Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması

hayat düsturumuz tek de olsan doğru bildiğin yolda yürümendir

bu can bedende olduğu sürece bu yürüyüşümüz tavizsiz sürecektir bi iznillah.. yola çıkarken yanımızda kimse var mı bakmadık ki yarı yolda yalnızlık hissedelim!

Rabbime şükürler olsun...

Yorum

Taasubun örneklerini burada görüyoruz. Zahiri olarak hristiyan ölen birine hasan nasrullah şehid diyor,itiraz edilince verilen cevap bu:

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160449#msg160449 date=1346968972]
      Eğer İmam Zaman a.f.'in tam emrinde olan Hasan Nasrallah şehid dediyse ben buna inanırım. Son anda iman mı etti artık orası beni ilgilendirmez...
      [/quote]
      Hasan Nasrullah'ın bir bildiği vardır! Sanki hasan nasrullah insan-üstü varlık da mana aleminden haber alıyor. Bu sitede 'fetullah gülen puta tapın dese;vardır bi hikmeti deyip tapacaklar' diye bi ifade görmüştüm. İrancılar için de durum aynı. Ali Hamanei puta tapın dese vardır bir hikmeti deyip tapacaklar. Hasan Nasrullah imam mehdi'nin askeriymişte ne derse doğruymuş

Hadi bunu geçtim. Yahu 9 yaşından küçük kızlara şehvetle sarılmayı,dokunmayı nasıl savunursun? Gözümde canlandırayım diyorum... Tövbe estarufullah hayal bile etmek istemiyorum. Humeyni hata yapmış olabilir yanlış fetva verdi diye kafir mi oldu? Fakat körü körüne bağlanmak denilen olay bu işte adam ne derse kabul edersin.
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23928.msg160622#msg160622 date=1347233733]
        yönetim neden bir şey demiyor???
        [/quote]
        Yönetimdekilerin kız çocuğu vardır gönlü el vermiyordur silmeye.

Aslında fazla hakaret etmiş editlenmesi lazım.
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

ALLAH'DAN KORKUN. ORTAMI GERMENİN VE YÖNETİMİ PROVAKE ETMENİN LÜZUMU YOK! GEREKEN YAPILACAK ELBET. DAHA YENİ FARKETTİM YAZILANLARI. FIRSAT BULMUŞÇASINA SALDIRMANIN ALEMİDE YOK. TÖVBE ESTAFİRULLAH.

SAYIN VELAYET NURU HOCAM BİRAZ GEÇ OLDU FARKEDİŞİM HEMEN GEREKLİ MÜDAHALEYİ YAPIYORUM...

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23928.msg160641#msg160641 date=1347276656]
            Yönetimdekilerin kız çocuğu vardır gönlü el vermiyordur silmeye.

Aslında fazla hakaret etmiş editlenmesi lazım.
            [/quote]

MUHAMMED TAKİ NE DEMEK BU ŞİMDİ? ALLAH SENİ ISLAH ETSİN.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23928.msg160640#msg160640 date=1347276521]
              Hasan Nasrullah'ın bir bildiği vardır! Sanki hasan nasrullah insan-üstü varlık da mana aleminden haber alıyor. Bu sitede 'fetullah gülen puta tapın dese;vardır bi hikmeti deyip tapacaklar' diye bi ifade görmüştüm. İrancılar için de durum aynı. Ali Hamanei puta tapın dese vardır bir hikmeti deyip tapacaklar. Hasan Nasrullah imam mehdi'nin askeriymişte ne derse doğruymuş [/quote]

Şiiler Koyun değildir İnsaf Ehli olmayan ve düşünmesini bilemeyen Kardeşim. Ayetullah Hamanei ve Hasan Nasrallah "Puta tapın" diye bir fetva veremez. Bu Mümkün değildir. Bunu benzetme anlamında diyor isen çirkin bir benzetmedir. Evet Fıkhi anlamda rehberimize hamdolsun bağlıyız ama Rehberimiz kalkıp Puta tapın derse ki (bu mümkün değil) bizde "EYVALLAH" deriz. Ki bu mümkün değil. Fethullah Gülen içinde durum aynı değildir. Cemaatine bağlı insanlara baktığımızda Gülenin her türlü yanlışına EVET deyip kabul edenler var. Mavi Marmara örneğinde olduğu gibi. Ki Güleninde PUTA tapıun diyeceğine değil ama farklı şeyler uç şeyler söyleyeceğine eminiz.

Yorum

Allah sizleri islah etsin..

Fetvanizi alip Facebook a asacagim..
                Bütün alem Sapikligi ve sapikliga sahip cikan koyunlugu görsün..

Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=23928.msg160653#msg160653 date=1347281342]

[/quote]

sen kendini bu konuda ilk mi sanıyorsun. Faceden şiaya atılan iftiralar hiç eksik olmadı ki! Sen assan ne olur asmasan ne olur! Şia'nın tertemiz fetvaları sizin saptırmalarınızla kirlenmeyeceği gibi hidayet olup şiaya girenlerin hızında da azalma olmayacaktır.

ben fetvanın ayrıntısıyla cümlesi cümlesine ve bulunduğu bağlamdan koparılmadan her yerde ilan edilmesinde hiç bir sakınca görmüyorum.

Ancak fetvanın onca yönünden fetvanın aşamalarından kopuk olarak tek cümleyi alıp asacaksan üstelik burada sorduğum soruları da cevaplayıp bir sonuca gitmeden bunu yapmayı ganimet sayacaksan bunun zararı sadece kendine dokunur.

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=23928.msg160653#msg160653 date=1347281342]

[/quote]

Dilediğinizi yapabilirsiniz Abi. Problem değil. Görende zannecek ki Ortada bu fetvayı fiiliyata döken bir topluluk var. Ama aynı fetvanın daha kötüsünü Ortadoğunun bağrında fiiliyata döken nice cemaatler mevcuttur. Her Caiz Farz olmadığı gibi her Sakıncası yoktur meselesi de İLLADA YAPIN anlamında değildir.

Yorum

"Nikah'a ulaşıncaya kadar" şeklinde ayette geçen ifade nikah için zamanın olduğu alt sınırın olduğu gibi bir anlama götürüyor ki doğrudur. Nikah için belli bir olgunlaşma elbette vardır. Ancak iki türlü nikah vardır. Biz şeri delilleri incelediğimizde görüyoruz ki bu nikahlardan birisi bilinen, nikah yeterliliğine ulaşmış kişilerin nikahıdır. diğeri ise mahramiyet nikahıdır ki bunun için alt sınır yoktur. Yani ilişkinin caiz olmadığı, sadece bir arada kalmak zorunda olanların, haram olan mahramiyeti gidermek için kıyılan nikahtır. Bu nikahta ilişki caiz değildir. Zaten İmam Humeyni (r.a.) de bu tür nikahtan söz ediyor ve alt sınır olmadığını şeklinde anlaşılabilecek bir fetvayı veriyor. Fetvanın devamında bu bulüğa ermeden ilişkiye girmenin caiz olmadığı geçiyor. Neden bu hiç gündeme getirilmez?

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23928.msg160651#msg160651 date=1347279340]
                        Şiiler Koyun değildir İnsaf Ehli olmayan ve düşünmesini bilemeyen Kardeşim.
                        [/quote]
                        Yazdıklarımdan şiilerin koyun olduğu sonucunu mu çıkardın? Ben böyle bir şey söylemedim. Koyunluk yapanlar var tabiki ama burdan 'şiiler koyundur' anlamı çıkmaz. Öyle düşünüyor olsam kendim şii olmam.
                        Ayetullah Hamanei ve Hasan Nasrallah "Puta tapın" diye bir fetva veremez.
                        [/quote]
                        Fetullahçılarda 'fetullah gülen böyle fetva ver(e)mez' der.
                        ama Rehberimiz kalkıp Puta tapın derse ki (bu mümkün değil) bizde "EYVALLAH" deriz.
                        [/quote]
                        İşte öğrenmek istediğimi söyledin. Rehber tabi ki öyle bir fetva vermez ama verirse taparsın. Siz İran yönetimi ne derse onu yapıyorsunuz kendi fikirleriniz falan yoktur onların söylediğini slogan edinip yola çıkarsınız. Ben böyle yapmam ama kendim düşünür kendim bulurum. Kendim düşünüyorum diye bana 'düşenmesini bilemiyosun' falan denir ama umrumda değil. Sizin mantığınız belli. Ali hamaney,hasan nasrullah vs İmam Mehdi'nin a.s askeridir onlar ne derse doğrudur. Peki onları kim imam mehdi'nin askeri ilan etti? Allah mı? Peygamber mi? İmam Mehdi'nin kendisi mi?

Açıkça soruyorum size bu kişiler insan-üstü varlıklar mı mana aleminden haber mi alıyo? Eğer cevabı 'hayır'sa o zaman neden söyledikleri her şeyi kabul ediyosunuz hata yapamazlar mı?

Hee bide şimdi şunu ekliyorum : Bir inanç var Ali hamaney hata yapacak olsa İmam mehdi devreye girer engel olurmuş

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23928.msg160649#msg160649 date=1347278843]
                          MUHAMMED TAKİ NE DEMEK BU ŞİMDİ?
                          [/quote]
                          Yönetimde olan birinin kız çocuğu varsa böyle bir durumu kendi kızı için düşünüp silmeye eli varmamış olabilir,o yüzden silmemiş olabilir demek. Bir ihtimal...
                          [quote author=Murtazaali link=topic=23928.msg160649#msg160649 date=1347278843]
                          ALLAH SENİ ISLAH ETSİN.
                          [/quote]
                          Amin

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160656#msg160656 date=1347283156]
                            haram olan mahramiyeti gidermek için kıyılan nikahtır.
                            [/quote]
                            Bunu ilk defa duyuyorum. Bu nikahın adı nedir?

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23928.msg160655#msg160655 date=1347282113]
                              Görende zannecek ki Ortada bu fetvayı fiiliyata döken bir topluluk var.
                              [/quote]
                              Bu sakat bir görüş. Mesela ben 'hırsızlık helaldir' desem ama hırsızlık yapmasam bir sorun olmayacak mı yani? Fiiliyata dökülüp dökülmemesi önemli değil. Mesele bunun savunulması.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160656#msg160656 date=1347283156]
                                Zaten İmam Humeyni (r.a.) de bu tür nikahtan söz ediyor ve alt sınır olmadığını şeklinde anlaşılabilecek bir fetvayı veriyor. Fetvanın devamında bu bulüğa ermeden ilişkiye girmenin caiz olmadığı geçiyor. Neden bu hiç gündeme getirilmez?
                                [/quote]
                                Sitede ayrı bir başlık açıp fetvanın tamamını koymak sonra da açıklamasını yapmak,böyle yazmaktan daha hayırlı olur. Bir yerde tartışma varken arada geçmiş olabilir ama başlı başına yeni bir konu açıp orada cevaplandırılırsa internette araştırma yapan biri görebilir ve çok faydalı olur.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X