Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sokaklarda yatan Ehl-i Beyt itikadındaki Suryeli Kardeşlerimiz için çağrı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sokaklarda yatan Ehl-i Beyt itikadındaki Suryeli Kardeşlerimiz için çağrı

Selamların en güzeli olan Allah c.c 'un selamı ve onun güzel soyunun Ehl-i Beyt'inin sevgisi şefaatı üzerlerinize olsun kardeşlerim.

Ben daha önceki konularda olduğu gibi bahsettiğim gibi Sunni Ehl-i Sünnet itikadınızda mümin kardeşinizim.Yüreğim kanıyor hergün kardeşlerimizin mazlum durumlarına.Kıbleleri adeta İsraile ve Dolara dönük olan günahkarların para ve güç hırsları için mutlu huzurlu bir müslüman ülkesini daha yaklamarı ateşe atmalarına artık dayanamıyorum.Gönlüm yaralarla dolu bu yüzden.

Ancak dualarımız yetmemektedir!!!Bizler haberlere en son gördüğümüz Suriye'li Alevi ve Türkmen Alevi kardeşlerimizin sokaklarda yatmalarına göz yumulması ve yardım eli uzatılmaması çok acı ve kabul edilemeyecek bir ayıptır.

Haberlerde gördükten sonra uyuyamaz oldum.Elimden geldiğinde yarın gidip neyim avucumda varsa Allah rızası için vermek kararındayım.
    Ltfen Cem evlerinde bir yardım kampanyası yokmu? gönüllü yükte taşırım,ahirette bu sessiz kalışımız için taşıyacağımız günahlar yerine bütün gün çalışırımda kardeşlerim için.

Allah rızası için birşeyler yapılamazmı kardeşlerim bir fikirler üretelim , imzalar toplayalım gönderelim nereleri gerekirse.insanca demokratik olarak ne yapılacaksa yapalım

Ynt: Sokaklarda yatan Ehl-i Beyt itikadındaki Suryeli Kardeşlerimiz için çağrı

BİSMİHİ TEALA
    HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN LANETİ İSE ONLARIN EBEDİ DÜŞMANLARINA OLSUN
    RABB'İMDEN SÖZÜN EN DOĞRUSUNU DİNLEYİP, HAKKI BATIL'DAN AYIRMAYI MUAVVAK KILSIN

Selamun Aleykum Aziz Canlar;

Böyle önemli haberi paylaştığınız için teşekkür ederim.... İnsanlar ya dinde kardeşler ya da yaratılış da eşittir. Her zor durumdaki mazlum müslümana yardım etmek herkesin vazifesidir.... Öncelikle hangi haber site'lerinde okudunuz ... Neredeler ?
    Bunlar aile mi? Nufusları ne kadar? Gerekirse bir hesap açarılabilir, ve camiler aracılığı ile yuardım da toplanabilir, Zehra ana derneği var kıyafet için oradan da yardım alınabilir....

Allah'a emanet olun...

Yorum

Kesinlikle birşeyler yapmamız lazım, bende haftalardır nasıl yardım edebilirim diye düşünüyorum..
      yol gösterin kardeşler.

Yorum

Bana kalırsa şu an önemli şey, Suriye'deki esas olayları olabildiğince kişiye duyurmak. Bunun için en etkili yöntem Facebook. Aşağıda bir link paylaştım. Bu tarz Facebook paylaşım sitelerine destek vermekte fayda var. Nasıl destek verebiliriz; duvarımızda bu tarz sitelerin paylaşımlarını paylaşarak, reklam bütçelerine katkıda bulunarak. Sizin de takip ettiğiniz bunun gibi sayfalar varsa destek verelim hep beraber.

https://www.facebook.com/pages/Suriy...45702468886843
        Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

Bir de savaş bütçesine destek anlamında yardım edebileceğimiz güvenilir yollar varsa paylaşalım.
          Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

Bismillahi ve billahi

canlar
            gaziosmanpaşaya gelen ilk posta suriyeliler şu an hanelere yerleştirildi. daha önce parkta kalıyorlarmış, belediye görevlileri onları oradan kovunca (çeşitli bahanelerle) onlar Cemevine sığınmışlardı. Polis onları oradan da çıkarmak istiyordu. dün aldığımız bilgilere göre onlar şu an hanelere yerleştirilmiş durumdalar. ancak:

4000 kişilik yeni bir grup daha gelecekmiş. ki bu rakam daha da fazla olabilir. dernek görevlisi, bizim bunun altından kalkabilmemiz mümkün değil diyor. bu anlamda maddi manevi yardımlara ihtiyaç var.

ilgili derneğin istanbul gaziosmanpaşa şubesinin iletişim bilgileri şu linkte:

http://www.pirsultan.net/kategori.asp?KID=5&ID=37

gelip görmek isteyenler için adres de var. ben yolu tarif edeyim. Buraya Mecidiyeköy, Beyazıt ve Eminönünden belediye otobüsleri var. Yunus Emre (eski adıyla Gazi) mahallesi otobüslerine bin. Sudeposu durağında in. indiğin yerden Karayollarına çıkan yokuşta 150 m kadar yürü Cemevi görünecek. yakınında 23 Nisan İlköğretim okulu var. Kendi aracıyla gelmek isteyenler için, Tem 2. köprü Edirne yolunda Gazi (küçükköy Gaziosmanpaşa çıkışından çık. Gazi mahallesine değil tam ters yöne Küçükköy yönüne devam et. ilk kavşaktan sağa dön. 150 m kadar yukarıda solda Cemevi var. başka bir tarifle Toki Avrupa Konutları (Gaziosmanpaşa idi sanırım) Karayolları Mahallesi karşısında. Bu mahalle karayolları mahallesi diye geçiyor. TEM'in gazi değil küçükköy tarafında kalıyor.

hesap no
            İş Bankası Küçükköy Şubesi Süleyman Hasbet adına
            108618822189
            İban No:
            140006400000310861882189

sorun yaşayan olursa ilgili şubenin telefonundan ulaşabilir ya da özelden ilgilenen görevlinin cep nosunu da yazabilirim... Allah yapacağınız yardımları kabul etsin.

Allahümme Salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve Accil Ferecehum

Yorum

BİSMİHİ TEALA
              HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN LANETİ İSE ONLARIN EBEDİ DÜŞMANLARINA OLSUN

Allah razı olsun Selmancan abim... Gönüllere su serptin... Senin adınada bağış ettim inşALLAH Allah kabul etsin ....

Allah'a emanet ol...

Yorum

BİSMİHİ TEALA

[img alt=logo]http://haber.piryolu.net/imagestore/logo.jpg[/img]

Aleviler, Suriyelilere Kapı Açtı
                İstanbul Fatih Kumkapı'da kaldıkları parktan kovulan Suriyeli sığınmacılara sahip çıkan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi:

[img alt=Aleviler, Suriyelilere Kapı Açtı]http://haber.piryolu.net/imagestore/mansetler/manset1867-rgr7edxasfdh0qqmx2yy.png[/img]

Onlar bizim misafirimiz...
                Fatih Belediyesi tarafından Kumkapı'da kaldıkları parktan kovulan Suriyelilere sahip çıkan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi dün basın açıklaması düzenledi. Suriyelilerin maruz kaldıkları barınma sorunlarına dikkat çeken Dernek, kamu kurumlarının sahip çıkmadığı sığınmacılara sahip çıkarak misafir ettiklerini kaydetti.

'SIĞINMACILAR MİSAFİRİMİZ'

Basın toplantısından konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, "Şam'dan kalkıp Halep üzerinden Antep'e oradan İstanbul'a gelen sığınmacılar kendi yurtlarında zulümden kaçtılar. Burada da can güvenlikleri yok. Fatih'te parkta kaldılar. Bir süre sonra yetkililer müdahale etti. Orayı terk etmelerini söylediler" dedi. Yaşanan bu gelişme üzerine Suriyeli Türk sığınmacıları konuk ettiklerini belirten Demir, "Fatih Belediye başkanını aradım. Ancak ulaşamadım. Girişimlerde bulunduk. Ancak çözüme ulaşamadık. Dün (önceki gün)misafirlerimiz gelince emniyet ve valilikten bir grup gelip sığınmacıları Florya'ya yerleştirmek istediklerini kaydettiler. Biz önce kendimiz gidip orayı inceledik. Florya'daki mekanın hem sağlıklı hem güvenli olmadığını gördük. Kalıcı yer bulunana kadar imkanlarımız doğrultusunda misafir etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
                Demir, sığınmacıların Suriye'de Esad rejiminden değil muhaliflerin oluşturduğu baskıcı ve dışlayıcı rejimden duydukları kaygı nedeniyle kaçtıklarını ifade etti.

'NORMALLEŞME BEKLENTİSİNDELER'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, "1 Eylül Barış Günü'nde bu insanların tek istekleri var; ülkelerine sağlıklı bir şekilde devam edip normal yaşamlarını sürdürmek" dedi. Açıklamaya Pir Sultan Derneği'nden Atilla Özdemir, Zeynel Odabaş ve HDK Genel Meclis Üyesi Hatice Altınışık katılarak destek verdi.

İki yıldır saklanarak yaşıyorlar

Suriye'den kaçıp gelen Türk Aleviler, başlarına gelen felaketin sorumlusunun ABD ve ittifakları olduğunu düşünüyor. Beşar Esad'ın savaş suçlusu olmadığını düşünen Suriyeli Türk Aleviler, besleme muhalifler yüzünden 2 yıla yakın süredir Suriye içinde saklanarak yaşamak zorunda kaldıklarını anlattı. En son yolları İstanbul'a düşmüş.
                Onlardani biri Faysal, dört çocuğu ve eşi ile birlikte Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne sığınanlardan. Faysal'a "Müdahale olacak mı?" diye soruyorum. "Bilmiyorum" yanıtını veriyor ve ekliyor: "Müdahale olsa bile Esad'ı deviremeyecekler. Esad bugüne kadar yaşanan savaşın asıl sorumlusu değil. Bu savaşın arkasında ABD ve müttefiklerinin olduğunu biliyoruz. Biz Suriye'deyken Suudi Arabistan'dan Libya'ya kadar uzanan bir coğrafyadan muhaliflere silahlı destek geldiğini biliyorduk. Ve bunlar içinde bizi en çok üzen, muhaliflere esas desteğin Türkiye'den geliyor olmasıydı" dedi. Faysal'a Suriye'ye dönüp dönmeyeceklerini soruyorum; "Burada uzun zaman sonra insan muamelesi gördük. Bugün (dün) duşumuzu alıp, yıkandık. Çocuklarımız temizlendi. Karnımız sıcak yemek gördü. Bir süre daha burada kalmak istiyoruz. Savaş biter ve bizi göndermek isterlerse dönebiliriz. Ama bu koşullar altında dönmemiz mümkün görünmüyor" yanıtını veriyor. Ellili yaşlarında adını vermekten imtina eden ölüm korkusunu içinden atamayan Suriyeli kadınlardan biri, "İstanbul'da Güzeltepe'de, Okmeydanı'nda bizim gibi kaçan çok sayıda insan var. Birbirimizi tanıyoruz. Parklarda kalıyoruz. Bir sabit yere yerleşebilirsek birbirimizi tekrar bulabileceğiz" diye anlatıyor.

Birgün.net

Allah'a emanet olun...

Yorum

BİSMİHİ TEALA

hesap no
                  İş Bankası Küçükköy Şubesi Süleyman Hasbet adına
                  108618822189
                  İban No:
                  140006400000310861882189
                  Yanlız hesap numarası şöyle; 1086789059 olucak HASBET SÜLEYMAN

Allah'a emanet olun...

Yorum

[quote author=Hz.AhlulBayt (a.s) link=topic=25190.msg170750#msg170750 date=1378200459]
                    BİSMİHİ TEALA

Allah razı olsun Selmancan abim... Gönüllere su serptin... Senin adınada bağış ettim inşALLAH Allah kabul etsin ....

Allah'a emanet ol...
                    [/quote]

Allah razı olsn can, Allah hayrı(mıznı kabul etsin.

Yorum

Kardeşlerim artık bu bir Mezhep ayrılığı noktası değildir aramızda... Alevisi Sünnisi bir olmalıyız kardeşlerim.
                      Bu bir haçlı seferidir.Ne yazıkki deccalın ordusu PYD ve El Kaideciler de düşmanımız durumdadırlar.

Hiç düşünmeden eli kolu bağlı savaş esirlerinin kafalarını tartaklayıp kurşun sıkarak övünerek Tekbir getirip Allahu Akbar diyorlar..

Bunlar günahkarlardır ve şirk yolunda kafir katiller olmuşlardır.

Hz. Ali r.a bir sözünü hatırlayalım Alah c.c 'un aslanı velilerin babası Peygamber EfendimizHz. Muhammed s.a.v 'in göz nuru evladından yakın gördüğü mübarek ne güzel demiş;
                      " Düşmanınızı bile savaşta en acı çekmeyecek şekilde öldürünüz. " ki bu ancak elinde silahı varsa ve size tehtit oluşturuyorsadır.

Vallahi şuanda elimde imkanım olsa Suriye'de giderim ve Şam ordusunda o kardeşlerimin yanında savaşırım.Bunu bir Sünni Ehl-i Sünnet itikadında olan kardeşiniz olarak canı gönülden söylüyorum.

Lütfen organize olmakla bu siteyle olmaz bence yardımlar. resmi yollardan kimse üzülmeden kanuni yollarla yardımlar toplanıp bu mazlum kardeşlerimize verilmelidir.

bunu değerli kardeşlerimizin dediği gibi doğru yapan kişileri tespit edip onları sosyal paylaşım ağlarına medyada tanıtarak yardımların yapılmasını sağlamada mücadele etmeliyiz.

Unutmayalım bu açık ve alenen bir Haçlı seferidir.
                      O zalimleri kafirleri Kılıç Arslan gibi bir Selahaddin Eyyubi gibi cesaret ve bilgelvicdanla karşılamalı ve tekrar unutamycakları bir ders vermeliyiz.

Dularımızı eksik etmemeliyiz. Artık bu saçma sağan avrupanın yahudilerin aramıa soktuğu mechepçilik fitnesinden kurtulmalıyız.Kıblemiz aynı Resulumuz aynı Ehl-i Beyt'imiz aynı Rabbimiz ve Kitabımız aynı.nedir bu halen sorunlar aramızda.. tek bir cami kalmayınca kafirler bizi öldürüp istila edince elimize ne düşecek????????

Bu oyun Deccaliyetin fitne oyunudur..Rabbimiz adına Allah aşkına birlik olup mücadele edelim kardeşlerim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X