Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nefsime hakim olamıyorum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nefsime hakim olamıyorum

Selamun aleykum canlar,
    Ben 20 yaşındayım. Elimden geldiğince haramlardan kaçınmaya çalışıyorum. Zinaya düşmemek için çok çabalıyorum ama nefsime hakim olamıyorum, zina yapmadım ama vesvese veriyor şeytan. Ne yapmamı önerirsiniz?

Ynt: Nefsime hakim olamıyorum

BİSMİHİ TEALA
    HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
    RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM[/t]

Selamun Aleykum Sayın pathfinder bey;

Evlilik, dinimizce yapılması sünnet olan amellerden biridir. Yine ergenlik çağına girmiş gençlerin bu sünnete teş­vik edilmesi de aynı şekilde müstehaptır. Dolayısıyla er-gen­lik çağına varmış bir gence evlilik farz kılınmamıştır. Ancak aynı şahıs evlenmez de evlenmeyişinden dolayı zina, is­timna, namahreme bakma, livata vb. gibi birtakım günah ve haramları yapıyorsa evlilik ona farz olur. Yine günaha düşme korkusu içinde olan bir gence de evlilik farzdır.

Şöyle ki, her genç erkek veya kız, belli bir yaş aşamasına geldiklerinde cinsel isteklerine karşı haramlardan kaçınma gücüne sahip olurlarsa kendilerine hakim olabildikleri müddetçe evlenmeleri müstehaptır. Aksi takdirde cinsel içgüdü­lerini kontrol edemeyerek haramlara mürtekip olurlarsa terk edilmediği ana kadar evlilik farz olur onlara.

Allah'a emanet olun...

Yorum

yani kardeş bu siteden eş aradığını ilan ediyor. ilgilenen ilgilensin yoksa vebali hepinizin boyununa diyor..

Yorum

Nefsine hakim olamayacağını ve günaha gireceğini düşündüğün ortamlardan uzak durarak önlemini alabilirsin. Ufak tefek sürçmeler için kendini eleştirmekte aşırı davranmaman daha sağlıklı olur yoksa ki böyle sorulara cevap verecek olanların %99.9'u günahsız değil.

Hangimiz 20 yaşlarımızda üç ayağımızla dolaşmadık

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25428.msg172741#msg172741 date=1393689116] yani kardeş bu siteden eş aradığını ilan ediyor. ilgilenen ilgilensin yoksa vebali hepinizin boyununa diyor.. [/quote]

annem bugünlerde baya aktif çalışıyor bana kız beğendirmek için pathfinder kardeş, bizim buralara gelirsen annem seve seve sana da bi hanım bulacaktır

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

[quote author=Ali_imran link=topic=25428.msg172749#msg172749 date=1393725507] Nefsine hakim olamayacağını ve günaha gireceğini düşündüğün ortamlardan uzak durarak önlemini alabilirsin. Ufak tefek sürçmeler için kendini eleştirmekte aşırı davranmaman daha sağlıklı olur yoksa ki böyle sorulara cevap verecek olanların %99.9'u günahsız değil. Hangimiz 20 yaşlarımızda üç ayağımızla dolaşmadık [/quote]
            Haşa Allah'a sığınırız. ne demek günahı mazur görmek. Rabbim bizi tüm günahlardan korusun. ve günahın büyüğü küçüğü olmaz. küçük diye küçümsersen o en büyk günah olur. Bu konudaki hadiste, günahın büyüğüne küçüğüne değil kime isyan olduğuna bak diye. Yine Peygamberimiz mola verdiği bir çölde ashaba çalı çırpı toplayın da ateş yakalım diyor. itiraz ediyorlar Ey Allah'ın resulü bu çölde ne arasın çalı çırpı. ne bulursanız getirin ufak büyük demeyin buyuruyor. topluyorlar dağ gibi bir malzeme oluşuyor. REsul işte buyuruyor: işte küçük diye küçümsediğinz günahlar da böyledir. bunlar birike birike dağ gibi olur.

yani imanı tehdit eden bir aşamaya ulaşırlar.

Ehlibeyt inancına göre masumiyet mümkündür. evet bizim için de. eğer 20li yaşlarımda sunni inanca değil Ehlibeyt inancına sahip olaydım günah işlemezdim. günahsızlığı imkansız görme sünni inanca hastır. çünkü onlar Peygamberi bile günahsız tahayyül edemiyorlar. o yüzden ufak tefek diyerek bir sürü günah işlemenin mazeretini üretmiş oluyorlar.

hayır kardeşim günah işleme küçük günah işleyeceğine evlen ve hayatın zorluklarıyla yüzleş...

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X