Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Fatih Sultan Mehmet ??

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Fatih Sultan Mehmet ??

Selamun Aleyküm arkadaşlar, sabah sersemliği nerden geldi bilmiyorum ama aklıma bi soru geldi :

"İstanbul elbet bir gün fetholunacaktır, o komutan ne güzel komutan o asker ne güzel askerdir" manasında bir hadis var ehlisünnette. bu hadis şiada da varmı?

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Ynt: Fatih Sultan Mehmet ??

[quote author=ŞehiD date=1386923539 link=topic=25322.msg171679#msg171679]
    Selamun Aleyküm arkadaşlar, sabah sersemliği nerden geldi bilmiyorum ama aklıma bi soru geldi :

"İstanbul elbet bir gün fetholunacaktır, o komutan ne güzel komutan o asker ne güzel askerdir" manasında bir hadis var ehlisünnette. bu hadis şiada da varmı?
    [/quote]
    Kıymetli Kardeşim aşağıdaki bağlantılı başlığı incele cevabını bulacaksın.

http://www.velayet.com/index.php/topic,5254.0.html
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Ynt: Fatih Sultan Mehmet ??

Çok enteresandır, "paralı askerler" ile fetih yapan orduya "ne güzel ordudur" hadisini yakıştırmak. Yahut da parasını almayınca, maaşını beğenmeyince padişahı öldüren, tahtından indiren, boğduran bir ordudur İstanbul'u fetheden. Bu mudur "güzel ordu"? Paralı katillerin ve cellatların ordusu mudur Resulullah'ın güzel ordusu?

Bir de çok enteresandır, Resulullah'ın hiç yapmadığı bir işi yapan komutana "ne güzel komutan" demek ve ona "Fatih" ismini vermek. Onlar acaba hangi peygamberden görmüşler sözde Allah'ın dinini yaymak için başkalarının vatanlarına saldırmayı? Ve hangi peygamberin sünnetidir yabancıların topraklarını, evlerini ve kadınlarını yağmalamak? Ve gerçekten hangi fetih Allah'ın dinine yardımcı olmuştur? Yoksa hangisi İslam'ı "kılıç dini" olarak tanıtmıştır?

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X