Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

nedir bu "YEZİD" sevgisi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

nedir bu "YEZİD" sevgisi?

bir türlü anlam veremediğimiz bir konu. bu kişiler birer lider. birer söz sahibi insanlar.

sünnilerin dikatlerden kaçmayan YEZİD sevgisi. ilgili videoları burada paylaşacam.

YEZİD kafir değildi ! KADİR MISIROĞLU

AKP'li Mehmet Metiner : Bizim Tercihimiz Yezid'ten Yanadır Mazlumdan Yanadır
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Ynt: nedir bu "YEZİD" sevgisi?

üst taraftaki videoyu youtube da açınca :

[img width=1000 height=561]http://img829.imageshack.us/img829/5673/j6w2.jpg[/img]

sol tarafta cübbelinin muaviye ve yezid kafirdir videosu çıkıyor. altında ise kadir mısıroğlunun ne mal olduğunu anlamak için bir ipucu daha var. yezid sevgisi hani nerde

kimse sünnileri sevmek zorunda değil. ancak bir-iki kendini bir halt sanan insan çıkıpta yezidi savunuyorsa bu hiçbir sünniyi bağlamaz. yezidi çok seven sünni toplumunda ben bu yaşıma kadar bir tane yezid isimli şahıs ne gördüm ne duydum ancak mesela benim babam hasan, dedem hüseyin. dayımın adı yine hasan.. bu gibi saymakla bitiremem ailemdeki ali-hasan-hüseyinleri. ama bir tane bile yezid yok. ama biz yezidi çooooook seviyoruz aşığız ona o kadar çok seviyoruzki onu hergün kerbelaya ağlıyoruz...

birde sünnilerin imamları var. mesela şafii imamı demişki : " EhliBeyt'i sevmek rafizilikse bütün ins ve cin şahit olsun ben rafiziyim."
    buna benzer sözler yine diğer sünni imamlarınında var. ancak şu an ilk aklıma gelen söz buydu.. araştırırsanız diğer sözleride bulabilirsiniz..

bende sünni bir ailede büyüdüm. EhliBeyt Mektebini araştırıyorum ve bazı konularda -mesela namazda elleri bağlama konusunda- görüşümü değiştirdim. bu mektebe önyargısız geldim. ancak bunun gibi yazılarınız gerçekten insanı soğutuyor bu mektebten. yanlış anlaşılma olmasın : soğutan mekteb değil mektebe mensub bazı şahıslar.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

ha bide ikinci video var: videoyu izlerseniz adam demişki " yezidle hüseyin karşı karşıya gelirse bizim tercihimiz yezidden yanadır, mazlumdan yanadır". sunucu programı zamanında kapatma telaşında. adamda o an bir yanlışlık yapmış yezidle hüseyini karıştırmış. sunucuda programı kapattığı için düzeltme imkanı bulamamış. . . ah bu yezid sevgisi aaahhh ahhh üstteki vdeodaki gibi yezid kafirdir-değildir diyen insanlar var ancak yezidi mazlum sanacak insan ben hiç görmedim adamın yanlışlık yaptığını anlamak için illa şii veya sünni olmak gerekmiyor dimi

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Yorum

İmamızın öcünü alıcam!

Yorum

Ya tüh. Ya arkadaşlar bu 2. videoda dil sürçmesi olmuş bariz. Adamcağız mazlumdan yanayız diyor sonradan. Hüseyin diyeceğine yanlışlıkla yezid demiş. Sonradan da açıklamış bunu.

Ama ilk videoyla ilgili yorumum şu ki. Evliyanın büyüklerinden Mevlana(bana göre) Mesnevi'sinde Yezid'i en kötü örnek insanların başında gösterir. Artık durum buyken sünni kardeşlerimizin kafasını karıştıramaz Mısırın teki. He illa bunun gibi inada giden varsa o Münafıktır zaten. Dünyası da ahireti de cayır cayır yansın. İntikamlık bir durum olduğunda ben her zaman can vermeye de intikam almaya da hazırım her gerçek ehl-i beyt seveni gibi. Muhtar'la başladı intikam İmam Mehdi ile bitecek. Biz de uyuyacak değiliz.

Yorum

[quote author=faramirofgondor link=topic=24947.msg168117#msg168117 date=1371321389]
            He illa bunun gibi inada giden varsa o Münafıktır zaten. Dünyası da ahireti de cayır cayır yansın.
            [/quote]

Amin kardeşim.. Yezidi haklı görenler muhakkakki nefsine zulmedenlerden olmuştur ve "Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun".

"(O zaman) zulmeden herkes yeryüzündeki bütün servete sahip olsa (azaptan kurtulmak için) elbette onu feda eder. Ve azabı gördükleri zaman için için yanarlar. Aralarında adaletle hükmolunur ve onlara zulmedilmez." (Yunus suresi,54)

Yorum

Evet sanırım, Mehmet Metiner orada yanlış söyledi, yani Hz. Hüseyin diyeceği yerde, yezidden yanayız dedi, zaten o yanlışının farkına varmadan da porgram bitti..
              Kadir Mısıroğlu ise tam cahil bir sünni!Emevi akidesi ile yetişmiş bir zavallı!

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X