Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Amellerde şüphe

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Amellerde şüphe

Sanirim neden bu kadar suphede oldugumu anladim sayenizde,
    Ben son zamanlarda ilmi ve ameli olarak dinime agirlik verdim. Boyle olunca da insan yaptiklari seylerden emin olmak ister ya hani, bende o duruma dustum sanirim. Ama sizlerin de dediginiz gibi supheyle olmuyor, tabii ki emin olmak gerek bu sorunu baska sekilde cozemem zaten, Allahin izniyle asicam bunlari. Ama Allah sizden razi olsun ki bana yardimci oldunuz dusunmemi sagladiniz fikir verip ne yapmam gerektigini soylediniz, Hz. Ahlulbayt (as) kardes Allah razi olsun, Özdemir kardes Allah razi olsun Selmancan kardes Allah sizden de razi olsun. Rabbim insallah sizi ve beni Ehlibeytimiz ile birlikte olmamizi nasib eyler
    İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

Sevgili kardeşim bu takıntılar bir çok kişide oluyor. Genellikle İslam'a ilk adım atanlar biraz daha tecrübesi olduğu için Şeytan daha başarılı oluyor. Allah senden razı olsun ki cesaretli bir şekilde açtın konuyu. Bunu paylaşmayan insanlar da çoktur. Onlarda hep sıkıntı çekiyorlar.

Ama genellikle arkadaşlar bu vadileri atlatıyorlar. Sende atlatacaksın inşaallah. Kim Allah'a sığınırda, Allah onu korumaz?

Vera ile senin durumun farklı. Şeytan sana "vera" lı olmayı telkin ederek seni şüphe pataklığına sokuyor. Sonra da "veralı" ol ve şüpheli şeyleri yapma diyor. Sende veralı olmak ve şüpheli şeylerden kaçmak için ibadetini tekrar tekrar yapıyorsun. Oysa bu vera değildir. kardeşim. Keşke Ali Faruk bu konuda bize yardımcı olsa.

Şimdi müçtehitlerimiz namazı batıl eden şeyleri bildirmişler. Eğer burunu yere değdirmek namazı batıl etseydi, müçtehitlerimiz onu da yazardı. Ama yazmamışsa demek ki batıl etmez. Yani namazı ne batıl eder, abdesti ne batıl eder bunları bildirmişler.

Gusul konusunda kardeşim gusul aldıktan sonra istersen değil acaba iğne ucu kadarbir yerim kuru kalmışmı diye, vucudunun 3/2 sini bile yıkamama gibi bir hisse kapılsan dahi gbir daha kesinlikle gusul alma. Senin gusulün sahihtir. (İmam Humeyni'nin risalesine bakabilirsin)

Yellenme konusunda eğer şüphe edersen, namazın sahihtir. Bilmek ile şüphe etmek farklıdır. Bilirsen yellendiğini abdest tekrar alırsın. Ama şüphede almazsın.

Şimdi vera diyorsunuz, şüpheli şeylerden kaçınmak diyorsunuz ama İmamlarımıza göreörneğin bir şeyin necis olup olmadığında şüphe varsa, o necis değildir. Burada ki şüpheye itimat edilmez. Yani sevgili kardeşim senin şüphelerinle, vera farklı şeylerdir.

Bu konuda uzman bir arkadaş varsa, ilminden istifade etmek isterim...
      Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Son sozleriniz rahatlatti zaten yeterince Özdemir kardes Allah sizden razi olsun yardiminiz icin
        İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X