Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması

"bu durumda Kur'an'ın ve bize tutunmamız için bırakılan ve sapmamamız için garanti edilen Ehlibeytin aydınlatıcılığı ve rehberliği neye yarıyor? "

"Sonra iyilik edenlere nimetimizi tamamlamak, her şeyi açıklamak, hidayete erdirmek ve rahmet etmek maksadıyla Musa'ya da Kitab'ı (Tevrat'ı) verdik. Umulur ki, Rablerinin huzuruna varacaklarına iman ederler." En'am 154.

Baglanti kuralim mi yazdiklariniz ile..

Yahudiler kendilerini Hidayete erdirmek ve rehmet etmek üzere Indirilen Tevrat a uymadilar.Yani ne tevrat in ne Hz.Musa nin Rehberligi yeterli olmadi.

Sizin ise bir " Garantiniz " var yazdiginiza göre ki bu "Udul" oldugunuz anlamina gelir.

Yani siz Sapmadiniz.

Dogru mu bu ?..

Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

neden dolayı garantimiz var?

Yorum

ben kendimin sapmayacağını değil Ehlibeytin saptırmayacağını hadisle açıkladım. Bunun Yahudilerin Tevrata ve Musa a.s.'a uyduklarında sapmayacağı gibi

Yorum

BAŞNAKANIM !

Yorum

başnakanım da ne ya! ben iyice kafayı yedim galiba! hiç bi şey anlamıyorum burda neler oluyor? biri diyor ayetle bir bağlantı kuramıyorsun (kendimi geri zekalı gibi hissettim uğraştım yeniden okudum yine bağlantı kuramadım. açıkladı yine kuramadım. çaktırmadım ki. biri de geldi "başnakanım" dedi. ne demek ben mi kafayı yedim bu akşam?

Yorum

İbrahim peygamberi, Allah insanlara imam yapmıştı. İbrahim peygamber, Allah’tan, dilekte bulunarak soyundan da imamlar yapmasını istemiş. Allah, İbrahim peygambere imamlık işinin soy işi olmadığını, önemli olan, soyun değil de, takvanın olduğunu belirtmiştir. Zira dikkat edilirse İbrahim peygamberin bizzat kendisi, Allah tarafından sınanmış, sınanma neticesinde imamlığa Liyakatli olduğu ortaya çıkmıştır. İmamlık işi takvaya bağlı değil de, babasının kim olduğuna bağlı olmuş olsaydı, İbrahim peygamber imam olamazdı. Zira, İbrahim peygamberin babası bir putperesti, sonra imanda etmedi. Kur’an’dan mealen:

- İbrahim, babası Âzer’e demişti ki: “Sen putları ilâhlar mı ediniyorsun? Doğrusu ben seni ve kavmini açık bir sapıklık içinde görüyorum.” 6/74

- Ve kitapta İbrahim’i de an. Şüphesiz o çok sadık bir peygamber idi. 19/41

- Babasına demişti ki: “Ey babam! İşitmeyen, görmeyen ve sana hiçbir faydası olmayan şeylere niçin ibadet ediyorsun?” 19/42

- “Ey Babam, bana sana gelmeyen bir ilim geldi; bana uy, seni düzgün bir yola ileteyim.” 19/43

- “Ey Babam! Şeytana ibadet etme; zira şeytan, Rahman’a âsi olmuştur.” 19/44

- “Ey abam! En sana Rahmân’dan bir azâbın dokunmasından korkuyorum. O zaman (sen), şeytanın dostu olursun.” 19/45

- (Babası): “Ey İbrâhim, sen benim ilâhlarımdan yüz mü çeviriyorsun? Eğer (onlara dil uzatmaktan) vazgeçmezsen, an dolsun seni taşlarım. Uzun süre enden ayrıl git!” dedi. 19/46

Görüldüğü gibi, bir peygamberin babası müşrik bir kimse olabiliyor. Aynı durum peygamberlerin çocukları içinde geçerlidir. Bu konuda, Kur’an’dan mealen:

- Gemi, onarı dağlar gibi dalga(lar) arasından geçirirken Nûh, bir kenarda duran oğluna: “Yavrum, bizimle berâber (gemiye) bin, kâfirlerle beraber olma!” diye seslendi. 11/42

- (Oğlu): “Beni sudan koruyacak bir dağa sığınacağım.” dedi. (Nûh): “Bugün, Allah’ın emrinden koruyacak hiçbir şey yoktur, ancak O’nun rahmet ettiği (insanlar kurtulur).” dedi. Ve aralarına dalga girdi, o da boğulanlardan oldu. 11/43

Ayrıca, peygamber eşi olmalarına rağmen, Nûh’un karısı ve Lût’un karısı mümin olmadılar ve Allah’a asi oldular ve kafir olarak öldüler; Bu konuda, Kur’an’dan mealen:

- Allah, inkâr edenlere, Nûh’un karısı ile Lût’un karısını misâl verdi. Bu ikisi, kullarımdan iki sâlih kulun (nikâhı) altında idiler, onlara hıyânet ettiler. Kocaları, Allah’tan (gelen) hiçbir şeyi onlardan savamadı. (Onlara): “Haydi, girenlerle berâber siz de ateşe girin” denildi. 66/10

Allah’a en çok asi olmuş olanlardan bir tanesi de, Fir’avn’dur. Buna rağmen karısı mümin idi. Kur’an’dan mealen:

- Allah, iman edenlere de, Firavun’un karısını misal vermektedir. O şöyle demişti: “Rabb’im bana yanında cennetin içinde bir ev yap, beni Firavun’dan ve onun (kötü) işinden kurtar. Ve beni şu zâlimler topluluğundan kurtar!” 66/11

Bu durum karşısında, bir kimse çıkıp ta aynı soydan gelenlerin veya her hangi bir şekilde bir birleriyle akrabalık bağıyla bağlı olanların, bu durumlarından dolayı en üstün olduklarını ve müminlerin yönetiminin bunlardan başkası için mümkün olmadığını iddia ile imameti, babadan oğula devredecek şekilde belli bir gruba tahsis edemez. İddia etmesi halinde bu, Kur’an’a uygun bir iddia olmuş olmaz.

Dogru mu ?..

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160557#msg160557 date=1347135909]
                başnakanım da ne ya! ben iyice kafayı yedim galiba! hiç bi şey anlamıyorum burda neler oluyor? biri diyor ayetle bir bağlantı kuramıyorsun (kendimi geri zekalı gibi hissettim uğraştım yeniden okudum yine bağlantı kuramadım. açıkladı yine kuramadım. çaktırmadım ki. biri de geldi "başnakanım" dedi. ne demek ben mi kafayı yedim bu akşam?
                [/quote]

Yavas yavas

Aceleye ne gerek var ?..

Yorum

aklınıza ve vicdanınıza uyuyorsanız bu şiilik değil hanefiliktir. çünkü fıkhi konularda akıl, kıyas ehli olan onlardır şiiler değil.şiiler fıkhi konularda iki guruptur. ya müctehid ya mukallit. müctehidse taklit edilir fetva verir, mukallitse taklit eder müctehide uyar. üçüncü bir gurubu henüz hiç bir şii kitap yazmış değil ya da ben görmedim
                  وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَن تُؤْمِنَ إِلاَّ بِإِذْنِ اللّهِ وَيَجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لاَ يَعْقِلُونَ
                  [color=rgb(0, 128, 0)]Ve mâ kâne li nefsin en tu’mine illâ bi iznillâh(iznillâhi), ve yec’alur ricse alellezîne lâ ya’kılûn(ya’kılûne)[/color]

Ve Allah'ın izni olmaksızın, bir kimsenin (bir nefsin) mü'min olması (mümkün) olamaz. Ve (Allah), akıl etmeyen kimselerin üzerine ceza (azap) verir.( Yunus 100 )

Sapmadin mi ?..

Yorum

İbrahim a.s.'ın soyumdan da tabirini Allah'ın reddettiğini hangi karineden çıkarıyorsunuz? Ayette bu ibare var mı? yoksa soyu şartına istisna mı koyuyor?

Yorum

benim ilgisiz dediğim bir de önceden bir göktürk vardı iki yıldır girmiyordu siteye o kişi misiniz diye sordum?

Yorum

bu konuda aynı ifadeler İmam-ı Rahil Ruhullahil Humeyni (k.s.)'ün kitabında var. Alimimiz baktı ve ifadeleri bana okudu. 9 yaşından küçük çocukla ilişki kurmak caiz değildir, ellemek, şehvetli şekilde kucaklamakta sakınca yoktur. hatta süt emme yaşında bile olsa... (sakınca yoktur) diyor.

ifade bu.

şimdi bu ifadeyi mi yok diyelim, bu ifade var İmam Humeyni mi yanıldı diyelim?

ya yanılmadıysa? O zaman cahil yere ilahi hükümlere aykırı davranmanın riskine mi girelim.. ben girmem..
                        وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ وَلاَ يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إَلاَّ خَسَارًا

Ve nunezzilu minel kur’âni mâ huve şifâun ve rahmetun lil mu’minîne ve lâ yezîduz zâlimîne illâ hasârâ(hasâran).

Kur'ân'dan indirdiğimiz şeyler, mü'minler için şifadır ve rahmettir. Ve zalimlerin sadece hüsranını (kaybettiği dereceleri) arttırır.( Isra 82 )

Yorum

yani?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160563#msg160563 date=1347138539]
                            İbrahim a.s.'ın soyumdan da tabirini Allah'ın reddettiğini hangi karineden çıkarıyorsunuz? Ayette bu ibare var mı? yoksa soyu şartına istisna mı koyuyor?
                            [/quote]

Islamda hic bir sey babadan ogula gecmez.
                            Bunu görmek icin verdigim örnekler yeterlidir.

Yahudiler gibi Allah in sectiklerine ayak diretmeyi terk edin.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160566#msg160566 date=1347139291]
                              yani?
                              [/quote]

Yanisi su: Aklini vicadanini kullanmadigin sürece pislik icinde debelenmeye mahkumsun..
                              Bebeklere sehvet ile sarilmayi serbest eden bir Din de Allah yoktur.

Allah in olmadigi bir yerde de yanliz ve yanliz IBLIS in Hükmü vardir..

Daha da acayim mi yoksa bir baglanti kurabiliyor musun ?..

Yorum

Sen Ehlibeyt Siasisin he ?..Biz buralarda yokken epey degisiklik olmus ki sana burada nefes aldiriyorlar..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X