Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İkindi namazı vakti hakkında soru.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İkindi namazı vakti hakkında soru.

Selamun aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu arkadaslar,

Ikindi namazinin vakti sunnilerin hesaplarin ile ayni midir yoksa farkli mi? Acikcasi bir mobil uygulamada hesaplamanin ( Leva Arastirma enstitusu, Qum, Iran) 1 saat kaydigini girdum. Yani diger vakitlerde pek fark yok ama sunni hesaplama 5 diyorsa bu uygulama 6 yi gosteriyor. Acaba programda hata mi var yoksa olmasi gereken mi odur, zira Şia bir hocamdan ikindi namazinin sunni hesabina gore dogru oldugunu duymustum?
    İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Ynt: İkindi namazı vakti hakkında soru.

Aleykum selam ve rahmetullahi ve bereketu

İkindi namazının vakitleri Sünni kardeşlerimizle aynıdır. Dilerseniz öğle namazından sonra ikindivaktini beklemeden, ikindi namazını kılabilirsiniz. Öğle ve ikindi namazını akşam namazına kadar kılabilirsiniz. Ama en faziletlisi öğle namazını öğle vaktinde, ikindi namazını da ikindi vaktinde kılmaktır.
    Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Allah razi olsun Özdemir kardes yine yetistin
      İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

[quote author=özdemir date=1400414003 link=topic=25535.msg173519#msg173519]

İkindi namazının vakitleri Sünni kardeşlerimizle aynıdır. Dilerseniz öğle namazından sonra ikindi vaktini beklemeden, ikindi namazını kılabilirsiniz. Öğle ve ikindi namazını akşam namazına kadar kılabilirsiniz. Ama en faziletlisi öğle namazını öğle vaktinde, ikindi namazını da ikindi vaktinde kılmaktır.

[/quote]

İkindi vaktini beklemeden ikindi namazı nasıl kılınır
        Öğle vaktini beklemeden öğle namazı kılınabilir mi?
        Kılınamayacağına göre ikindi de vaktinden önce kılınamaz

Yorum

Sevgili Ali Faruk kardeşim. Herhalde ben seni anlamamışımdır. İkindi vaktinden önce ikindi namazı kılınamaz demekle neyi kastettiniz. Biz Şiiler öğle namazından sonra ikindi vaktini beklemeden ikindi namazını kılmıyor muyuz?
          Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

ikindinin vaktinden önceki vakit öğlene has özel vakittir. bu öğlenin girişinin 4 rekatlık farzını kılabilecek kadar süreyi kapsar. bu vakitte ikindi kılınamaz. belki bunu demiştir. mesajı okumadım ama...

Yorum

Evet selmancan senin dediğin doğru. Belki Ali Faruk kardeşimde senin dediğini kastetmiştir. Ama ben öğle namazından sonra diyorum. Ali Faruk kardeşime ve size saygılarımla...

Yorum

Şimdi anladım galiba. Ali faruk abimiz bize espiri yapmış. Ben anlamadım. Yanındaki gülücükler bunu gösteriyor. Özürdilerim abi. Hakkını helal et.

Yorum

Bismihi Teala;

Selamun Aleykum Aziz Canlar;

Sünnet namazların bir nevi felsefeside aradaki boşluğu kapatmasıdır....

Allah namazlarını kabul etsin...

Yorum

[quote author=özdemir date=1400414003 link=topic=25535.msg173519#msg173519]
                    İkindi namazının vakitleri Sünni kardeşlerimizle aynıdır. Dilerseniz öğle namazından sonra ikindi vaktini beklemeden, ikindi namazını kılabilirsiniz. Öğle ve ikindi namazını akşam namazına kadar kılabilirsiniz. Ama en faziletlisi öğle namazını öğle vaktinde, ikindi namazını da ikindi vaktinde kılmaktır.

[/quote]

Sevgili özdemir kardeşim, velayet'e geç girdiğim için dolayısıyla cevabınızı da geç gördüm, kusura bakmayın.
                    "İkindi namazının vakitleri Sünni kardeşlerimizle aynıdır" demişsiniz. Onların ikindi namazını ne zaman kıldıklarını biliyorsunuz, onlar ikindi ezanından önce ikindi namazını kılmazlar, çünkü onlara göre ikindi namazının vakti daha girmemiştir ama bizde öğle namazından sonra ikindi namazının vakti girmiş oluyor.
                    Daha sonra söylemişsiniz ki: "Ama en faziletlisi öğle namazını öğle vaktinde, ikindi namazını da ikindi vaktinde kılmaktır."
                    Bu sözünüzde, "ikindi namazını ikindi vaktinde kılmak en faziletlisidir" demişsiniz, biz şiiler ikindiyi ikindi vaktinde kılmıyor muyuz? Bize göre ikindi namazının vakti öğle namazından sonra başlıyor ve gün batana kadar devam ediyor. Büyük ihtimalle siz ikindinin fazilet vaktini söylemek istemişsiniz.. Ama sözünüz o manayı yetirmiyor, yanlış anlaşılıyor..
                    saygılarımla..

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X