Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Allah'ın Rahmeti ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Allah'ın Rahmeti ?

Selamun Aleyküm değerli canlar,

Geçen gün camide şehrimize yeni atanan müftü vaaz veriyordu. "Peygamber Efendimiz'in hadislerinedevam ediyoruz" diye başladı vaazına. vaazının sonlarına doğru şu konuşmayı yaptı:

"Allah'a ibadet edenler, mesela sizler, namaza gelenler, Allah'ın rahmeti sayesinde buradasınız. Camiye, namaza gelmek Allah'ın rahmetidir sizlere. Size Allah rahmet etmiştir, dışarıda namaza gelmeyenlere rahmet etmemiştir" dedi.

Aklıma bir soru geldi, eğer Allah bana rahmet ettiği için o camiye gittiysem, dışarıdaki adama neden rahmet etmedi? o adamlara/hanımlara da rahmet etse onlarda camiye gelecekti. Onlara rahmet etmedi, camiye gelmediler, o namazı kılmadılar. bu yüzdende hesap verecekler, cehenneme gidecekler. O zaman neden onlarada rahmet etmedi, cehennemden kurtarmadı?

Ben ateist değilim, sadece sorum anlaşılsın diye açık açık yazdım. nedir bu işin sırrı?

Vesselam.. (not: cami sünni camisi, ehlisünnet itikadı..)

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Ynt: Allah'ın Rahmeti ?

bu konuda şia ile sünnilik arasında fark yok.

Allah onlara yaptıkları kötülükler nedeniyle rahmet etmedi ve bu yüzden onlar camiye gelemediler.

buna benzer bir ayet de vardır.

Kur’an okuduğunda, seninle ahirete inanmayanların arasına gizli bir perde çekeriz. Kur’an’ı anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler, kulaklarına da ağırlık koyarız. Kur’an’da (ibadete lâyık ilâh olarak) sadece Rabbini andığın zaman arkalarına dönüp kaçarlar. İsra 45-46

devamında onların yaptığı kötülükler yüzünden böyle olduğu anlamında bir ayet var:

Onlar seni dinlerlerken hangi maksatla dinlediklerini, kendi aralarında konuşurlarken de o zalimlerin, “Siz ancak büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz” dediklerini çok iyi biliyoruz. İsra 47

Yorum

Ben bu işin dini boyutunu bilmem ancak okuduklarımı derleyince, cemaatle olmak tek başına ibadet yapmaktan daha büyük sevap getiriyor. Cemaatle olmak defalarca Peygamberimiz (s.a.a.) tarafından dile getirilmiş. Camiye gidene kadar özellikle çokça adım atılması ve her atılan adımın günahları döktüğü herkesçe bilinmekte. Bu nedenle rahmet vesilesi olduğunu söylemiş olabilir..

Ayrıca bayanlar konusuna gelince, o biraz akıl karıştırıcı. Çünkü bir bayanın evde kıldığı namaz dışarıda kıldığından daha üstün. Namahrem olduğundan mümkünse dışarıya çıkmaması daha önemli diye düşünüyorum. Allah ona cihadı cennete gidiş yolunu, kocasına hizmet etmekte ve onu memnun etmekte karar kılmış. Bu nedenle bayanların camii ile bir rahmet ilişkisi olduğunu da düşünmüyorum.
      wesselam.

Yorum

alakasız olacak ama,

mesela burda ulu camide bayanlar bölmesi var, erkeklerin olduğu mekandan bir kısmı onlara ayrılmış. geçenlerde biraz kaza namazı kılmaya gittim. başladılar arkadan "La ilahe illallah". hangi cemattendir falandır bilmem ama büyük bölümü erkek olan camide nasıl sesli zikir yapabiliyorlar anlam veremiyorum...

Böyle geleceklerine hiç gelmesinler daha iyi, hem evde kılmaları daha üstünmüş

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Bu konunun muhatabı, Ankebut Suresinin 69uncu ayetidir. Örneklendirecek olursak; (teşbihte hata olmaz)

Siz iyi bir insan olmak istiyorsunuz ve örneğin okulunuzda ve iş yerinizde buna uygun arkadaşlıklar kuruyorsunuz. Sınıfınızda 30 kişi var, fakat siz bunlardan iki veya üç tanesiyle arkadaşsınız. Çünkü sizin "iyi insan olma" hedefinizde sizinle aynı yolda gittiklerini biliyor veya en azından buna inanıyorsunuz. Bu nedenle de bir piknik yapmak istediğinizde sadece bu arkadaşlarınızı davet ediyorsunuz, özel günlerinizde sadece onları yanınızda görmek istiyorsunuz. Bazı etkinliklere daha yakın olabilecek bir kaç kişiyi daha davet ediyorsunuz ve fakat sadece o kadar; mezuniyet günü gibi daha genel günler dışında asla tüm sınıfı birden davet etmek istemiyorsunuz. Hatta o 30 kişiden bazısını hiç görmek bile istemiyorsunuz.

Allah, sevdiği kullarını kendine yakınlaştırır. Allah'ın sevdiği kullar, kalplerini Allah'a mahsus kılan veya bunu arzulayan kullardır. Bir hadis:

Allah, bazı kulları dua ettiğinde meleklerine şöyle buyurur; bu kulumun duasına icabet etmekte acele etmeyeceğim, ona istediğini hemen vermeyin, çünkü ben onun bana dua etmesinden hoşnut oluyorum. Bazı kulları dua ettiğinde ise şöyle buyurur; bu kulumun isteğini çabuk yerine getirin, çünkü ben onun sesinden hoşnut olmuyorum.

Böylece, Allah okula kayıt gününde herkesi davet eder; çünkü kimin ne olduğu belli değildir, onlar okula kayıt olurlar ve sınıflarına dağılırlar kabileler gibi, şehirler ve ülkeler gibi. Sonra onlar kendi isteklerine, davranışlarına ve inançlarına göre, yani derslerine olan ilgilerine göre kendi aralarında da ayrışırlar. Böylece onlardan bir kısmı özel derslere ve etütlere katılırken, bir kısmı da bu sırada okulun bahçesinde oyun oynamayı tercih ederler. Öğretmenleri onlara topluluk halinde dersler de verir, zaman zaman hatırlatmalarda bulunur; fakat özel derslerine ve etütlerine yalnızca belli öğrencileri alırlar. Allah onları mezuniyet gününde, yani mahşerde yeniden bütün halinde toplayana kadar, onlar tercih değiştirmeye devam edecekler.

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...