoksa daha kötüsü olur! diye. o zaman vicdan haa ben kabul etmiyorum ama gözlerimi yumuyorum der...

İmam Humeyni dünya nimetlerinden onun geçici arzularından bir ömür yüz çevirmiş biridir. maddi zevklerden uzak durduğu gibi şöhret, gurur, kibir gibi manevi hastalıklardan da kendini tamamen arındırmış biridir. 80 yıl sürgünde yaşamış biri olarak İslam İnkılabını başarmış uçaktan inerken iranda gazeteciler soruyor ne hissediyorsunuz düşmanı yendiniz sürgün sona erdi başardınız 80 yıllık çile ve işkence sonunda şahı yerle bir edip devleti ele geçirdiniz heyecanlı mısınız neler hissediyorsunuz şeklinde. İmam cevap veriyor:

"Hiiç"

hiç bir şey hissetmiyorum ne hissedeceğim. değişik hiç bir şey olmadı ki diyor. Yani her şey eskiden olduğu gibi. ben görevimi yaptım Allah daha önce bana verdiği kulluk ve görevi yapma bilincimi sürekli tuttu bu kadar. değişen hiç bir şey olmadı. diyor.

odasında bir eski kanepe, bir eski kilim bir külüstür radyo bir kaç kitap var. dünyadaki eşyaları bu!

şimdi böyle biri gelecek nefsin ve şehvetin esiriymişçesine bir fetva verecek öyle mi? kendinden yanılarak bir fetva verecek bu ilahi olmayacak ve şeytandan olacak!

biz dünyaya nefsimize şeytana şehvete kul olmuş, kişiler de bu kirlenmiş aklımızla şeytani bilgiler ve acelecilik hislerle bunu eleştireceğiz vicdanımızı harekete geçirerek sövecek lanet okuyacağız.

Allahtan korkmaz mıyız! ya bilgi sürecinde bir yanlışlık varsa!

Allah'ın nikah yaşını sınırlandırdığına dair bir nas göstermek yerine hissi çıkışlarla fıkhın oluşturulduğu nerede görülmüştür. Akıl Allah'ın sınırlarını beğenmeyip sınır çizmekte midir yoksa Akıllı olan Allah'tır ve onun yol gösterdikleridir demekte midir?

bize burada meydan bırakılmışmış, da o yokkenmiş de. varsın işte bana göster: Allah ve Resulü nerede böyle bir sınır koymuş! Oysa bu konu sitede işlendi. ve orada ayetten nikahta alt sınır çizilmediği açıkça gösterildi.!

şimdi müslüman eksik alına mı teslim olur yoksa Allah'ın net sınır çizmemesine mi! İmam Humeyni'den daha çok sınırlara ve şehvetine hakim olduğunun, vicdanının ondan daha gelişmiş ve işlevsel olduğunu iddia edebilir misin?

Ama Allah için cevap ver, ve doğru olarak. vicdanında bir durdurma olmaksızın!

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=23928.msg160570#msg160570 date=1347140464]
          Allah a emanetsiniz..

[/quote]

madem milleti kullanarak ilmi bırakıp holiganlığa (tarftarlara tribünlere) oynuyorsunuz, bundan karlı çıkacak olan da bizizdir! çünkü burada vahye ve Ehlibeyt mektebine teslim olmuşlar sizin gibi saptırıcılardan çoktur!

Yorum

...EDİT...

Yorum

kaçıyor musun? Hani beni konuşturmayacaktın! hani meydan bana kalmıştı sen yokken! Ben de bu hızla baya bir ilmi tartışmalar yapacağız sandım. Sendeki bu hızı görünce dedim bu adam samimi ve İslam'i endişeleri var. Kişisel sürtüşmelerdense İslam'ın izzeti celali için ortaya ilmi bir şeyler koyacak!

Ancak yanılmışım. Sen de diğer Vahhabi görüşlüler gibi saman alevi gibi parladın sönüverdin.

Hakaretlerine aynısıyla karşılık vermeyeceğim. Ancak dediğinin sana nasıl da döneceğini ispatlayacağım:

Kötü söz sahibine aittir.

Ey ciğer yiyen kadının oğlu dediğin kimdir? bu söz kime aittir!

Bu sözü İmam Ali taraftarı olan Kahraman kadın Sude'nin bir şiirinde görüyoruz:

""Ey Ammare’nin oğlu! Savaş meydanında düşmanla karşılaştığında
              Şecaatli baban gibi düşman ordularına bir anda saldır!
              Ali ve Hüseyin cephesine destek ol!
              Ciğer yiyen Hind’in oğlu Muaviye’nin burnunu yere sür!
              Önderimiz Muhammed Peygamber’in kardeşi Alidir.
              O, halkın hidayet bayrağını taşıyandır; iman kalesidir.
              Ey oğul! Orduyu arkada bırak ön safta yer al!
              Yalın ve keskin kılıçla düşmana saldır; savaş!"

Ciğer yiyen kadın Ebu Süfyan'ın karısı Hinddir. Onun oğlu ise Muaviye. Ali a.s. taraftarları ona hep bu şekilde seslenirlerdi.

Hayatım boyunca, (buna sünni yaşadığım 30 yıl da dahildir) hiç bir zaman Muaviyeyi sevmedim. Elhamdulillah onunla hiç bir bağım ve yakınlığım olmadı. Eğer şu an Muaviyenin tam karşısındaki Ali a.s. taraftarlığı şerefine ermişsem belki bunda sünniyken bile Muaviyeden nefret etmemin payı vardır. Buna rağmen sen bana ciğer yiyen kadının oğlu diye hitap ediyorsun! ya da direk bana hitap etmesen bile bunu ima ediyorsun. Rabbim benim nasıl biri olduğumu biliyor ve buradaki kulları da buna şahittir. Ancak senin kim olduğunu daha anlayamadık!

Ama gördüğümüz o ki bizim yazdıklarımızla hiç alakası şekilde, ve sanki biz o ayetleri kabul etmiyormuş gibi ayet yazıyorsun. Tıpkı Hariciler gibi keskin dilinle ayetleri çıkarların doğrultusunda kullanmaya çalışıyorsun. Ancak Haricilerin hilelerini çok iyi bilen Ali taraftarları var burada. Ali a.s. onlara elçi gönderirken diyordu ki Haricilere ayetlerle delil getirme çünkü onlar da karşılığında ayet getireceklerdir sen onlara kendi durumlarını anlatan hadisleri delil olarak sun...

Hala bizi anlamadan sanki fetvayı ben vermişim gibi onu bana yamamaya çalışıyorsun. Ve Allah bilir bir yandan da İmam Humeyni'yi sevdiğini bile seviyorsundur! bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! önce kendi çelişkilerini gider sonra konuşalım.

Tarihte böylesine keskinlerin sadece kendilerine zararı dokunmuştur. İmam Ali a.s. hariciler için onlardan on tane hayatta kalmayacak sizden de on tane hayatını kaybeden olmayacaktır buyurmuştur. Yeri fitne geldi mi bu Kur'an taraftarıymış gibi görünmen yerini nefsine tapmaya kadar gidecektir. Çünkü ben sana onca deliller örnekler sundum sen onları hiç anlamamışsın bile. nerede kaldı ki dinde aklın yerini bileceksin! Harici ibn Mülcem (l.a.) çok dindardı ama Ehlibeytin karşısında olduğundan dolayı bir kız için Ali a.s.'ın kanını döktü. Sizin gibiler için içimden çok şeyler geçiyor ama seviyene inmemek için demiyorum!. Ama Rabbimin maskenizi düşüreceği zaman uzak değildir. Nefsinize tapıp helake sürükleneceğiniz anı yakın görüyorum.

Şianın en büyük taklit mercii dünyada İslam'ın izzetini ortaya koyan birinin fetvası için iblis kusmuğu demişsin. Seni Rabbime havale ediyorum. Site yönetimini de bu hakaretlere karşın hiç bir işlem yapmamasına şaşırıyorum!

Yorum

Ben sana söyleyecegimi söyledim.
                ...EDİT...

Sözün sahibini oku gör.
                ...EDİT...

http://www.velayet.com/islam_tarihi/...-t1587.25.html

Dedigim gibiseninle tartismaya filan da niyetim yok.
                ...EDİT...

...EDİT...

...EDİT...

Yorum

Allah nikah için alt sınır koymuş mu?

Yorum

وَابْتَلُواْ الْيَتَامَى حَتَّىَ إِذَا بَلَغُواْ النِّكَاحَ فَإِنْ آنَسْتُم مِّنْهُمْ رُشْدًا فَادْفَعُواْ إِلَيْهِمْ أَمْوَالَهُمْ وَلاَ تَأْكُلُوهَا إِسْرَافًا وَبِدَارًا أَن يَكْبَرُواْ وَمَن كَانَ غَنِيًّا فَلْيَسْتَعْفِفْ وَمَن كَانَ فَقِيرًا فَلْيَأْكُلْ بِالْمَعْرُوفِ فَإِذَا دَفَعْتُمْ إِلَيْهِمْ أَمْوَالَهُمْ فَأَشْهِدُواْ عَلَيْهِمْ وَكَفَى بِاللّهِ حَسِيبًا

Vebtelûl yetâmâ hattâ izâ belagûn nikâh(nikâha), fe in ânestum minhum ruşden fedfeû ileyhim emvâlehum, ve lâ te’kulûhâ isrâfen ve bidâren en yekberû. Ve men kâne ganiyyen felyesta’fif, ve men kâne fakîran felye’kul bil ma’rûf(ma’rûfi). Fe izâ defa’tum ileyhim emvâlehum fe eşhidû aleyhim. Ve kefâ billâhi hasîbâ(hasîben).

Ve yetimleri nikâh çağına gelinceye kadar deneyin. Bundan sonra eğer kendilerinde bir rüşd (yeterlilik) hissederseniz, o taktirde mallarını onlara teslim edin. Ve büyürler (geri alırlar) diye, onları (malları) israf etmeyin ve acele ile yemeyin. Ve (vâsi) zengin bir kimse ise, o taktirde iffetli olsun (yetimlerin mallarını yemekten kaçınsın). Ve (vâsi) fakir bir kimse ise, o taktirde örfe uygun olarak yesin. Nihayet onlara mallarını geri vereceğiniz zaman, onlara karşı şahit tutun. Hesap görücü olarak Allah yeter.( Nisa 6 )

...EDİT...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=19836.msg132328#msg132328 date=1316888570]
                      "Humeyni'nin Tahrirul Vesile adlı kitabında 12. meselede ise dokuz yaşından küçük eşiyle süt emme çağında olsa bile ona şehvetle dokunup sarılabileceğini söylüyor!"

evet aynen bu şekilde geçiyormuş. Dğerli alimime sordum cevabı bu oldu.

ancak burada temel kilit nokta şu ki bunun mutlaka açıklanması gerekir dedi kendisi, öyle her önüne gelen ve isteyen ergenliğe ulaşmamış çocuğu nikahlayamaz, ergenliğe gelmemiş çocuğu nikahlayabilmek için ortada çok makul, acil bir sebep olması gerekir.

Ne olabilir mesela atıyorum çocuğun anne babası ölmüş olabilir ortada kalmış olabilir, velisi bulunmayabilir, v.s.

ancak burada tekrar edelim cinsel ilişki ergenlikten önce şiddetle haramdır...
                      [/quote]

mesajımın tamamını aldım ki kalplerinde hastalık bulunanlar yanılmasın...

Talak 4 hakkında ne diyorsun?

Yorum

Diyecegim sudur :Kuran kızların - ve erkeklerin - evlilik için " büluğ ve rüşt " şartını aramaktadır. Önyargılı , hata arama gayretli insanların çamur atma gayretleri sadece kendi kısır döngüleri içinde at gözlüğü ile olayları yorumlamalarına işaret etmektedir ki bu da onların sorunudur.

" İslam üstündür " bundan gerisi sadece boşuna gayret çabaları ve sonu cehennem azabı ile bitecek heba olmuş ömürler manzumesi olacaktır.

Yorum

büluğ ve rüşd yaşını nereden çıkarıyorsun? ayette geçen nikah'a ulaşıncaya kadar mı yoksa nikah çağına ulaşıncaya kadar mı? buradaki deneme ve rüşd yaşından kasıt nikahlanabilecek yaş mı yoksa ekonomik olarak kendini koruyabilecek yaş mı?

Yorum

la havle..
                            yönetim neden bir şey demiyor???
                            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

siteyi bırakıp gitmişe benziyorlar desem Mufaddal burda görünüyordu diğer yöneticilerin de buraya uğradığını gördüm. site kurallarına göre yazılması yasak olan bu yazılar hala burada duruyor sabahtan beri ama bir yönetici görevini yapmıyor

ben eleştirdiğim zaman da bana kızılıyor...

sabredip bildiğimi paylaşmaya çalışıyorum...
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:24.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160623#msg160623 date=1347233915]
                                siteyi bırakıp gitmişe benziyorlar desem Mufaddal burda görünüyordu diğer yöneticilerin de buraya uğradığını gördüm. site kurallarına göre yazılması yasak olan bu yazılar hala burada duruyor sabahtan beri ama bir yönetici görevini yapmıyor

ben eleştirdiğim zaman da bana kızılıyor...

sabredip bildiğimi paylaşmaya çalışıyorum...
                                [/quote]

demek ki onlarda onun gibi duşunuyorlar, onlarda bir bildikleri oldugu için ses cıkarmıyorlar..
                                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:24.
                                http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X