Türkiye kısa sürede süper güç mü oluyor?
Ulu bir çınarın dibine nasılsa bir sarmaşık tohumu düşmüş. Kısa sürede tohumundan çıkan sarmaşık, çınarın gövdesine sarınarak yükselmeye başlamış. Çok geçmeden çınarın tepesine ulaşan sarmaşığa çınar sormuş:
-Sen kimsin, buraya kadar nasıl geldin?
Sarmaşık gülmüş. Büyük bir kibirle, “sen kaç yaşındasın? Diye sormuş çınara..
- Herhalde yaşım yüzü aşmıştır, diye cevap vermiş çınar.
- Bak senin yüz yılda ulaştığın yüksekliğe ben bir ayda ulaştım. Hatta tutunacak dalım olsa daha da yükselirim. Bana yetişemezsin bile…
Çınar ağacı ise acı acı gülmüş ve cevap vermemiş.
Zaman geçmiş, yaz mevsimi bitmiş, havalar soğumaya başlamış. Bizim sarmaşık yavaş yavaş solmaya, büzüşmeye yüz tutmuş. Acı içinde kıvranırken, çınar sormuş:
- Ne oluyor sarmaşık. Nereye gidiyorsun?
- Sorma, galiba artık benim işim bitti… Bu soğuklara dayanamayacağım.
Ve çınar cevabı yapıştırmış:
- Evet sarmaşık kardeş, ben böyle nice soğuklarla, kar ve fırtınalarla boğuşa boğuşa, bedeller ödeyerek bu yüksekliğe eriştim. Sen ise, yaz mevsiminin verdiği sıcak hava ve benim gövdem sayesinde ulaştığın bu yüksekliğe kendi maharetinle gelmiş gibi inandın. Hâlbuki kendi ayakları üzerinde duramayan, başkalarına tutunarak yükselenler, onların desteği çekildiğinde de senin gibi düşüverirler…
Suriye olayları gösterdi ki:
Çınar:İran
Sarmaşık:Türkiye
Vesselam.
Ulu bir çınarın dibine nasılsa bir sarmaşık tohumu düşmüş. Kısa sürede tohumundan çıkan sarmaşık, çınarın gövdesine sarınarak yükselmeye başlamış. Çok geçmeden çınarın tepesine ulaşan sarmaşığa çınar sormuş:
-Sen kimsin, buraya kadar nasıl geldin?
Sarmaşık gülmüş. Büyük bir kibirle, “sen kaç yaşındasın? Diye sormuş çınara..
- Herhalde yaşım yüzü aşmıştır, diye cevap vermiş çınar.
- Bak senin yüz yılda ulaştığın yüksekliğe ben bir ayda ulaştım. Hatta tutunacak dalım olsa daha da yükselirim. Bana yetişemezsin bile…
Çınar ağacı ise acı acı gülmüş ve cevap vermemiş.
Zaman geçmiş, yaz mevsimi bitmiş, havalar soğumaya başlamış. Bizim sarmaşık yavaş yavaş solmaya, büzüşmeye yüz tutmuş. Acı içinde kıvranırken, çınar sormuş:
- Ne oluyor sarmaşık. Nereye gidiyorsun?
- Sorma, galiba artık benim işim bitti… Bu soğuklara dayanamayacağım.
Ve çınar cevabı yapıştırmış:
- Evet sarmaşık kardeş, ben böyle nice soğuklarla, kar ve fırtınalarla boğuşa boğuşa, bedeller ödeyerek bu yüksekliğe eriştim. Sen ise, yaz mevsiminin verdiği sıcak hava ve benim gövdem sayesinde ulaştığın bu yüksekliğe kendi maharetinle gelmiş gibi inandın. Hâlbuki kendi ayakları üzerinde duramayan, başkalarına tutunarak yükselenler, onların desteği çekildiğinde de senin gibi düşüverirler…
Suriye olayları gösterdi ki:
Çınar:İran
Sarmaşık:Türkiye
Vesselam.
Yorum