Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ali Şeriati nin şii dünyasındaki yeri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ali Şeriati nin şii dünyasındaki yeri

Aynı şekilde ayetle, sahih hadisle çelişen her felsefe yerin dibine batsın. Bizim ölçümüz ayet ve masumların sözleridir. Yani önceliğimiz ayet ve hadisdir. Eğer felsefe yaparak edinilen bilgi ayete ve hadise zıtsa, o felsefeye inanmak küfürdür.
    Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Böyle bir felsefeye bu sitede kimse itibar etmez. Ne selmancan, ne Muhammet ne de diğer şii kardeşlerim. saygılarımla
      Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

[quote author=özdemir date=1402161323 link=topic=25159.msg174065#msg174065]
        Böyle bir felsefeye bu sitede kimse itibar etmez. Ne selmancan, ne Muhammet ne de diğer şii kardeşlerim. saygılarımla
        [/quote]

Yorum

Yav felsefe zaten hadislerle yasaklanmış diyorum hala eğer hadisle çelişirse kabul etmeyiz diyorsunuz anlayın felsefenin hiçbir yönü kabul edilir değil.

Yorum

Şianın çok büyük Felsefeciler çıkarmış olması gerçeği sizi yalanlıyor...
            YaptınızYapmadınız

Yorum

[quote author=Ahbar date=1402166498 link=topic=25159.msg174071#msg174071]
              Yav felsefe zaten hadislerle yasaklanmış diyorum hala eğer hadisle çelişirse kabul etmeyiz diyorsunuz anlayın felsefenin hiçbir yönü kabul edilir değil.
              [/quote]

Felsefe nedir, kaideleri nelerdir?

Yorum

Felsefe nedir sorusunu üç kişi sordu. Cevap gelmedi.

[quote author=muhammet date=1402354615 link=topic=25159.msg174111#msg174111] Felsefe nedir, kaideleri nelerdir? [/quote]

Yorum

Ben size imamlarımız yasaklamış diyorum siz hala bana felsefe nedir aslında senin bildiğin gibi değildir demeye çalışıyorsunuz.
                  özdemir beklediğin cevap geldi mi acaba? ..edit...

Yorum

Usuli ve Ahbari çatışmasında Usuliler Ahbarileri tekfir ediyor mu etmiyor mu
                    YaptınızYapmadınız

Yorum

Usuli ahbrai çatışması yok sadece görüş ayrılığı var kadim ahbarilerden iki büyük şeyhayn şeyh kuleyni ve şeyh saduk kadim usulilerden de iki büyük şeyhayn şeyh müfid ve şeyh tusi rahmetullahi aleyhim ecmain bu mübareklerin hepsi sırası ile birbirlerinin talebesir.Ve ben usuli olan şeyh müfid rahmetullahi aleyh'i en isabetli alim olarak görüyorum hatta ben masumlardan sonra şeyh müfid kadar sözlerine değer verdiğim bir alim yoktur zira kendisi ayet ve hadislerle sadece konuşmuştur kendinden birşey katmamıştır aynen şeyh kuleyni şeyh saduk şeyh tusi ve diğer alimlerimiz gibi.

soruna gelecek olursak ne evvelden nede bu zamanda hiçbir usuli alimi hatta avamı ahbarileri tekfir etmemiştir ve ne evvelden nede bu zamanda hiçbir ahbari alimi hatta avamı usulileri tekfir etmemiştir.İslam Şia'dır ve şia'da usuli ve ahbarilerdir.İkisi de haktır ve fark yoktur cüz'i olan fark ise sadece sünnete nasıl daha çok amel edebilirim telaşı ile ortaya çıkmıştır.

Amma ve lakin günümüz usulileri kadim usulilerden farklı ve bid'at hurafe gibi konulardan sakınmada ne yazık ki kadim usulilere hiç benzememişler.günümüz usulileri de aynı şekilde kadim usuliler gibi müslüman kardeşimiz şii kardeşimiz kimsenin haddine değildir ahbari ve yahut usulileri tekfir etmek ben muasır usuli ulemasından şeyh golpeyegani ağayı adil hurafecilere ve bid'atçilere karşı sert ve günümüzün en hakiki şia alimi görüyorum.Çünkü o gerçek usulidir şeriatmedari erdebili zencani cavad amuli ve diğerleri gibi değildir.

Yorum

Usulilerin Ahbarileri tekfir ettiğini İran medreselerinde okumuş arkadaşlardan dinlemiştim bunu açabilir misiniz sayın Ahbari
                        YaptınızYapmadınız

Yorum

Hiçbir usuli ahbarileri ve hiçbir ahbari usulileri tekfir etmez iftiradır ben hiçbir usulinin ahbraileri tekfir ettiğini duymadım bu konuda usuli hocalarla konuştum ama ahbarilere en sert sözleri onlar yanlış anlıyorlar demek oluyor ne delaletteler derler ne sapık nede kafir

Yorum

madem felsefe nedir sorusuna ahbar ısrarla cevap vermiyor. o zaman derdi içerikle ilgili değil felsefe kelimesiyle. bu durumda benim teklifim felsefe yerine hikmet kelimesini kullanallım. o zaman ne dersin ahbar? hikmet de yasak mı? nitekim evvelden fesefeye hikmet de deniyordu, hikmet ilmi...

Yorum

ABNA.ir sitesine uzun zamandır girdiğimde hep bu sayfa açılıyor yenileme bitmedi mi acaba yeni link varsa birisi versin lütfen
                              YaptınızYapmadınız

Yorum

Bismihi Teala;

Selamun Aleykum Kardeşim;

http://www.abna.ir/turkish/

Allah'a emanet olun...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X