Selamun aleykum arkadaslar, uzun zamandir bunu merak etmisimdir. Ezan okunurken namaz kilinir mi kilinmaz mi ya da mekruh mudur. Illa ezanin bitmesini mi beklemeliyiz?
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Ezan bitmeden namaz kilmak.
Daraltma
X
-
Ynt: Ezan bitmeden namaz kilmak.
Aleykum selam kardeşim.
Ezanın okunması demek vaktin girdiği anlamına gelir. Tabi ki bizim ezanları kastediyorum. Vakit girmişse namaz kılınabilir. Neticede vaktin giripte ezan okunmadığı bölgelerde vardır. Ama mekruh mu değil mi orasını bilemem.Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Yorum
-
Bana göre kendi fikrim yaniezana saygıdan ötürü bitmesini beklemeliyiz ve öyle kılmalıyız.Kendi adıma bunu uyguluyorum.Nasıl herşeyde ezan okundumu duruyoruz yapmıyoruz bu zaman da da beklemeliyiz.ALLAHın huzuruna varıyoruz dua ediyoruz okunan ezana saygıyla başlanmalı.Bence mekruhturda çünkü ibadetini yanlış yapmış oluyorsun.
Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!
Yorum
-
Kesin birsey bilmemekle beraber benim de dusuncelerimnsu sekilde,
Ben de saygisizliktir diye duydum ama saygisuzlik nerede? Ezan okunur muzik dinlersin anlarim, tv izlersibn ya da sesini acarsin duymamak icin anlarim, kufurlu konusursun ezan okunurken onu da anlarim da ezan okunurken namaza baslamanin saygisizligi nerededir ki? Özdemir abinin dedigi gibi ezan namaz vaktinin girdigine isaret eder, bunun uzerine namazi geciktirmeden kilmak saygisizlik mi? Illa bitmeden namaz kilmak saygisizliksa oyleyre ramazanda orucumuzu acarken ezanin bitmesini de beklemeliyizİnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?
Yorum
-
[quote author=Seqhaleine date=1400831836 link=topic=25547.msg173623#msg173623]
Kesin birsey bilmemekle beraber benim de dusuncelerimnsu sekilde,
Ben de saygisizliktir diye duydum ama saygisuzlik nerede? Ezan okunur muzik dinlersin anlarim, tv izlersibn ya da sesini acarsin duymamak icin anlarim, kufurlu konusursun ezan okunurken onu da anlarim da ezan okunurken namaza baslamanin saygisizligi nerededir ki? Özdemir abinin dedigi gibi ezan namaz vaktinin girdigine isaret eder, bunun uzerine namazi geciktirmeden kilmak saygisizlik mi? Illa bitmeden namaz kilmak saygisizliksa oyleyre ramazanda orucumuzu acarken ezanin bitmesini de beklemeliyiz
[/quote]
oruç açarkende beklemeliyiz evet bana göre oda batıl oluyor.Ben bekliyorum diğerlerini bilmem.Herkesin ibadeti kendine sevabı kendine olduğu gibi
Ya kesin batıldır demiyorum ama bana göre tabii .
Bana göre neden de şu onca saat bekliyorsun oruç açımınıda biraz bekle.Aynı şekilde namaz saatini o kadar bekliyorsun ezan okunup bitmesini de bekledeğil mi ?
Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!
Yorum
-
E Zehra kardeşim.
Oruç batıl oluyor demeniz bir fetvadır ki bizim gibi insanların böyle bir yetkisi yoktur. Oruç batıl oldu demek insanın bilerek orucu bozması anlamına gelir ki bu da keffaret gerektirir. Oruç açarken ölçü ezanın okunması değil vaktin girmesidir. Örneğin vakit girmeden isterse 10 kere ezan okunsun. Burada bizim ölçümüz ezan değildir. Ehli sünnet ezanı okunmasına rağmen bizler bir müddet bekliyoruz. Çünkü biz güneşi (vakti) ölçü alıyoruz.
Ama şu var ki ezanı tekrarlamak sünni hadislerde sünnettir. Bizde de böyle olması gerekiyor ama, hadisi bulamadığım için yazmaya cesaret edemedim. İnşaallah bir kardeşimiz bulur.Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Yorum
-
Evet ben de hatirliyorum o hadisi, hatta sonunda fatiha okumak da iyiymis. Yeri geldi sorayim özdemir abi, sunniler sahur vaktinde 2 kere ezan okuyorlar bu bizde var mi, birde turkiyede boyle mi bilmiyorum ama filistinde sunni bir arkadasim sabah ezaninin 2 kere okundugunu soylemisti. Biri hazirlanmak icin oteki namaz icin. Peygamberimizin saa hadisi soyluyormusİnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?
Yorum
-
yemeğe tuzla başlamak ve tuzla bitirmek sünnettir. Bir arkadaşımın eşi guatır hastasıydı. Doktor yemeğe tuzla başlamasını ve yemeği tuzla bitirmesini tafsiye etmiştir. Tuz guatır tellerini çalıştırıyor.
Sevgili Sagaleine Meşhed'de İmam Rıza türbesinde de sabah ezanı iki kere okunuyo diye hatırlıyorum.Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Yorum
-
[quote author=özdemir date=1400835900 link=topic=25547.msg173630#msg173630]
yemeğe tuzla başlamak ve tuzla bitirmek sünnettir. Bir arkadaşımın eşi guatır hastasıydı. Doktor yemeğe tuzla başlamasını ve yemeği tuzla bitirmesini tafsiye etmiştir. Tuz guatır tellerini çalıştırıyor.
Sevgili Sagaleine Meşhed'de İmam Rıza türbesinde de sabah ezanı iki kere okunuyo diye hatırlıyorum.
[/quote]
ee kalp hastaları başta olmak üzere bir çok hastaya da tuz yasak? ne olacak?
Yorum
-
Iyotlu tuz kaya tuzu gibi degil bildigim kadariyla, yine bildigim kadariyla kaya tuzu daha saglikli, yine bildigim kadariyla hasta olan kisilerin az miktarda yemesi gerekir. Cunku tuzdaki mineraller insan vucudu icin gerekli. Ha az yemelidir orasi ayri. Zaten tuzun yasaklanmasinin, azaltilmasinin bir sebebi de kan basincini artirmasi, bu da tansiyonun artmasini saglarİnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?
Yorum
Yorum