Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kaynak Kitap Talebim !

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kaynak Kitap Talebim !

Selamun Aleykum kardeşler,

İşlerimin yoğunluğu sebebiyle ancak gece yarısı kısa bir süre internete girebiliyorum. onun için uzun uzun araştırma fırsatım yok ne yazıkki.

İmam Ali, ilk üç halife döneminde deyim yerindeyse "mollalık-müftülük" makamında bulunuyordu. yani halifeler sık sık İmam'ın görüşünü alıyorlardı. hatta ikinci halifenin "Ali olmasa Ömer helak olurdu" şeklinde bir sözü dahi var.

peki İmam, hilafet makamına geçtiği vakit, ilk üç halife döneminde yapılan ve yanlış gördüğü uygulamalar varmıydı? bunları düzelttimi? bunlar neydi?

siyasi kararlarından ziyade fıkıh konusunu merak ediyorum. acaba ilk üç halife dönemi sona erdiğinde "aslında bu hatalıydı; doğrusu böyle olmalı" diyerek değiştirdiği/düzelttiği uygulamalar neler?

ve bütün bunları topluca bulabileceğim bir kaynak kitap adı verebilirmisiniz? ekitap olsa bile olur.

Vesselam..

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Ynt: Kaynak Kitap Talebim !

bu olsa olsa İmam Ali a.s ile ilgili kitaplarda vardır. ben okudum ama şimdi hangisinde okudum hatırlamıyorum bu konuları. Hidayet önderleri, 1001 hadiste İmam Ali, Nehcül Belağa gibi... bu kitaplara bakabilirsin. kevseryayincilik.com'dan sipariş verebilirsin.

olmadı caferilik.com'da pdf kitaplar var onları indir içindekilerden bak derim.

İmam Ali a.s 3. halife olamama gerekçelerinden biri de zaten Abdurrahman ibn Avf soruyor Peygamberin Ebubekirin ve Ömer'in sünnetine bağlı kalacak mısın diye? İmam a.s Peygamberin sünneti tamam da diğerlerinin bidatlarına uymam diyor. Şuradaki Avf aynı soruyu Osman bin Affan'ı Emevi'ye soruyor, Osman evet deyince güya aradığı gerekçeyi bulmuş oluyor ve onu halife yapıyorlar. Yani ALi a.s'ın önceki dönemde bidatlardan rahatsız olduğu açıkça görülüyor burada.

Teravih namazı bidatını kaldırmak için İmam'ın, oğulları Hasan ve Hüseyin a.s'ı camilerde görevlendirip cemaati dağıtmalarını söylediği kayıtlı kitaplarda. Halk bunun üzerine Ali bizi Ömerin sünnetinden nehyediyor diye protesto ediyorlar.

başka bir örnek ise humustur. Humus malı olan Fedek'i ilk 3 halife kafalarına göre kullanıp, Ehlibeytten onu gasp etmişlerdi. İmam Ali a.s Ehlibeytten biri olarak bunları kullandığında o halifelerin humusu gasbetmeleri sünnetini de değiştirmiş oluyor.

Beytül Mal'dan insanlara verilen değişik miktardaki maaşların hepsini üç dinar (ya da dirhem) ile değiştiyor. herkese eşit veriyor. Çünkü Ömer'i bu konuda uyarmıştı ama o özellikle Peygamber eşlerinden Aişe'ye 12bin dinar, diğer eşlerine 10bin dinar, sıradan kadınlara ise 200 dirhem vermesinin doğru olmadığını herkese eşit vermesi gerektiğini söylemişti. ama Ömer bunlar eşit değil ki maaşları eşit olsun demişti. Ali a.s kendi döneminde bu maaşları eşitliyor.

Valileri değiştiriyor. Bilhassa Osmanı Emevi zamanında başa getirilen ve halka zulmeden tüm valiler görevden alınıyor ve layık olanlar getiriliyor. bunlar dışında İmam'ın gücünün yetmediği konular da var. Bunlar 31 kalemde ifade edilmiş. Ha evet şimdi hatırladım. Bunlar Peşaver Gecelerinde vardı. Yine Ehlibeyt ve Hilafet Ekolleri adlı kitapta da vardı. bu kitaplara bakabilirsin...

Yorum

selmancan kardeşim, bu sitede adminlerden fazla zaman geçiriyosun ismini söylediğin kitapları en kısa zamanda temin edecem. yine çok teşekkür ederim

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Yorum

[quote author=ŞehiD link=topic=25042.msg169468#msg169468 date=1374535339]
        selmancan kardeşim, bu sitede adminlerden fazla zaman geçiriyosun ismini söylediğin kitapları en kısa zamanda temin edecem. yine çok teşekkür ederim
        [/quote]

Şiilerin, Ehlibeyti sevenlerin hizmetçisiyim. Rabbim bizim ayağımızı kaydırmasın. bildiklerimizi paylaşır Alimlerden öğrendiklerimizi biz de yayarsak Rabbimiz bize rahmet eder ve bizim ayağımızı Ehlibeyt yolunda sabit tutar umarız...

Yorum

bu konu kütüphane bölümüne taşınırsa iyi olur. serbet kürsüde bir süre sonra kaybolup gider yoksa
          hem başka kitap önerisi yapılacak olursa bizde istifade ederiz inşallah
          yetkililerden rica olunur

Yorum

selmancan kardeşin verdiği kitap isimlerini düzenleyip aynı konuyu orada da açarım İnşaAllah

Yorum

[quote author=vahidetun link=topic=25042.msg169476#msg169476 date=1374545896]
              bu konu kütüphane bölümüne taşınırsa iyi olur. serbet kürsüde bir süre sonra kaybolup gider yoksa
              hem başka kitap önerisi yapılacak olursa bizde istifade ederiz inşallah
              yetkililerden rica olunur
              [/quote]

evet çok doğru. İşte bakın kaybolan bir liste varmış zaten burada:

http://www.velayet.com/Forum/turkced...-t18864.0.html

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X