Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Cihad

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Cihad

Selamun aleykum kardeşlerim,
    Şia mezhebine yeni geçtim. Zulümleri kaldıramıyorum. Dünyanın her yerinde kan akıyor. Misal şimdi ben Lübnan'a gitsem Hizbullah'a katılabilir miyim?

Ynt: Cihad

bu tür isteklere olumlu yanıt kim ne derse desin Allah tarafından verilebilir. ben o, başka alim ne derse desin mesele sizin Allah'la olan samimiyetinizde biter. bu bakımdan hiç bir dünyevi cevap engel mazeret sizi bağlamamalı. öncelikle bunu unutmayın. Allah gerçekten yolunda çabalayanları yoluna ulaştıracaktır. Bu Allah'ın vaadidir. Allah iman edenlerin canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır. eğer sen canını satmaya karar vermişsen bu konuda bunu reddetme yetkisine Allah'tan başkası sahip değildir. dünyadakilerin çıkaracağı engeller sizin bu konudaki samimiyetinizin büyüklüğüne göre bir ufak taş ya da aşılmaz kaya olabilecektir.

bu girişten sonra verilecek başka cevaplar var muhtemel olarak onları diyeyim.
    Lübnandaki durumla ilgili on4haber'de bir belgesel yayınlanacak. "ölüme koşanlar" belgesel bu cumartesi değil sonraki cumartesi 21:30'da gösterime girecek Allah'ın izniyle. bir engel çıkmazsa. bu belgeseli izleyin çok ip uçları verecektir size. bir çok cevabınızı bulacaksınız.

en şiddetli savaş olduğu müslümanların kıyım kıyım kıyıldığı dönemlerde hizbullah'a gelen müracaatların çevrildiğini duydum. sebep, bizim yeterince askerimiz var, siz bize maddi destekte bulunun diye. çünkü gelenlerin eğitilmesi ve hazırlanması kolay değil, her gelen alınırsa onların yönetilip değerlendirilmesi için de büyük bir iş yükü oluşuyor.

şianın düşmanı bellidir. Büyük şeytan ABD ve siyonist İsrail. bunlarla da çok büyük boyutlu savaşa girebilecek gücü yok şiilerin. ve büyük bir savaşa girmek de gerekmiyor. bir çok savaşın halledemeyeceğini siz barış yoluyla fazlasıyla yapıyorsunuz. bunun için İslam İnkılabı Rehberi, interneti kullanarak cihad etmeyi ve geniş kitlelere propaganda yoluyla cihad etmeyi tavsiye etmektedir. Peygamberimiz de kendisine çözüm için başka yol bırakılmayıp savaş dikte edilmediği sürece savaşa kan dökmeye başvurmamıştır. bu gün müslümanların büyük hitap alanı olan medyası yok. ve savaştan çok propaganda ile insanları etkiliyorsunuz. atacağınız bir adım tüm dünyaca izleniyor. bir barışçı ve dostane adım milyonların hatta milyarların gönlüne taht kurmanızı sağlarken, bir cinayet aynı büyüklükte nefret ve dinden uzaklaşma sağlayabiliyor. bu nedenle mektebin şimdi en çok üzerinde durduğu alan tebliğ medya ve doğru bilgilenmeyi sağlamak olmaktadır.

yeri gelir bir askerin yapacağını binlerce medya yapamaz, çünkü o anda ölüm kusan bir siyonist uçak bombalarını salıyor olabilir. o zaman onu düşürecek asker şarttır. ama onun uçak düşürmek için kullanacağı füzelerin imalatı da cihad değil midir? bu füzeyi imal edecek bilgi eğitimi, ve dersler cihad değil midir. insan gücüne bağlı savaşta bulunmak eskiden bire bir vuruşmaların olduğu dönemlerde gayet yerinde ve önemliydi. ama artık cihad bir düğmeye basarak da olabiliyor. bir düğmeye bir kişi basıyor görünebilir ama onun öncesinde binlerce kişi o ortamı oluşturacak teknik alanda çalışmaktadır.

bu gün iranlı bir öğretmenin namazı öğreten robot imalatı binlerce siyonist askerinin ve onlara bağlı el kaide teröristlerinin imhası anlamına gelmektedir. kitlelere şiilerin müslüman ve namazı önemseyen insanlar olduğunun iletilmesi müslümanların vahdeti için son derece önemlidir. bir devrim gibidir.

ama siz yine de Allah yolunda savaşan cihadın son aşaması olan ölme öldürme aşamasındaki bir asker olmak istiyorsanız o zaman bunun için şehid olan hizbullah askerlerinin yaşamlarını inceleyin.

1- gece namazına kalkıyorlar
    2- namazlarını 5 vakit ve nafileleriyle kılıyorlar
    3- kul haklarına titizlikle riayet edip kimsenin hakkına girmiyorlar
    4- günahlardan el çekip kendilerini Allah'a samimiyetle veriyorlar
    5- duaya ve gözyaşına çok önem veriyorlar
    6- mektebe ve masumlara aşıklar

Yorum

Ynt: Cihad

Mektebimizin en değerli rehberi İmam Hamenei, hepimiz canımızı ona feda ederiz, o ne yüce bir ilahi makamdadır. İmam Humeyni r.a de aynı şekildeydi. Ama İmam Hamenei'nin Şehid Mustafa Çamran hakkındaki sözleri beni çok etkilemişti. ona hocamız diye hitap ediyordu yanlış hatırlamıyorsam... çamran kim İmam Hamenei kim. Şehit Çamran İmamın emrindeki bir askerdi. Ama onun şehadet makamına layık oluşu onu başka kılıyordu.

çok samimiyseniz sizi Allah yolunda cihaddan hiç bir dünyevi engel alıkoyamaz. dünya makamları bile öyle değil mi? ısrarla ve çalmasını bilenlerin önünde açılmadık hiç bir kapı kalmıyor. İlahi adalet de öyle...

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X