Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Evlilik hakkında bir soru (?)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Evlilik hakkında bir soru (?)

Al-i Muhammed karddesim, biz sizle bi turlu anlsamadik. Ben. Evlatlikktan reddedime sebebimi yazdim. Haklisin dedin asi asi azma ayiptir dedin. Kiz icin tabiki herhangi bir isyanim sooz konusu degill. Rezil bir istir gereksiz yere selsefil eder insani. Hamdosun o kadar suursuz degilim. Eger bi yanlis anlama ollduysa tekrar yazayim. Evlatliktan reddedilme konusunda hic bir kiz faktoru yok. Hadis ilmini kabul edip etmeme sizin meselenizdir. Ben hadis ilmini kabul ederim. Ornegin bu kalu bela ayeti geldiginde birileri sormamismidir baska ne oldu kaluubelada diye. Eger ayetin nuzulunden sonra veya daha sonra bi aciklama yaiilmis mi benim istedigim delil buydu. Cehennemden kurtulus mujdem yok tabi.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Selamun Aleyküm kardeşlerim, evlilikle ilgili birkaç sorum daha doğrusu şüphem var onları sizinle paylaşmak ve düşüncelerinizi öğrenmek isterim. ben 22 yaşında EhliBeyt as Mektebi ile sonradan şereflenen birisiyim. bu sene üniversiteden mezun oldum. ailemin en küçüğü ve tek bekarıyım. haliyle herkesin gözü benim üzerimde. birkaç tane vicdani sorum var. kardeşlerim ben yakın bir zaman önce nişanlıydım ve nişanlımla ailevi daha doğrusu hepinizin az çok bildiği azericilik-ığdırcılık meselesi yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. böyle saçma sapan ve bana göre Allah'ın Resulü'nün ve İmamlarımızın -Hepsine Salat ve Selam Olsun- yoluna yakışmayacak bir nedenden dolayı seve seve ayrılmak zorunda kalmak çok ağırıma gitti. Madem onunla olmuyor başkasıyla da olmayacak diye kutsal bildiğim ne varsa hepsinin üzerine yemin ettim. ben bu düşüncemi söylediğimde fırça atmayan azarlamayan kızmayan nutuk çekmeyen kimse kalmadı. bunlardan bize ne diyebilirsiniz ama ne yapmalıyım? içimdeki vicdanım "asla!" diyor, diğer tarafta evlilikle ilgili ayetler hadisler...
      zamanla bu düşüncenizin değişme ihtimali yüksek olayın tazeliği duygularınızın yoğunluğu vs. sebeplerle böyle düşünüyorsundur. fikrin değişince yemininin kefareti neyse yaparsın bundan sonra "asla" demeyip şuan düşünmüyorum deyip geçersen kimsenin azarına da maruz kalmazsın

Yorum

Ama aşk olayı da kolay değil. Aşık olmamış, aşk nuruna sahip olmayan nursuzlar "aşıklara deli derler" hatta. Kolay değil yani. Paraya pula aşık olur o nursuzlar. Bu tür metalara aşık olmaktansa bir leyla görüp onun ruhaniyetine aşık olmak kıyaslanamayacak kadar üstündür. Mevlana "Kimde aşk nuru yoksa yokolsun gitsin o kişi" der. İmam Ali: "Kalbinizde 3 şey bulunsun: İmam, umut ve aşk" der. Bizler Allah'a aşık olacak kadar olgun değilsek, bu aşkı başkalarına vericez demektir.

Yorum

Fani olana degilde fanide Bakî'nin nuruna asik olunmali. Birinin tipine degilde kalbindeki imana hayran olunmali. Belki olayin tazeligi yuzunden boyleyim "asla" diyorum bilmiyorum ama yeri gelmisken sorayim bu yeminin kefareti ne olaki?

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

[quote author=ŞehiD date=1408955787 link=topic=25695.msg175072#msg175072]
            Fani olana degilde fanide Bakî'nin nuruna asik olunmali. Birinin tipine degilde kalbindeki imana hayran olunmali. Belki olayin tazeligi yuzunden boyleyim "asla" diyorum bilmiyorum ama yeri gelmisken sorayim bu yeminin kefareti ne olaki?
            [/quote]
            demek istediğim eğer ömür boyu evlenmemeye yemin ettiyseniz (ben öyle anladım) ve ilerde fikriniz değişipte evlenecek olursanız yemininizi bozacağınızdan dolayı (yemin bozmanın kefareti olduğunu sanıyorum) bu kefaret neyse (3 gün oruç sanırım yada başka bir şey ) gereğini yaparsınız

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X