Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yeni bir Mehdi mi türedi? Ahmet Hasan

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yeni bir Mehdi mi türedi? Ahmet Hasan

A selam Evrim kardeşim. Paltalk ücret uygulamıyor, veri transferi nedeniyle ttnet uyguluyor

Yorum

-

Yorum

kardeşim sen onun sağlam delillerinin olmadığını asıl anladın ki? anlamadığın bir dilde olan bir videoyu izleyerek mi? bence gülünecek olan şey senin anlamadığın bir dilde olan bir videodan anladığındır.

- Ilk oncelikle ilginizden dolayi tesekkur ederim abim. Nerden anladiniz anlayamadigimi? Evet ben bilgisiz olabilirim, fakat merak etmeyin daha bilgili ve gercekleri gorebilen ablalar ve abiler var.

bu adam Osman el-Hamis, el-Arifi, Muhammed Hasan, Adnan Arur, Halid Vasibi ve daha başka nasibileri iftira, şüphe ve iddalarını delillerle susturan kişidir. işte bazı reddiyeleri:
        https://www.youtube.com/alraseed

- Peygamberin zamaninda bilgili alimler mevcut idi, fakat bilgili olmalarina ragmen bahaneler bulup Peygamberi kabul etmediler.

Sizlere Sheikh Nadim Ukeyli (Yemeni' nin vekili) delillerle nasibileri susturmasini izlemenizi tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=63MRKkstT5w

"sağlam delilleri yok" sözün ise gerçekten sağlam olmayan bir söz. bu adam Ahmed Hasan'a yani sizin Yemeni'ye en sağlam şekilde cevap vermektedir. sizin Yemeni'nin sözlerini bizzat kendi hutbelerinden, ses kayıtları ile sunuyor ve daha sonra Kur'an kıraati, lugat ve nahiv konularında yaptığı hataları belgelemektedir.

- Evet dogru adamin saglam delilleri yok.
        Yemeni kanıtlarla gelmistir, herkes koru korune inanacak degil elbette o Peygamberin doneminde oldugu gibi zamanimizda dahi alimler kisvesi altinda bulunan sahislar onu inkar etmistir. O (Yemeni) " Alimleri " tartışmaya davet etti, neden gelenler olmadi? Ve taassuplarina devam ettiler abim? Eger hasa - yalanci olsaydi alimler kisvesi altinda bulunan kisileri meydan okumazdi. Sizlere tavsiyem ona karsi lutfen daha sempatik konusunuz.
        Ve o gosterdiginiz kisi cok basit hatalar yapiyor bircok seyleri Yemeni hakkinda yanlis aktariyor.

Kuran' da
        firavun la Hz.Musa' nin dilinin duzgun olmadigini soylememisti? Ne kadar cabuk unuttunuz!? ve net değildi ... demek Musa bir Peygamber değil mi? Hasa tabiki hayir, ama bir argüman için dil kullanmaktalar.

"Kardeşim Harun'un dili benimkinden daha düzgündür. Onu da beni doğrulayan bir yardımcı olarak benimle birlikte gönder. Zira bana yalancılık ithamında bulunmalarından endişe ediyorum." Kisas Suresi 34. Ayet

sonra durumu kurtarmak için lugat ve nahiv hakkındaki hatalarını görmezden gelmişsin, sanırım sizin Yemeni'nin hatalı kıraatlerini kurtarmak için de "doğru kıraatin"
        - Buna " kotu zan" tabiri kullanirlar. Hicte oyle niyetim yoktu, varsa Rabbime siginirim. Taassupa karsiyim, ve koru korune inanmaktan beriyim.

Yemeni kıraati olduğunu da idda ede bilirsiniz. ama bu sizi kurtarmaz, çünkü Yemeni'nizin kendisi böyle bir iddada bulunmuyor. aksine aktardığım videoda Kur'an'ı hatalı kıraat ettiğini itiraf ediyor. tam olarak 10:07 - 10:37 dakikalarda sizin Yemeni bir ayeti okuyor. okuduğu ayette bir sözü yanlış kıraat ettiğini kendisi anlıyor ve hatayı düzeltmek istiyor, fakat bu seferde 2-ci hatayı yapıyor ve doğru okuyamıyor. yani kendisi hata ettiğini zaten kabulleniyor.

Bu bir hata değildir,İmam' in yardimcisi doğru okumustur. Zira adam Imam' in vasisinin tekrarlamasindan dolayi kurnazlik etmistir, ve tekrarladigindan dolayi yanilmaz olmadigini demek istemistir.

o adama (seyh' e) gelince cok bilgisiz ve kolay hatalar yapiyor zira, 5:49 dakikasinda " zalaat" kelimesini kullaniliyor, megerse " zalaat" kelimesini sizin seyhinin " unutmak" anlaminda tarif ediyor

Imamlardan(as) ' dan senetli olan ve cok anlamli olan hadisler gostermek istiyorum, arapca anlarsaniz, ingilizceyide anlarsiniz bence:

From Muhammad son of Muslim saying:I heard Abu Abdulla(a.s):Sufyani will rule over, after appearing for 5 places(damascus,homs,palestine,jordan,qunsoreen)af ter the duration of a woman's pregnancy.Then he
        said:"Istagforalla!A camel's pregnancy,and it's a guaranteed matter,it must occur"
        (Camel's duration of pregnancy is 13 months) Gaibat AlToosi p.449
        Meaning of Isma(infallibility according to Ahlulbayt): One who forbids from commiting any sin, a person who doesn't enter people into misguidance and does not take them out of guidance.

وعن الإمام علي (عليه السلام): (البلاغة ما سهل على المنطق وخف على الفطنة) ميزان الحكمة - محمدي الريشهري ج 1 ص 290.

Imam Ali a.s"Eloquence is what eases logic and is light for acuity"Mezaan Al-Hikma Muhammad Al-Rayshahri v.1 p.290
        عن الصادق (عليه السلام) انه قال: (من انهمك في طلب النحو سلب الخشوع) مستدرك الوسائل 4 ص 278.
        AlSaadeq a.s said:"Whoever feels despaired from wanting the grammar shall have his preparedness of faith pulled away" Mustadrak Al-Wasa'ek v.4 p.278
        عن محمد بن مسلم قال: قرأ أبو عبد الله (عليه السلام): ولقد نادينا، نوحاً قلت: نوح! ثم قلت: جعلت فداك لو نظرت في هذا أعني العربية ، فقال: (دعني من سهككم) مستدرك الوسائل ج4 ص 278.

From Muhammad ibn Muslim he said: he read Abu Abdullah a.s saying:"Verily we have called Noohan" I said Nooh! I then said:May Allah make me your ransom if you read what the arabic is here he said:Leave me away from your useless talk"
        Mustadrak Al-Wasa'el v.4 p.278

Imam Cafer-i Sadik (as) hatasini duzelttiginde ve Rabbine sigindiginda hasa artik Imam degil mi ?
        Elbette o Imam' dir!

ben ise senin anlamadığın videolardan bir şey anlamaya çalışmamaı tavsiye ediyorum.

- ben sizlerin taasubunuzdan ve inatlarinizdan kurtulmanizi tavsiye ediyorum,ve taraf teyit etmekten kacinip, gercegi bulmanizi tavsiye ediyorum.bu ne biçim vasi? bir gün başka, bir gün başka bir şekilde mi okuyor?- Imam' in vasisinin sozlerini carpitmayin.. Madem bu seyhe o kadar bagli ve fanatikseniz, sizleri munazaraya davet ediyorum, kendi alimlerinizi cagirin, buyuk munazara duzenleyelim!yine tekrar ediyorum, eğer beni azacık tanıyorsan delilsiz, anlamsız konuşmaları sevmediğimi bilirsin.- Eger sizler beni daha iyi tanisaydaniz, koru korune inanmayacagimi bilirdiniz, ve taraf teyit etmekten ve taasuptan beri oldugumu ve sevmedigimi bilirdiniz.ben sana söylüyorum, sen kendine sor, doğru düzgün Kur'an okuyamayan, lugat ve nahiv'den bilgisi olmayan bu kişi mi Yemeni?

Bakin size tavsiyem.. Bakin bu Imam Ali (as) in yazisi

Belki gordugunuz gibi mubarek yazi' da noktalama isaretleri
        (kasra, fatha, dhamma vs) icermemektedir

Simdi hasa Imam Ali(as) Imam degil mi? osmani yazisi yazmadigi icin iyi yazmamis mi oluyor? Imamet makamina ulasmasi icin onlar gibi mi yazsin?
        ve bu İmam Ali (as) in Kur'an' in ilmini bilmedigi anlamina mi geliyor?

Sizlere tekrar soyluyorum! Ve gerekirse meydanda okuyorum!

Bir kere için bile olsa kendinizle adil olun ve kendinizden bu soruyu sorun.
        Hz mehdi(a.s)’nin Elçisini Ahir zaman Ülemalarından sormak Yerine Ahir zaman Ülemalarını Peygamber Efendimiz Ve Aziz Ehli Beytiniden sordunuz mu?

Kuran kerimden Enbialar ve Peygamberlerin geliş esnasında Ülemanın duruşunu sordunuz mu?

Hz ibrahimi Ateşe atıklarında ateşin alevini yükseltenler kimler olduğunu Kurani kerimden sordunuzmu?

Hz isayı Öldürmek isteyenler kimlerdı?

Hz Nuh, Hz Hud, Hz Salih, Hz şuayb, Hz musa, Hz Yunes ve diğer tüm peygamberleri kimler savaş açtı ?

Bir Elime Güneşi Bir Elime Ayı Verseniz Bu Davadan Vazgeçmem

[/color]
        Sana iyice bildirildikten sonra da gene bu hususta seninle tartışan olursa de ki: Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı çağıralım, biz bizzat gelelim, siz de gelin. Ondan sonra da dua edelim ve Allah'ın lânetini yalancılara havale edelim.

ÂLİ İMRÂN - 61

[color=blue]

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167616#msg167616 date=1368104381]
          Nerden anladiniz anlayamadigimi?[/quote]

arapça bilmiyor olman yetmez mi?

Evet ben bilgisiz olabilirim, fakat merak etmeyin daha bilgili ve gercekleri gorebilen ablalar ve abiler var
          senin bu sözüne bizzat kendi sözünle cevap vereceğim. sen şöyle demişsin: "Peygamberin zamaninda bilgili alimler mevcut idi, fakat bilgili olmalarina ragmen bahaneler bulup Peygamberi kabul etmediler"

ama şunu da bil, Rasulullah s.a.a zamanında ve vefatından sonra bilgili olan sahte peygamberlerde vardı.

Peygamberin zamaninda bilgili alimler mevcut idi, fakat bilgili olmalarina ragmen bahaneler bulup Peygamberi kabul etmediler.
          bu sözünle demek istediğin şu: Muhammed Zekeriyya bilgili bir alim ama bahaneler bularak sizin Yemeni'yi kabullenmiyor. sana göre Yemeni olduğunu idda eden bu kişinin kabul edilmemesi yanlış yolda olmaya dalalet ede bilir ama bu bizim konumuz değil. sen burada kendin ile çelişkiye düşmüş durumdasın, az yukarıda Muhammed Zekeriyya için dedin ki: "bu adam'in saglam delilleri yok"

şimdi ise onun bilgili olup ama bahaneler getiren birisi olduğunu söylüyorsun. bence öncelikle kendi çelişkilerinden kurtul.

Sizlere Sheikh Nadim Ukeyli (Yemeni' nin vekili) delillerle nasibileri susturmasini izlemenizi tavsiye ederim. https://www.youtube.com/watch?v=63MRKkstT5w
          Nadim Ukeyli'den konuştuğumuzu hatırlamıyorum, konumuz dışında kalan birisi ama siz ona -eğer biliyorsa- Yemeni'ye biraz kıraat, nahiv ve lugat öğretmesini söyleyin.

-Evet dogru adamin saglam delilleri yok. Yemeni kanıtlarla gelmistir, herkes koru korune inanacak degil elbette o Peygamberin doneminde oldugu gibi zamanimizda dahi alimler kisvesi altinda bulunan sahislar onu inkar etmistir.
          kardeşim, bilirsin seni severim ama lütfen boş sözlerle değil delillerle konuşalım. senin burada yapa bildiğin tek şey laf oyunu. "Yemeninin kanıtları var" ama "Muhammed Zekeriyyanın sağlam delilleri yok". Allah Allah...

bu Yemeni'nin kanıtları nerededir ki, daha doğru düzgün kıraat edemiyor, nahiv ve lugatten cahil birisi? ve "sağlam delil" sözünden ne anladığın da gerçekten merak konusu. çünkü Muhammed Zekeriyyanın yaptığı şey bu sahtekar Yemeni'nin ses kayıtlarını getirip sonra onun hatalarını göstermek. çok merak ediyorum, sizin Yemeninizin kanıtları Muhammed Zekeriyya'nın getirdiği ses kayıdı kadar var mı?

O (Yemeni) " Alimleri " tartışmaya davet etti, neden gelenler olmadi? Ve taassuplarina devam ettiler abim? Eger hasa - yalanci olsaydi alimler kisvesi altinda bulunan kisileri meydan okumazdi. Sizlere tavsiyem ona karsi lutfen daha sempatik konusunuz.
          hangi alimleri davet etti? ve kimler ondan kaçtı? Yemeni olduğunu idda eden bu adam 1 ayette 2 defa hata yapıyor ve sen bunun bir hüccet ve alim olduğunu mu idda ediyorsun?

Kuran' da firavun la Hz.Musa' nin dilinin duzgun olmadigini soylememisti? Ne kadar cabuk unuttunuz!? ve net değildi ... demek Musa bir Peygamber değil mi? Hasa tabiki hayir, ama bir argüman için dil kullanmaktalar.
          Hz. Musa a.s Tevratı doğru kıraat edemiyormuydu ki? gerçekten gülünç bir kıyas. Hz. Musa a.s'ın bilgisizliğinden değil dilinde kekeleme olduğundan dolayı bazıları tarafından inkar ediliyordu ve Rabbine dua edince Rabbi bunun düzelmesini sağladı. Yemeni olduğunu idda eden bu şahıs ise kıraati doğru yapamıyor. ikisi arasındaki farkı anlatmama gerek var mı?

peki sen ne çabuk yalancı peygamber iddacılarını unuttun? sana soruyorum bugün bir başkası da başka bir yerden çıkıp "yok gerçek Yemeni benim o sahtekardır" dese bu yeni yemeni'yi kabul edecek misin?

"Kardeşim Harun'un dili benimkinden daha düzgündür. Onu da beni doğrulayan bir yardımcı olarak benimle birlikte gönder. Zira bana yalancılık ithamında bulunmalarından endişe ediyorum." Kisas Suresi 34. Ayet

Buna " kotu zan" tabiri kullanirlar. Hicte oyle niyetim yoktu, varsa Rabbime siginirim. Taassupa karsiyim, ve koru korune inanmaktan beriyim.
          "kötü zan" mı? niye gerçek değil mi bu dediğim? niye Yemeni'nin aynı ayeti yanlış okuduğunu kendisinin farkettiğini gördüğünü halde görmezden geliyorsun?

bir hata değildir,İmam' in yardimcisi doğru okumustur. Zira adam Imam' in vasisinin tekrarlamasindan dolayi kurnazlik etmistir, ve tekrarladigindan dolayi yanilmaz olmadigini demek istemistir.
          niye arapça bilmediğin halde arapça olan bir video içi yorum yapmaya çalışıyorsun? bir şia'ya, bir yemenici'ye değil videonun ben söylediğim anını arapça bilen sıradan birine göster, dinlesin bakalım Yemeni olduğunu idda eden bu adam orada tekrar mı yapıyor yoksa ilk okuyuşundan farklı bir okuyuş mu okuyor?

Yorum

Bir kere için bile olsa kendinizle adil olun ve kendinizden bu soruyu sorun.
            Hz mehdi(a.s)’nin Elçisini Ahir zaman Ülemalarından sormak Yerine Ahir zaman Ülemalarını Peygamber Efendimiz Ve Aziz Ehli Beytiniden sordunuz mu?

Kuran kerimden Enbialar ve Peygamberlerin geliş esnasında Ülemanın duruşunu sordunuz mu?

Hz ibrahimi Ateşe atıklarında ateşin alevini yükseltenler kimler olduğunu Kurani kerimden sordunuzmu?

Hz isayı Öldürmek isteyenler kimlerdı?

Hz Nuh, Hz Hud, Hz Salih, Hz şuayb, Hz musa, Hz Yunes ve diğer tüm peygamberleri kimler savaş açtı ?
            Allah Allah... gerçekten garip bir mantığın var. yani sana göre kim çıkıp "ben Yemeni'yim", "ben Mehdi'yim" dese ve bu adama da itiraz edilse, yalanlasa bu adam gerçekte Yemeni, Mehdi ve s. oluyor öyle mi? sen Müsyelime'nin peygamberlik iddasında bulunduğunu ve müslümanların onunla savaşarak onu öldürdüklerini biliyor musun? şu halde sana göre Müsyelime'nin peygamber olması gerekir çünkü o da Hz. İsa ve diğer peygamberler a.s gibi peygamber olduğunu söylemiş ve ona karşı çıkılmıştır öyle mi?

bu mantığa karşı pes diyorum.

Yorum

Selamun Aleykum. Madem arapca anliyorsunuz, sheikh muhammed zekeriyyanin argumanini alinti yapiyorsunuz, sizleri munazaraya davet ediyorum, arapcayi anlayan abiler var, bu boyle uzar gider, daha oncede davet ettim, neden haber alamiyorum? Sizler kendi taraftarlarinizi getirin, bizde bizimkileri, munazara edelim!! Hakikat ortaya ciksin

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167700#msg167700 date=1368647207]
                Selamun Aleykum.[/quote]

ve aleykum

Madem arapca anliyorsunuz, sheikh muhammed zekeriyyanin argumanini alinti yapiyorsunuz, sizleri munazaraya davet ediyorum,
                munazara problem değil, kabul ediyorum. Yemencilerden alim bildiğin birisini getir buraya, istediğiniz bölümde başlık açalım ve munazara edelim. ama munazara boş sözlerle, "kesin kanıtları gelmiştir", "hak olan peygamberlere karşı çıkılmıştır demek ki, Ahmed Hasan da davasında haktır" ve s. gibi safsatalarla değil, sahih hadislere binaen yapılacaktır.

ek olarak bu munazaraya cüret eden "alimine" vasi olduğunu idda ettiğiniz Yemeni'nin aynı ayette 2 defa hatayı nasıl yapa bildiğini niye sormuyorsun?

daha oncede davet ettim, neden haber alamiyorum?
                daha önce başlığa bile cevap verecek vaktim yoktu. verdiğim cevaplar arasındaki zaman farkını görmüyor musun?

Sizler kendi taraftarlarinizi getirin, bizde bizimkileri, munazara edelim!! Hakikat ortaya ciksin
                tarfatara gerek yok, istediğini getir buraya, şartlarım:

1. şahsi görüşlere değil ayet ve hadislere esasen konuşulacaktır.
                2. munazaracılar delil diye getirdikleri kaynakların cilt, sayfa numarasını ve kitabın online linkini, bunu yapamadıklarında kitabın resmini ortaya koyacaklardır.

Yorum

Tamam cok guzel.. Bizlerde munazaraya haziriz. Fakat ingilizce ve arapca konusabilen abiler var.. Yani sonra sakin demeyin ben arapca veya ingilizce anlamiyorum, zira Seyh Muhammed Zekeriyya'nin videosunun arapcasini verende sizsiniz.. Ona gore taraf teyit etmeksizin munazara etmeye haziriz, arapca ve ingilize konusabilen abiler dahil

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167737#msg167737 date=1368708715]
                    Tamam cok guzel.. Bizlerde munazaraya haziriz. Fakat ingilizce ve arapca konusabilen abiler var.. Yani sonra sakin demeyin ben arapca veya ingilizce anlamiyorum,[/quote]

ben ingilizce bildiğimi söylemiş değilim, sonra faraza bilsem bile forum kuralları gereğince mutlaka türkce konuşulacaktır. delil getirilen metinlerin orjinalii arapça aktarmakta sorun yoktur fakat mutlaka çevirisi de verilmelidir. munazara da türkçe yapılacaktır.

Yorum

Anlastik ozaman, fakat sizlere bildiririp anlasabilirz ne zaman ve hangi gün münazaraya baslayabiliriz diye.

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167739#msg167739 date=1368710299]
                        Anlastik ozaman, fakat sizlere bildiririp anlasabilirz ne zaman ve hangi gün münazaraya baslayabiliriz diye.[/quote]

benim için sorun yoktur hemen bu gün de başlaya biliriz. fakat işim sebebi ile evden ayrılıp sefere çıkmam gerektiğinde bunu bildireceğim ve o zamana kadar munazara bitmiş ise bu çok güzel. yok eğer bitmemiş ise bir daha işimin bitmesini beklememiz gerekecektir.

Yorum

[quote author=iki dişli link=topic=24722.msg167060#msg167060 date=1364899725]
                          Mehdi a.s vücudunda nübüvvet mührü,yaprak şeklinde bir ben bulunacak..Yüzünde yıldız şeklinde bir ben bulunacak..Eğer bir kişinin mehdi'liğinden şüpheniz var ise nübüvvet mührüne bakın..Cübbeli ahmed hoca mehdi a.s en iyi şekilde anlatıyor..
                          [/quote]

Allah cübbbeliye lanet etsin

Cübbeli ALLAH Ete Kemiğe Büründüm Mahmud Diye Göründüm demiş

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X