Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yeni bir Mehdi mi türedi? Ahmet Hasan

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yeni bir Mehdi mi türedi? Ahmet Hasan

[quote author=Elmeddin link=topic=24722.msg167070#msg167070 date=1364910755]
    http://alraseed.net/2013/03/04/yamani
    [/quote]

abim, bu adam'in saglam delilleri yok, bunun neresi seyh ? Ben bu adami selefi sanmistim ama neyse..
    Simdi bu hakiki Kuran ilmi o seyhde mi? ve bazı Sünniler ve bazı Şiiler hatta alimleri farklı okurken sorun yok?? Peki sorun ne? Sayed ahmad a.s. BAZILARINI başka okur diye mi?

Cevap olarak, ve seyhin iddiasini çürüterek, Sizlere bu videoya bakmanizi tavsiye ediyorum:

pt.88 Recitation of Imam Ahmad AlHassan(a.s)is correct(PROOF)

Abilerim ve ablalarim, Eğer sayed Ahmed as a karşı bu yalanlara inanmadan önce, kendinize bir sorun, kimin elinde hakiki tefsir, lugat, kiraat, muhkem ve mütesabih ilmi? Kendinize sorsaniza, lütfen bir sorun?
    Masum olan Imam'in elinde mi? Yoksa bizzat kendilerini alim sanan günümüzdeki sünni ve sii alimlerinden mi? Tüm bu sözde "yanlislardan" delillerle kanitlanmistir, zaten Gaybet-i Tusi gibi büyük Şii kitaplarından kanitlanmistir, artik seçim sizin abilerim ve ablalarim, artik kime uyacaginiza siz bilirsiniz, son zamanlardaki alimler mi yoksa Ehlibeyt mi?

GELDI 13.Bölüm (Yemeni Alimlere karşı)
    GELDI 14.Bölüm (Ahir Zaman Alimleri)
    GELDI 15.Bölüm (ALLAH'ın en Kötü Yaratıkları)

Yorum

Evrim suan tel'de oldugum icin cevap yazamiyorum ama insaAllah 2-3 gün icerisinde cevabi verecegim.

Yorum

Bir kere için bile olsa kendinizle adil olun ve kendinizden bu soruyu sorun.
        Hz mehdi(a.s)’nin Elçisini Ahir zaman Ülemalarından sormak Yerine Ahir zaman Ülemalarını Peygamber Efendimiz Ve Aziz Ehli Beytiniden sordunuz mu?

Kuran kerimden Enbialar ve Peygamberlerin geliş esnasında Ülemanın duruşunu sordunuz mu?

Hz ibrahimi Ateşe atıklarında ateşin alevini yükseltenler kimler olduğunu Kurani kerimden sordunuzmu?

Hz isayı Öldürmek isteyenler kimlerdı?

Hz Nuh, Hz Hud, Hz Salih, Hz şuayb, Hz musa, Hz Yunes ve diğer tüm peygamberleri kimler savaş açtı ?

Allah korusun Eğer keninizle adil olmazsanız yakında cehnnemde bu ayetle cevap vereceksiniz

﴿وَقَالُوا رَبَّنَا إِنَّا أَطَعْنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَاءنَا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلَا ﴾

“Yarabbi, muhakkak ki biz, sâdatlarımıza (dînde ileri gidenlerimize) ve küberamıza (büyüklerimize) itaat ettik. Ve böylece Senin yolundan (Sıratı Mustakîmi'nden) saptık.. AHZÂB - 67

Ozaman Geçmişteki ümmetlere dönüp bakın Peygamberlere yardım etmiş hiçbir amelsiz olan alimi göre biliyormusunuz?
        Ozaman tarihi amelsiz olan ülemalar sayesinde tekrarlamayın ve hz mehdinin Elçisi ile savaşmaya kalkmayın

İmam sadık (a.s) buyurdu: bizim kaimimiz zuhur ettiği zaman peygamber efendimizin donemine nazaran daha fazla cahillerle karşılaşacak. Resulullah salallahu aleyhe ve ali ve sellem geldiğinide taş ve ağacı put yapmış ve tapmakta olan insanlara karşı gelmişti, ancak kaimin zuhuru ona karşı kuran tefsiri yapan insanlar doneminde olacak allaha yemin ederim ki mehdi aleyhe selam’ın daveti duvarların çatlaklarından soğuk ve sıcağın girdiği şekilde evlerine girecek.(İnternet ve TV gibi)
        Biharul Envar cilt 52 sayfa 362.Gaybeti Numani sayfa 297 işbatul huda cilt 5 sayfa 367

Resulullah ( s.a.v) Buyurdu: Ümmetime öyle bir zaman gelecek ki kurandan sadece yazıları kalacak, isalamdan sadece resmi kalacak, kendilerini müslüman sayacaklar ancak islamdan en uzak insanlar olacaklar,camileri döşenmiş ancak hidayetten hiçbir iz olmayacak,o zamanın muctehitleri gök yüzünün onlara gölge tutumuş en şerli müctehitler olacaklar fitne onlardan çıkacak ve kendilerine dönecek
        Usul kafi cilt 8 sayfa 307.Biharul Envar cilt 52 sayfa 190

Resulullah ( s.a.v) Buyurdu: öyle bir zaman gelecek ki insanların tanrısı onların karın ve mideleri olacak onların kıblesi kadınları olacak ,onları dini paraları olacak ve servetleri onları şerafetin anımsayacak. İmandan sadece ismi kalacak, islamadan sadece resmi kalacak ve kuran dan sadece dersi kalacak,camilerinin binaları döşenmiş olacak ancak yüreklerinde hidayetten boş olacak, onların alim ve ulemalari yer yüzünün üstünde gördüğü en şerli mahluklar olacaklar.
        Biharul Envar cilt 22 sayfa 453 .

Resulullah ( s.a.v) Buyurdu: Ahir zamanda ümmetime korku ve panik saracak Müctehit ve alimlerine maymun ve domuz olduklarına rağmen ümetim bu korku yüzünden onlara gidecekler,kesin bilsinler ki bu yaptıklarının bedelini ödeyecekler, çünkü onlar hak yolunu değiştirmiş ve sözleri tahrif yapmışlardır. Nasıl onlar hakı batıla çevirmişlerse Allah ta onların yaratılışını değiştirip yüzlerine canavara çevirsinn inşallah
        Bişaretul islam sayfa 176 ..yomol helas sayfa 405
        İmam sadık (a.s) buyurdu: bizim kaimimiz ayaklandığında ilk yalancı ve inkarcı şiiler le hesaplaşacak
        İhtiyarol Mağrefel recal lel Tusi cild 2 Sayfa 589

İmam sadık (a.s) buyurdu: kaim beraberindeki isnanlarla kerbaladan çıktığında kerbela ve necef arasında on altı bin müctehit ve alimi öldurecek ve yanında gelenler arasında bir takım münafikler şöyle diyecekler: o fatımanın evlatlarından değil zira olsaydı o alimlere merhamet gösterirdi ve sonra necefe girer ve orda bir gece kalır.sonra hud ve salih peygamberin mezarının karşısında olan babul nahile den çıkacak ve orda kufe halkından olan yetmiş bin kişiyle karşılaşacak ve onu öldurmek isteyecekler ve hepsini öldurecek ve hiçbiri kurtulamayacak
        Kitabul Nurol Envar cilt 3 Sayfa 345
        Hz ali (a.s) buyurdu: kaim ayaklandığında fetva ehlinden intikam alacaki.onler bilmiyerek kendilerinden fetva veren kimslerdirler. Fetvayi veren ve onların peşinden gidenlere eyvah lar olsun.din eksik mıydı ki onlar tamamlamaya çalıştılar yada dinde yamukluk mu vardı ki onlar düzeltmeye çalıştılar
        Beyanol aemme (a.s) Cild 3 Sayfa 298..elzamol naseb Cilt 2 Sayfa 200.. Yomol helas Sayfa 410
        İmam sadık (a.s) Ahirzaman ve Hz mehdinin (a.s)’ın ayaklanma alametleri konusunda uzun bir hadis nakl ederken şöyle buyurdu:…. Nezaman ki müctehid din de araştırmak yerinde makam ve yünetmenlik taleb ederse …..ve ne zaman ki minberlerde takvaya davet edip ancak kendisi uygulamadığını gördüğünde Kaimin zuhrunu bekleyin Kafi cilt 8 Sayfa 38

Resulullah ( s.a.v) Buyurdu: kaimin ayaklanması kütü hakimler ve dilbaz hafızler ve münafık müctehitler döneminde olacak
        Moacemol ahadis ol emam mahdi a.s Cilt 1 Sayfa 39
        İmam bakır (a.s) Buyurdu: kaim ayaklandığında Müctehitler kadar aşikar düşmanı olamayacak ve eğer elinde kılıcı taşımazsa onun ölüm fetvasını verecekler
        Beyanol aemme (a.s) Cild 3 Sayfa 99
        İmam sadık (a.s): Ebu besir dedi ki: imam sadık (a.s) dan bu ayet konusunda şoyle buyurduğunu duydum: : اتَّخَذُوا أَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ أَرْبَاباً مِنْ دُونِ اللَّهِ (التوبة) TEVBE – 31 onlar keşişler ve ülemalarını taptılar allahı değil allaha yemin ederim ki Ülemalar ve keşişler insanları kendilerine tapsınlar diye davet etmediler eğer bunu yapmış olsalardı kimse onları teid etmeyecekti, ancak helalı haram ve haramları helal yaptıler ve insanlarda bilmiyerek onları ibadet etmiş oldular
        Usul kafi Cilt 1Sayfa74

Yorum

pt.3 The Dajjal from Dijla(Tigris River) of Basra (ABU ABDULLAH ALQAHTANI)

Yorum

0

Yorum

evrim dostum özelden gönderdiğim mesajlar iletilmiyormu sana acaba..

Yorum

Degerli abim veya ablam sizlerin mesajinizi almisimdir. Az sonra eklemeye calisicagim

Yorum

saol ağaç oldum ama ha saatte epey gecti...

Yorum

Kardes seni eklemistim ve bekledim fakat gelmedin?

Yorum

Evrim dostum inan üzüyorsun ha,mesajalrım iletilmiyormu yoksa sana,çok vaktını almam korkma kafamdakı sorulara cevap almam lazım,ver adresını ben eklıyım barı senı ya

Yorum

Videolara bakamadım, ciddi bir iddia var mı kafayı kurcalayan cevaplayalım inşaAllah

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167074#msg167074 date=1364931113]
                          abim, bu adam'in saglam delilleri yok, bunun neresi seyh ? [/quote]

kardeşim sen onun sağlam delillerinin olmadığını asıl anladın ki? anlamadığın bir dilde olan bir videoyu izleyerek mi? bence gülünecek olan şey senin anlamadığın bir dilde olan bir videodan anladığındır. bu adam Osman el-Hamis, el-Arifi, Muhammed Hasan, Adnan Arur, Halid Vasibi ve daha başka nasibileri iftira, şüphe ve iddalarını delillerle susturan kişidir. işte bazı reddiyeleri: https://www.youtube.com/alraseed

"sağlam delilleri yok" sözün ise gerçekten sağlam olmayan bir söz. bu adam Ahmed Hasan'a yani sizin Yemeni'ye en sağlam şekilde cevap vermektedir. sizin Yemeni'nin sözlerini bizzat kendi hutbelerinden, ses kayıtları ile sunuyor ve daha sonra Kur'an kıraati, lugat ve nahiv konularında yaptığı hataları belgelemektedir.

Ben bu adami selefi sanmistim ama neyse..

Simdi bu hakiki Kuran ilmi o seyhde mi? ve bazı Sünniler ve bazı Şiiler hatta alimleri farklı okurken sorun yok?? Peki sorun ne? Sayed ahmad a.s. BAZILARINI başka okur diye mi?
                          kardeşim, kimse "Kur'an ilmi falandadır" diye bir iddada bulunmuş değil. senin benim söylediklerimi neden çarpıtıyorsun ki? benim dediğim şu: sizin Yemeni Kur'an okumasını doğru düzgün bilmiyor. delili de o videoda Yemeni'nizin ses kayıtları. birisinin Kur'an'ı yanlış, hatalı kıraat ettiğini bilmek için ise Kur'an ilimlerine sahip olmak gerekmez. bir kişi Kur'an'a bakarak diğerinin yanlış mı yoksa doğru mu okuduğunu çok kolay anlaya bilir.

"bazı Sünniler ve bazı Şiiler hatta alimleri farklı okurken sorun yok?? Peki sorun ne? Sayed ahmad a.s. BAZILARINI başka okur diye mi?" şeklindeki sözüne gelince, "bazı sünniler ve bazı şiiler" imam Mehdi a.s'ın vasisi, masum ve hüccet olduklarını idda etmemektedirler ama senin Yemeni'nin böyle bir idda etmektedir. bizde diyoruz ki: bu nasl hüccet? bu nasıl masum? bu nasıl vasi? daha doğru düzgün Kur'an okuyamıyor, lugat ve nahiv bilgilerinden habersiz.

sonra durumu kurtarmak için lugat ve nahiv hakkındaki hatalarını görmezden gelmişsin, sanırım sizin Yemeni'nin hatalı kıraatlerini kurtarmak için de "doğru kıraatin" Yemeni kıraati olduğunu da idda ede bilirsiniz. ama bu sizi kurtarmaz, çünkü Yemeni'nizin kendisi böyle bir iddada bulunmuyor. aksine aktardığım videoda Kur'an'ı hatalı kıraat ettiğini itiraf ediyor. tam olarak 10:07 - 10:37 dakikalarda sizin Yemeni bir ayeti okuyor. okuduğu ayette bir sözü yanlış kıraat ettiğini kendisi anlıyor ve hatayı düzeltmek istiyor, fakat bu seferde 2-ci hatayı yapıyor ve doğru okuyamıyor. yani kendisi hata ettiğini zaten kabulleniyor.

06:50 - 08:42 dakikalarda ise yine bir ayet okuyor, okuduğu ayette 3 yerde hata yapıyor. sonra Şeyh Zekeriyya bu hataları bildiriyor ve ardından senin gibi bir Yemeni davetçisinin kıraatini gösteriyor. Yemeni davetçisi davet ettiği Yemeni'nin aksine ayette hata yapmıyor.

Cevap olarak, ve seyhin iddiasini çürüterek, Sizlere bu videoya bakmanizi tavsiye ediyorum:

pt.88 Recitation of Imam Ahmad AlHassan(a.s)is correct(PROOF)
                          ben ise senin anlamadığın videolardan bir şey anlamaya çalışmamaı tavsiye ediyorum. onun bir yerlerde doğru kıraat etmiş olması benim aktardığım videoda ortaya koyulan yanlış kıraatini yok etmez. bu ne biçim vasi? bir gün başka, bir gün başka bir şekilde mi okuyor?

Abilerim ve ablalarim, Eğer sayed Ahmed as a karşı bu yalanlara inanmadan önce, kendinize bir sorun
                          yine tekrar ediyorum, eğer beni azacık tanıyorsan delilsiz, anlamsız konuşmaları sevmediğimi bilirsin. ben sana söylüyorum, sen kendine sor, doğru düzgün Kur'an okuyamayan, lugat ve nahiv'den bilgisi olmayan bu kişi mi Yemeni?

Yorum

Selamun Aleykum Elmeddin abim, ilk oncelikle cevabinizdan dolayi sizlere minnettarim
                            Elmeddin abim, bu uzun mevzu oldugu icin sizleri Paltalk chat odasina davet ediyorum, sizler zaman belirleyin buyuk bir munazara organize edelim bu mevzu hakkinda sesli konusuruz, yazilarak cok uzun surer, herkes gelip munazaraya katilabilir, sizler zaman belirleyin bana en kisa zamanda haber edin abim, uzun uzun konusuruz.

Yapmaniz gerekenler cok kolay:

1) Paltalk programini indirin: http://download.paltalk.com/download...9860_a3000.exe
                            2) kullanici ismini olusturun

Islemleriniz bittikten sonra (mumkunse ilk once zaman belirleseniz daha iyi olur) bana haber edin ben sizleri yonlendiririm
                            Benim paltalk uye ismim: ewrim_1

Hepiniz munazaraya davetlisiniz!!

Iyi gunler

Yorum

bu çok güzel bir teklif ancak benim internet kotalı. paltalkta çok veri harcanmıyor mu? Yoksa zevkle tartışmaya gelirdim.

Yorum

Selamun Aleykum Selman abim .. Selman abim sizin icin arastirmayi deneyecegim, belki bazi ablalar veya abiler biliyordur kotali internetin kullanimin paltalki uygulamada ucretli olup olmadigini..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X