Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Uzaylılar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Uzaylılar

Selamun aleykum,
    Sanırım bu soruyu daha önceden de sormuştum ama o kadar araştırmama rağmen tatmin edici bir yanıt bulamadım. Dünya dışı varlıklar(melekler hariç) var mıdır? Bu varlıklar bizim bildiğimiz anlamda cinler midir yoksa başka yaşam formları mıdır? Kur'an'da buna dair ayetler var mı? Ayrıca ilginç şekilde kafama takılan soru, meleklerden kasıt uzaylılar olabilir mi?

Ynt: Uzaylılar

aleykumselam.
    bunlar benim sahsi fikirlerim:
    bence evren bütün genisligiyle ve yüceligiyle bu dünyanin var olabilmesi icin yaratilmis. mükemmel bir sekilde. melekler uzaylilar olsaydi, bizler onlari gözle görebilirdik uzay kesiflerimizde. demek ki melekler baska boyutlarda yasam sürdüklerinden dolayi, uzayli olamazlar, cünkü bizler uzaylilari gözle görebilirdik, ama melekleri göremiyoruz. mevcut kavrayabildigimiz boyutlarda herhangi bir varlik göremiyoruz uzayda (bakterilerden vs.. haric,bilemeyecegim).
    bu anlamda, dünya disi varliklar baska boyutlarda vardir derim, ama görsel boyutta yoktur. varliklarina gerek de yoktur, islam mantigina da uymamaktadir. ama reddetmiyoruz da - herangi bir varligin dünya disinda hayat sürüyor olabilmesini..

yine bence, bu uzayli hikayeleri büyük aldatmacalardan ibaret, birer kurgu, tezgahtir. belki de cinler insanlarla olan irtibatlarini insanliga göstermek icin bu oyuna basvurmustur? olabilir mi, olamaz mi? ya da bu varliklarla iletisimde olan insanlarin aldatmaca hikayeleridir bunlar?

Yorum

Ynt: Uzaylılar

Aleykum selam,
      Kur'an'da Zariyat suresinin 56. Ayeti der ki " Ben insanlari ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattim"
      Cinler ve insanlarin ortak noktasi irade sahibi olmalari ve dunyada yasayabilmeleri. Diyebilirsiniz ki melekler de secde ediyor. Evet fskat onlar sinama dunyasinda degiller. Onlar bize gorunmezler de. Oyleyse bu dunyada gorunen yani madde olan ve irade sahibi olan dusunen canlilar ( insan ve cinler) ibadet icin yaratilmislardir.
      Oyleyse;

Uzaylilar irade sahibi zeki hani ufo yapan cinsten(!) Dunyayi istila etmeyi dusunen gibi tur olsaydi onlara da ibadet farz olurdu ki kuran sadece cin ve insan diyor. Uzayli diye birsey yok.

Illa zorlama bir sey cikartirsak uzaylilar iradesiz hayvan gibi olur. Ama bu da olmaz. Cunku kuranda hep dunyanin yaratilisi, micizeleri gecer. Dunya alti gunde yaratildi, daglar, yagmur, bitkiler vs.

Zaten bu uzayli kavrami batidan cikma. Ilk uzayli filmi yanlis hatirlamyosa, E.T filmi.
      Gunumuzde cogu insan uzaylilara inanmaktadir zaten ne yazik. Hobi gibi olmus gunumuzde. Zamaninda arastirmalarima gore bu mason emperyalist amerikanin oyunlarindan. 51.Bolge ve blue beam projeleri ile ve ayni zamanda H.A.A.R.P projeleriyle bagintili. Bu projeler dogruysa korkunc bir sey. Bir rivayete gore bu teknolojilerle insanlari subliminal kontrol ve sahte uzayli saldirisi duzenleyecekler, tek guc amerikada olacak bu sahte uzaylilari yoketmek icin, tum dunya da amerikadan yardim isteyecek ivir zivir bos isler bunlar sonuc olarak.
      İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X