Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yeni bir Mehdi mi türedi? Ahmet Hasan

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yeni bir Mehdi mi türedi? Ahmet Hasan

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167037#msg167037 date=1364843290]
    Imamlar 12'dir tabii ki. Fakat 12 Imamlardan sonra 12 Mehdi gelir, öncedende belirmistim kaynaklari mevcut
    [/quote]

öylemi mümkünse kaynaklarınızı gösterin sonra konuşalım delilsiz mesnetsiz konuşmayın...

ha birde sorması ayıp olmazsa bahaullah (la.) bu sizin on iki mehdinizin kaçıncısı olur?

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24722.msg167038#msg167038 date=1364843349]
      alim ve temiz ahlaklı olsaydı böyle bir iddiada bulunmazdı. Allh (c.c) buyurduğu gibi "Feetu burhaneküm in küntüm sadıkın" sadakallahul 3aliyyul 3azıym. fazla söze gerek yok... bahsettiğiniz konu yenilir yutulur cinsten değil tövbe etmenizi de tavsiye ederim.... hidayete (ehli beyt yoluna) ulaştıktan sonra sapıklığa girmeyin....
      [/quote]

Yaziklar olsun size.. Ben onun yolundan hiç bir zaman ayrilmam, hüccetler zincir gibidir, sizler bir tanesine baglanamassiniz zincir hepsi birden kopar gider.. inatçiliginiz ne kadar da sarmis kusatmis, cehaletiniz zaten onu arastirmadan onun hakkinda ileri geri konusmak.. Bir gün gelir onu tanirsiniz, sakin demeyin ozaman " onun bilgisine ahlakina hayraniz"

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24722.msg167039#msg167039 date=1364843457]
        öylemi mümkünse kaynaklarınızı gösterin sonra konuşalım delilsiz mesnetsiz konuşmayın...

ha birde sorması ayıp olmazsa bahaullah (la.) bu sizin on iki mehdinizin kaçıncısı olur?
        [/quote]

Buyrun iste.. bahaullah ne alaka simdi abim?

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24722.msg167039#msg167039 date=1364843457]

[/quote]

Önceki sayfalarda kaynaklari gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167040#msg167040 date=1364843573]
            Yaziklar olsun size.. Ben onun yolundan hiç bir zaman ayrilmam, hüccetler zincir gibidir, sizler bir tanesine baglanamassiniz zincir hepsi birden kopar gider.. inatçiliginiz ne kadar da sarmis kusatmis, cehaletiniz zaten onu arastirmadan onun hakkinda ileri geri konusmak.. Bir gün gelir onu tanirsiniz, sakin demeyin ozaman " onun bilgisine ahlakina hayraniz"
            [/quote]

Kesinlikle ehli beyt yolunda çok inatçıyımdır. hiçbir batıl görüşü kabul etmem. iki ametten başkasına da tabi olmam. yalancı mehdilerle benim işim olmaz... her bilgili her ahlaklı mehdi olacaksa yandık valla

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
            Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167041#msg167041 date=1364843620]
              Buyrun iste.. bahaullah ne alaka simdi abim?
              [/quote]
              on iki tane mehdi gelecek diyen sen değilmisin? Bahaullahta kendini mehdi ilan etmişti seninkinin ne fazlası var?

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24722.msg167043#msg167043 date=1364844050]
                Kesinlikle ehli beyt yolunda çok inatçıyımdır. hiçbir batıl görüşü kabul etmem. iki ametten başkasına da tabi olmam. yalancı mehdilerle benim işim olmaz... her bilgili her ahlaklı mehdi olacaksa yandık valla
                [/quote]

Abim, birinci ve ikinci sayfada koydugum videolari, makaleleri okumanizi tavsiye ediyorum..

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167042#msg167042 date=1364843718]
                  Önceki sayfalarda kaynaklari gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum
                  [/quote]
                  önceki yazınızda on iki mehdi gelecek şeklinde bir hadis mi paylaştında kontrol etmemi istemektesin?

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24722.msg167044#msg167044 date=1364844110]
                    on iki tane mehdi gelecek diyen sen değilmisin? Bahaullahta kendini mehdi ilan etmişti seninkinin ne fazlası var?
                    [/quote]

Abim bakin sizlere az öncede dedim koydugum makaleleri gözden geçirin ve inatçilik ve alay etmeyi birakin

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24722.msg167046#msg167046 date=1364844187]
                      önceki yazınızda on iki mehdi gelecek şeklinde bir hadis mi paylaştında kontrol etmemi istemektesin?
                      [/quote]

Sizler delil aramiyormusunuz elbette? O yüzden tabii ki gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum..

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167045#msg167045 date=1364844154]
                        Abim, birinci ve ikinci sayfada koydugum videolari, makaleleri okumanizi tavsiye ediyorum..
                        [/quote]
                        bana hadis göster kardeşim , de ki falan kitabın falan sayfasında şu denmekte... bana hikayeler anlatma... ehli beyt ne demiş bana onu söyle...

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24722.msg167050#msg167050 date=1364844307]
                          bana hadis göster kardeşim , de ki falan kitabın falan sayfasında şu denmekte... bana hikayeler anlatma... ehli beyt ne demiş bana onu söyle...
                          [/quote]

Buyrun..

Seyyid Ahmed el Hassan kimdir?
                          Imam Ahmed el Hassan a.s. Ehlibeytin 12. Imamın, Muhammed ibn el Hassan’ın vasisi’dir, onun gönderiği Resulü ve Ehlibeytin söz verdiği şahıs Yemani.
                          1.Imam Cafer el Sadik (a.s.): “Hic bir bayrak, Yemani’nin bayragindan daha dogru yol uzere olmayacaktir”
                          (Mucemul Ehadisi Imam Mehdi (a.s) cilt 3, sah 473)
                          (Muntehabul Eser. sah 565)
                          (Kesful Gumme. cilt 2, sah 460)

(Bihar Al Anvar. cilt 52, sah 210)
                          2.Imam Muhammed el Bakir (a.s): “O, sahibinize davet edecektir. Dolayisiyla Yemani ortaya ciktigi zaman Muslumanlarin silahlarini satmalari haramdir. Yemani ortaya ciktigi zaman ona dogru hareket et. Cunku, o hidayet bayragidir. Muslumanlarin ondan yuz cevirmeleri helal degildir. Kim boyle yaparsa cehennem halkindandir. Cunku o, dosdogru yola davet edecektir.”
                          (Mucemul Ehadisi Imam Mehdi (a.s). cilt 3, sah 255) ;
                          (Gaybeti Numani. sah 171);
                          (Bihar Al Anvar. cilt 52, sah 232)
                          3.Imam Cafer el Sadiq (a.s.): “Sufyani’nin gözünü patlatacak olan Yemani ortaya cikmadikca Sufyani ortaya cikmayacaktir.”
                          (Mucemul Ehadisi Imam Mehdi (a.s). cilt 3, sah 478)
                          (Gaybeti Numani. sah, 185)
                          ( Bihar Al Anvar. cilt 52, sah 245)
                          4.Peygamber (s.a.a.s.) Meracta şu sesi duydu: “Hüseyin’in (a.s.) evlatlarindan bir adamin ortaya cikisi, deccal’in ortaya cikisi ve sufyani’nin ortaya cikisi…(alametlerdendir)”
                          (Muntehabul Eser. sah 529)
                          (Kemalud-Din. cilt 1, sah 251)
                          (Bihar Al Anvar. cilt 51, sah 70)
                          5.Imam Cafer el Sadik (a.s.): “Yemani ve sufyani, iki yariş ati gibi olacaklar”
                          (Mucemul Ehadisi Imam Mehdi (a.s). cilt 3, sah 143)
                          (Ezzamun Nasip. cilt 2, sah 131)
                          ( Bihar Al Anvar. cilt 52, sah 253)
                          6.Imam Muhammed el Bakir (a.s.) dedi: “Allah’in Taleghan’da bir hazinesi var, ne altin nede gümüs, Horasan’dan 12.000 Asker, parola’lari: “Ahmed Ahmed”. Beni Haşem’den bir şahis, gri bir katıra binmis, kirmizi bir boyun atkisi giymis, onlari iletir. Sanki onu firat’i gecerken görüyorum. Onlardan duyarsan, onlara dogru acele et, buz üzerinden sürünmek zorunda kalsan bile.”
                          (Mutahab Al-Anwar Al-Muzi’a. sah 343)
                          7.Hz. Emir el Muminin Ali ibn Ebi Talib (a.s.) dedi ki: “Onikinci Imamin ilk Adami Basra dandir ve sonuncusu Ibdal’lardan (Suriye’den).
                          (Beşarat Al-Islam,. sah 148)
                          8.Imam Cafer el Sadik (a.s.) Onikinci Imamin Adamlarini sayarken dedi ki: “Ve Basra’dan… Ahmed…”
                          (Beşarat Al-Islam. sah 181)
                          9.Huzeyfe ibn al Yemani ResülAllahi saas. bunu söylerken duydu: “Rukn ve Makam arasinda ona Bey’a verecekler, ismi Ahmed, Abdullah ve Mehdi. Bunlar onun 3 isimleri.
                          (Gaiba AlTusi. sah 305, 299, 454, 470)
                          (Bihar Al-Anvar. cilt 52, sah 291)
                          (Mucam Ahadis Al-Korani. cilt 1, sah 453)
                          (Al-Hara’ec Al Cara’eh Lekatb Al-Din Al-Rawandi. sah 1149)
                          10.ResülAllah (s.a.v.a.s.) dedi ki: “Mekke’de onu takip et, cünkü o Mehdi’dir ve ismi Ahmed’tir”
                          (Mucam Ahadis Imam el Mehdi, Seyh Al-Korani. cilt 1, sah 356)
                          11.Imam Cafer el Sadik (a.s.) yakin sahabesine Mufadal ibn Ömer’e Ka’imin büyük işaretlerini aciklarken dedi ki: “… Ve bizim bir oglumuz Basra’dan gelecek…”
                          (Kitab El Haft El Şerif)
                          12.Imam Cafer el Sadik (a.s.) Mufada ibn Ömer’e Mehdi icin aciklarken dedi ki: “Ve Hüseyin ibn Ali 12.000 Asker ile Dogu’dan gelecektir…. Siyah bir Türban başinda giymis ”
                          (Hidayet el Kübra-El Hüseyn ibn Hemden. sah 396)

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167051#msg167051 date=1364844439]
                            Buyrun..

Seyyid Ahmed el Hassan kimdir?
                            Imam Ahmed el Hassan a.s. Ehlibeytin 12. Imamın, Muhammed ibn el Hassan’ın vasisi’dir, onun gönderiği Resulü ve Ehlibeytin söz verdiği şahıs Yemani.
                            1.Imam Cafer el Sadik (a.s.): “Hic bir bayrak, Yemani’nin bayragindan daha dogru yol uzere olmayacaktir”
                            (Mucemul Ehadisi Imam Mehdi (a.s) cilt 3, sah 473)
                            (Muntehabul Eser. sah 565)
                            (Kesful Gumme. cilt 2, sah 460)

(Bihar Al Anvar. cilt 52, sah 210)
                            2.Imam Muhammed el Bakir (a.s): “O, sahibinize davet edecektir. Dolayisiyla Yemani ortaya ciktigi zaman Muslumanlarin silahlarini satmalari haramdir. Yemani ortaya ciktigi zaman ona dogru hareket et. Cunku, o hidayet bayragidir. Muslumanlarin ondan yuz cevirmeleri helal degildir. Kim boyle yaparsa cehennem halkindandir. Cunku o, dosdogru yola davet edecektir.”
                            (Mucemul Ehadisi Imam Mehdi (a.s). cilt 3, sah 255) ;
                            (Gaybeti Numani. sah 171);
                            (Bihar Al Anvar. cilt 52, sah 232)
                            3.Imam Cafer el Sadiq (a.s.): “Sufyani’nin gözünü patlatacak olan Yemani ortaya cikmadikca Sufyani ortaya cikmayacaktir.”
                            (Mucemul Ehadisi Imam Mehdi (a.s). cilt 3, sah 478)
                            (Gaybeti Numani. sah, 185)
                            ( Bihar Al Anvar. cilt 52, sah 245)
                            4.Peygamber (s.a.a.s.) Meracta şu sesi duydu: “Hüseyin’in (a.s.) evlatlarindan bir adamin ortaya cikisi, deccal’in ortaya cikisi ve sufyani’nin ortaya cikisi…(alametlerdendir)”
                            (Muntehabul Eser. sah 529)
                            (Kemalud-Din. cilt 1, sah 251)
                            (Bihar Al Anvar. cilt 51, sah 70)
                            5.Imam Cafer el Sadik (a.s.): “Yemani ve sufyani, iki yariş ati gibi olacaklar”
                            (Mucemul Ehadisi Imam Mehdi (a.s). cilt 3, sah 143)
                            (Ezzamun Nasip. cilt 2, sah 131)
                            ( Bihar Al Anvar. cilt 52, sah 253)
                            6.Imam Muhammed el Bakir (a.s.) dedi: “Allah’in Taleghan’da bir hazinesi var, ne altin nede gümüs, Horasan’dan 12.000 Asker, parola’lari: “Ahmed Ahmed”. Beni Haşem’den bir şahis, gri bir katıra binmis, kirmizi bir boyun atkisi giymis, onlari iletir. Sanki onu firat’i gecerken görüyorum. Onlardan duyarsan, onlara dogru acele et, buz üzerinden sürünmek zorunda kalsan bile.”
                            (Mutahab Al-Anwar Al-Muzi’a. sah 343)
                            7.Hz. Emir el Muminin Ali ibn Ebi Talib (a.s.) dedi ki: “Onikinci Imamin ilk Adami Basra dandir ve sonuncusu Ibdal’lardan (Suriye’den).
                            (Beşarat Al-Islam,. sah 148)
                            8.Imam Cafer el Sadik (a.s.) Onikinci Imamin Adamlarini sayarken dedi ki: “Ve Basra’dan… Ahmed…”
                            (Beşarat Al-Islam. sah 181)
                            9.Huzeyfe ibn al Yemani ResülAllahi saas. bunu söylerken duydu: “Rukn ve Makam arasinda ona Bey’a verecekler, ismi Ahmed, Abdullah ve Mehdi. Bunlar onun 3 isimleri.
                            (Gaiba AlTusi. sah 305, 299, 454, 470)
                            (Bihar Al-Anvar. cilt 52, sah 291)
                            (Mucam Ahadis Al-Korani. cilt 1, sah 453)
                            (Al-Hara’ec Al Cara’eh Lekatb Al-Din Al-Rawandi. sah 1149)
                            10.ResülAllah (s.a.v.a.s.) dedi ki: “Mekke’de onu takip et, cünkü o Mehdi’dir ve ismi Ahmed’tir”
                            (Mucam Ahadis Imam el Mehdi, Seyh Al-Korani. cilt 1, sah 356)
                            11.Imam Cafer el Sadik (a.s.) yakin sahabesine Mufadal ibn Ömer’e Ka’imin büyük işaretlerini aciklarken dedi ki: “… Ve bizim bir oglumuz Basra’dan gelecek…”
                            (Kitab El Haft El Şerif)
                            12.Imam Cafer el Sadik (a.s.) Mufada ibn Ömer’e Mehdi icin aciklarken dedi ki: “Ve Hüseyin ibn Ali 12.000 Asker ile Dogu’dan gelecektir…. Siyah bir Türban başinda giymis ”
                            (Hidayet el Kübra-El Hüseyn ibn Hemden. sah 396)
                            [/quote]

Allah size akıl bize de sabır versin... bunlar mı delillerin? şimdi ben çıkıp oğluma bir isim versem ve desem ki bu oğlumun adı ahmet (muhammed) ikinci adı mehdi lakabı yamani dir desem sonrada onu eğitsem ve onun mehdi olduğunu iddia edip bu hadisleri ortaya koysam ne dersin?

Medinin babasının adı nedir? sorması ayıp olmazsa senin ahmedin babasının adı hasan el askeri mi? Beklenen Mahdinin babasının adının Hasan el-Askeri olduğunu bilmiyor musunuz?

estağfurullahil 3aliyyul 3azıym

adamı günaha sokmayın ya. o kadar dar mı düşünüyorsunuz siz?

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24722.msg167052#msg167052 date=1364845424]

Allah size akıl bize de sabır versin... bunlar mı delillerin? şimdi ben çıkıp oğluma bir isim versem ve desem ki bu oğlumun adı ahmet (muhammed) ikinci adı mehdi lakabı yamani dir desem sonrada onu eğitsem ve onun mehdi olduğunu iddia edip bu hadisleri ortaya koysam ne dersin?

Medinin babasının adı nedir? sorması ayıp olmazsa senin ahmedin babasının adı hasan el askeri mi? Beklenen Mahdinin babasının adının Hasan el-Askeri olduğunu bilmiyor musunuz?

adamı günaha sokmayın ya. o kadar dar mı düşünüyorsunuz siz?
                              [/quote]

Hayir bunlar sirf deliller degidlir ki , sizler istemediniz mi benden Ehlibeytin sözünden delil göster diye??
                              Ben sizlere daha önce demistim daha önce sayfalara ve makalelere göz atin, o kadar mi zor?
                              Isine gelmedimi hem kurnazlik yapmayin bey efendi

Yorum

al-Yamani, Imam al Mahdi yani onikinci Imam degildir!!

[color=rgb(0, 0, 255)]Ingilizce anlarsaniz bari sunu okuyun[/color]
                                This thread was made to clear out the misconception if whether the Yamani a.s. claims to have said that he is Imam Al Mahdi or not because some of those who follow the scholars might say:"Ahmad Al Hassan claims that he is Imam Al Mahdi a.s." This is absolutely incorrect because its a forgery and a lie.p.36 Bayan AlHaq Wal Sadad Min Al A'dad

Imam Ahmad Al Hassan pbuh said:As for you saying that I claim to be Imam Al Mahdi pbuh,this is a clear false accusation and is against tens of the statements that were issued by me and I said within them, that I am from the offspring of Imam Al Mahdi pbuh and I am his successor,and that I am the first Mahdi from the son of Imam Al Mahdi(Muhammad son of AlHassan AlAskari)may my soul be ransomed to him. So why did you falsely accuse,why do you say rumours??And dear brothers and sister for the sake of the dawa let us make this very clear may Allah bless you all. The Imam of our time is Imam Al Mahdi Muhammad son of AlHassan a.s. and according to many books of the Imam and his statements, he never declared that he is the Imam of the time so let us please becareful when we address the new people to the dawa of Imam Al Mahdi a.s. may Allah bless you all. And if they ask us who the Hujja of your time, you can tell them that it is Imam Al Mahdi a.s. and the "Mahjooj" by his father is Ahmad Al Hassan a.s. Mahjooj means 'used as a proof' upon the people to follow.John 5:23 He who does not honor the Son does not honor the Father, who sent himThis means that there is not a single command or knowledge or guidance coming from the Yamani a.s. except that its coming from his father. So who doesn't follow the command of the Yamani which comes from Imam Al Mahdi a.s. will disobey Imam Al Mahdi a.s.;hence, making him disbelieve in Imam Al Mahdi a.s..May Allah have mercy upon you inshAllah, this is just to rid out the confusion.Prophet pbuhap said:"And when he placed his hand on Hussein a.s he said:O Salman! Mahdi of my nation that will spread the world with justice and tranquilityafter it has been filled with oppression and inequity is from this son.Imam after Imam,scholar son of scholar, successor son of successor. His father that is before him is an Imam and a successor and a scholar. O Prophet of Allah,is the Mahdi better or his father? He said:His father is better than him. The first one has all their rewards because Allah swt guided them by him." Book of Saleem Ibn Qais p.429Here the father is Imam Al Mahdi Muhammad son of AlHassan a.s. and the Mahdi being described is the first Mahdi Ahmad a.s. because Imam Al Mahdi Muhammad a.s is better than Imam Hassan Al Askari a.s. So the father guided the first Mahdi Ahmad a.s. the first believerImam Al Mahdi a.s. the 9th one from the son of Hussein a.s. is better than Imam Hassan Al Askari a.s. From Abu Abdullah(Imam Jaafer a.s)from his fathers a.s he said:"Prophet of Allah says:"And he chose from me Ali,Hassan,and Hussein and the completion of the 12 Imams from the son of Hussein, the 9th of them is the inner(of them),and he is the outer,he is the best of them,and he is the Qa'em(the one who stands)".Gaiba Al Numani p.73Fi Aman Allah

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X