Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR''

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR''

[quote author=Seyyah link=topic=3012.msg15639#msg15639 date=1239431089]
    Bidiğimiz hürr!
    Aynı saldırganlık, aynı üslup, aynı anlamazlık, aynı...
    Kendi forumumda uyardığım yazılar hala sayfalar arasında yer alıyor.
    Diyelimki ben sizin dediğiniz tutumu sergiledim, bunu geçelim konu bizim forum değil burdakiler.
    gulistan_2 nin aktardıklarının hepsini tasdik ediyorsanız size diyecek kelimem dahi yok. Katılmadığınız nokta varsa buyrun.

Sizinle tartışma gibi bir derdim yok. Zira kendi forumumuzda olduğu gibi, siz ne yazdığımıza hiç bakmayan, anladığı gibi yorum yazan birisiniz.

[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim selamün aleyküm,

"arkadaşlar alıntı yaptığınız şii eseri,yada şii kaynağı yada alimi kendisini bağlar,koskoca şia inancını bağlamaz siz ne yazıp çiziyorsunuz"

bu tarz bir uyarınız oldumu Allah aşkına,varsa lütfen bize örnek verin,benide mahçub edin
    buyrun bekliyorum.

bizim "kafir" olduğumuzu söyleyen ve sizinde seyirci kaldığınız,kılınızı kıpırdatmadığınız başlıkta bile bunu yapmadınız,çıkmış burada ders vermeye kalkıyorsunuz.

ben hala beklemedeyim

selametle
    “Hüseyin her müminin göz yaşıdır.”

Doğrusu ben Hür’üm
    Sizleri kılıçtan geçiririm.
    Ve bu toprakta inen en üstün kimseye yardım ederim.
    Sizleri öyle öldürürüm ve bu yolda asla şüphe etmem.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Abi dediğiniz dönemde bende rastlamadım. Zaten hemen hemen aynı dönemde üye olmuştuk. Bir çok saldırı ve hakarete uğramıştık ve her hangi bir müdahale yoktu.

Ama son dönemde etka denen bir üyenin Şia hakkında yazdığı çirkin ifadeler karşısında Seyyah kardeşimizin müdahalesini ve nasihat niteliğinde ki yazısını ben okudum.

Ben o forumda Şia'ya bir çok hakaret hatta küfür dahi edildiğine, kafir, sapık beyan edildiğine bizzat tanık oldum ama maalesef bunu yapanlar herhangi bir ceza almamıştı. Doğru ama...

Bu forumda da aynısının yapılacağını asla düşünmüyorum. Yapılmaması lazım. Bu değil bir şia'ya, sünni bir Müslümana bile yakışmamaktadır.

Bunun acısını hepimiz orada beraber çektik Hür kardeşim. Yakışıksız yalanların beyanı başlığında feryadımı dağlar duyar olmuştu ama yönetim duymamıştı...

Ebu Katadeyi haddinden fazla tahrik ettiklerine, bir kaç defa haketmediği şekilde yasaklandığına, Selmani Can gibi muhteşem bir vahdetçinin yasaklanmasına defalarca bir anlam verememiştim.

Yanılmıyorsam oradaki şiiler içerisinde bir tek ben yasaklanmamıştım. Zaten ben halen o forumun hayranlarındanım.

Şahsen söyleyeyim o forum hoşuma gidiyor.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=3012.msg15642#msg15642 date=1239431884]
        Bismillahirrahmanirrahim

Abi dediğiniz dönemde bende rastlamadım. Zaten hemen hemen aynı dönemde üye olmuştuk. Bir çok saldırı ve hakarete uğramıştık ve her hangi bir müdahale yoktu.

Ama son dönemde etka denen bir üyenin Şia hakkında yazdığı çirkin ifadeler karşısında Seyyah kardeşimizin müdahalesini ve nasihat niteliğinde ki yazısını ben okudum.

Ben o forumda Şia'ya bir çok hakaret hatta küfür dahi edildiğine, kafir, sapık beyan edildiğine bizzat tanık oldum ama maalesef bunu yapanlar herhangi bir ceza almamıştı. Doğru ama...

Bu forumda da aynısının yapılacağını asla düşünmüyorum. Yapılmaması lazım. Bu değil bir şia'ya, sünni bir Müslümana bile yakışmamaktadır.

Bunun acısını hepimiz orada beraber çektik Hür kardeşim. Yakışıksız yalanların beyanı başlığında feryadımı dağlar duyar olmuştu ama yönetim duymamıştı...

Ebu Katadeyi haddinden fazla tahrik ettiklerine, bir kaç defa haketmediği şekilde yasaklandığına, Selmani Can gibi muhteşem bir vahdetçinin yasaklanmasına defalarca bir anlam verememiştim.

Yanılmıyorsam oradaki şiiler içerisinde bir tek ben yasaklanmamıştım. Zaten ben halen o forumun hayranlarındanım.

Şahsen söyleyeyim o forum hoşuma gidiyor.

[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim selamün aleyküm

mufazzal kardeşim senin sözün benim nesdimde senettir,sen beni teyit ettikten sonra benim için mesele bitmiştir.

bak sana açık söyleyeyim bu başlığa itiraz eden gerek nuru dilara gerekse seyyah kardeşlerin amacı gülistan_2 yi linç etmekti,harcamaktı biz olayı farklı açıdan ele alınca hemen çarkedip olayı farklı bakış açısı ile ele almaya başladılar,

Yok efendim Ebu yusufun sözleri,Gümüşhanevini kitabı ehli sünneti bağlamazmış,
        vay efendim bir sünni eserde geçen satırlarla ehli sünnet yargılanmazmış,

Niye?

Humeyninin kitabındaki üç beş satırla Şia yargılanıyor ama (hemde yalan yanlış çeviri ile)
        Tabersideki bir paragraf ile şia yargılanıyor

Bunlara aylarca seyirci kalan en ufacık bir ikaz dahi yapmayanların burada gelip halk tabiri ile "artistik" yapmaya hakkı yoktur.

seyyah olsun,nuru dilara olsun benim düşmanım değil,benim müslüman kardeşlerimdir,nerede nasıl ne şekilde yazacaklarını elbette kendileri bilirler ben bu forumların yöneticisi değilim buna karar verme yetkim elbette yoktur,
        sadece yanlış gördüğüm noktaları belirttim o kadar.

İşe gülistanı linç etmek üzere girişenler pabuç pahalı olunca olaya yön vermeye çalıştılar,zaten son söylemleride ilk söylemlerinden farklı dikkat ederseniz

selametle
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:30.

Doğrusu ben Hür’üm

Yorum

Sayın hürr;
          2. sayfada bizim forumdan 10 a yakın başlık linki vermişsiniz.
          Bu başlıkları incelediğimde, o dönemde forum Yöneticimiz olan adem_toprak'ın , dilan'ın ve benim belirttiğiniz kişiyi bikaç defa uyardığına şahit olabilirsiniz.

Sayfaları incelerseniz bunu görebilirsiniz.
          Yönetici olarak adem_toprak'ın uyarmış olması bile yeterli.

Ama sizler sanırım görmek istemediğiniz için görememişsiniz.
          Ben hiçbir şiaya kafir denmesinı doğru bulmam. Bu konuda yoruma rastgelmişsemde kesinlikle gereğini yapmışımdır.
          Forumumuzdan uzaklaştırma konusunda ise, bizleri ne kadar kışkırttığını ve kuralları ne kadar ihlal ettiğini görebilirsiniz. Çünki o üyelerin tüm yazıları hala forumda duruyor.
          Ayrıca sayın hürr, siz foruma üye olmadanda şialar o forumda yazıyordu, uyardığım konu çoktur, açın o başlıkları inceleyin görürsünüz, ayrıca Mufazzalın da
          henüz üye olmadığı dönemlerde çok yazılar var şiaların.
          Neyse hürr, sen gene mahcup olmazsın biliyorum.

Konumuzda bu değil ama dediğim gibi, olayın mecrasını değişmeyi öncelik gaye edinmiş biri olarak hürr'ü anlayabiliyorum!
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 00:31.
          hayat akşamlıdır...

Yorum

gulistan_2 Genel Moderatör!
            nuru dilaraya ''gocunma'' kelimesinden dolayı uyarı vermiştiniz!
            hürr'e ''artistik'' kelimesinden dolayı uyarı vermeyi düşünüyormusunuz!

Not: Kimlerin, kimleri kışkırttığı şimdi daha net anlaşılıyormu sayın hürr,
            Bizim forumda da aynı üslubu devam ettirmiştiniz.
            Değişmemişsiniz.
            hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=3012.msg15642#msg15642 date=1239431884]
              Bismillahirrahmanirrahim

[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim selamün aleyküm

bu sözler benim için yeterlidir inşallah gümüşhanevinin kitabını buluncaya kadar bu başlığa yazmayacağım

selametle

Doğrusu ben Hür’üm

Yorum

[quote author=hürr link=topic=3012.msg15644#msg15644 date=1239432452]
                Bunlara aylarca seyirci kalan en ufacık bir ikaz dahi yapmayanların burada gelip halk tabiri ile "artistik" yapmaya hakkı yoktur.[/quote]

Başlıklara her ne kadar yazmasakda takipte olduğumuzu biliniz lütfen.

Allah rızası için sözlerimize daha dikkat edip kalp kırmamaya özen gösterelim.

Yorum

inşallah bende gümüşhanevinin kitabına bugün yada yarın ulşacam,buraya taratıp eklemeyi düşünüyorum

Yorum

seyyah kardesim
                    hürr kardesi siz nasil anlamis veya nasil lanse etmeye calismissiniz yazdiklarinizdan bir miktar anlasilabiliyor...

Nuru dilarayi ise size ben anlatmayayim, siz anladigim kadariyla daha iyi taniyorsunuz...

hürr kardes, saygin bir insandir...kendisini cok uzun zamandir tanir, yazilarini ilgiyle takip ederim, bizlere yapilan en yogun saldiri dönemlerinde bile sogukkanliligini korumus, kelimelerini özenle secmis, hakaret sayilabilecek hic bir kelimenin altina imza atmamis, konuyu uzun uzun takip ettikten sonra dikkatlerden kacan noktalar hakkinda yazmistir...

nurudilara ise, hakkinda su an her hangi bir cümle kurarak tanimlamada bulunmak istemiyorum
                    hakaret dolu cümlelerinden yalnizca "gocunma" kelimesini silmis ve baska bir kelimeyle degistirmisim, bunu görürken, diger hakaret dolu yazilarinin hala forumda bütün lekesiyle durdugunuda görürmüsünüz acaba!

"artistik" kelimesi bir hakaret degildir, bu kelimeyi baska bir kelimeyle degistirecek olsam, en uygun olarak "rol yapma" cikardi!

yine de, hürr ile nuru dilara kiyaslamasi yapmak istiyorsaniz, nuru dilaranin bir kac mesajini toptan silmem icab edecek!

ki ben bunu yapmiyorum, zira ben bu kisiyi bu haliyle tanimaya calisiyorum....nasil ki hür kardesi tanidigim icin, hakaret etmeyecegini iddia edebiliyorsam, nuru dilarayida tanimadigim icin, bütün mesajlarini ayni sekilde degerlendirmek istemiyor, acele etmiyorum...

artik bu tahriklerden vazgecin, ve meselenin özüne dönün, sayet niyetinizin bir kösesinde bu varsa!
                    eger yoksa, bilmis olun ki, bu forumun yönetimi, ne tarafgirlik üzerine, ne de siparis üzerine hareket etmeyeceklerdir...cünki bu forumun yönetimine dahil olan herkes, baska forumlardan gereken cikarimlari yapmis, deneyimli insanlardir.

yok hala bizi tarafgirlikle suclayacaksaniz, sükut edip forumda ehlisünnet kardeslerle diger yazismalara bakin, bu forumda nuru dilara beliresiye kadar bu tür gerginlikler yasanmamisti, o zamanlar hürr buradaydi, bende buradaydim, digerleride!

bu kadar yeterli...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Sayın gulistan_2 Yöneticiliğiniz foruma hayır getirir umarım.
                      Yazdığınız yorumu okudum ve gülmekten başka birşey gelmedi elimden.
                      Demek;

artik bu tahriklerden vazgecin
                      gulistan_2

Pes doğrusu. Yöneticiliğiniz foruma hayırl olsun!
                      hayat akşamlıdır...

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Arkadaşlar ben diyorum ki artık anlaşılmayan bir şey söz konusu değil. Burada hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Lütfen artık normal bir şekilde konularımıza devam edelim.

Yorum

tesekkür ederim seyyah kardesim
                          gülüsünüz ömrünüze bereket getirsin

haklisin mufazzal kardesim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3012.msg15658#msg15658 date=1239436906]
                            tesekkür ederim seyyah kardesim
                            gülüsünüz ömrünüze bereket getirsin

[/quote]

Amin
                            Ecmain...
                            hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3012.msg15653#msg15653 date=1239434643]
                              seyyah kardesim

nurudilara ise, hakkinda su an her hangi bir cümle kurarak tanimlamada bulunmak istemiyorum
                              hakaret dolu cümlelerinden yalnizca "gocunma" kelimesini silmis ve baska bir kelimeyle degistirmisim, bunu görürken, diger hakaret dolu yazilarinin hala forumda bütün lekesiyle durdugunuda görürmüsünüz acaba!

"artistik" kelimesi bir hakaret degildir, bu kelimeyi baska bir kelimeyle degistirecek olsam, en uygun olarak "rol yapma" cikardi!

yine de, hürr ile nuru dilara kiyaslamasi yapmak istiyorsaniz, nuru dilaranin bir kac mesajini toptan silmem icab edecek!

ki ben bunu yapmiyorum, zira ben bu kisiyi bu haliyle tanimaya calisiyorum....nasil ki hür kardesi tanidigim icin, hakaret etmeyecegini iddia edebiliyorsam, nuru dilarayida tanimadigim icin, bütün mesajlarini ayni sekilde degerlendirmek istemiyor, acele etmiyorum...

eger yoksa, bilmis olun ki, bu forumun yönetimi, ne tarafgirlik üzerine, ne de siparis üzerine hareket etmeyeceklerdir...cünki bu forumun yönetimine dahil olan herkes, baska forumlardan gereken cikarimlari yapmis, deneyimli insanlardir.

yok hala bizi tarafgirlikle suclayacaksaniz, sükut edip forumda ehlisünnet kardeslerle diger yazismalara bakin, bu forumda nuru dilara beliresiye kadar bu tür gerginlikler yasanmamisti, o zamanlar hürr buradaydi, bende buradaydim, digerleride!

bu kadar yeterli...

[/quote]

Gerçekten çok ilginç ya..
                              helede şu kısım deniliyorki artistlik hakaret değildir başka kelime ile değiştirsem rol yapma olarak çıkardı..
                              bu kısım hayli bir yuhh dedirtti..
                              o zaman bu engin kelime hazinenizle benim gocunma kelimemide üstüne alma,es geç v.s kelimesi olarak da anlıyabilirdiniz ama demekki ben çok şey bekliyormuşum sizden..
                              beni saldırgan,öfke hastalığı içinde çırpınan v.b kalıblara sokarkende büyük ihtimalle yine kelime hazinenizde daha değişik olarak anlatmak istediniz..
                              neyse ben sizin yönetici şeklinizi ziyadesi ile gördüm..
                              ve diğer formladan tecrübelerle donanmış yönetim birimininde bunlara nasıl bakdığınıda gördüm..
                              beni artık değerlendirmenize gerek yok çünkü ben artık sizi kendi ekseninizde bırakarak formdan çıkıyorum!!!
                              biz o kadar sipariş aldıkki yönetiminnasıl olmasına dair sizin o sözünüz bizdeki siparişlerde devede kulalk kalıyor.
                              biz şunu asla yapmadık bir sunninin söylediği bir kelimeye asla kılıf bulmadık ve yanlışsa yanlış diyebildik..
                              ve herkesin içinde o yanlışı yapan suniiyi uyardık!!
                              ama bunu siz asla yapamayacaksınız bellii..
                              bu yüzden bu kadar taraflı bir genel mod.dan çokda bir şey bekleyipte istek istenemez!
                              ve hür ile beni kıyaslama yapmaya gelince ben kendisi gibi asla olamam..
                              kendisi büyük demogoji üstadır..
                              ama siz bunu göremeyeceksiniz ve diğerlide...
                              hak ile batıl elbet ayrılacaktır..
                              er yada geç..

selametle..

Yorum

nuru dilara bence asıl demogoji üstadı sizsiniz,Allah aşkına bu forumda yazdığınız mesajlara dönüp bir bakın,ithamda bulunmaktan,laf klabalığı yapmaktan,demogoji yapmaktan başka ne yapmışsınız,bi aratın mesajlarınızda bir bakın.

ayrıca bu konudaki ilk mesajınızda aynen şu ifadeleri kullanmıştınız.

bumu sizin islam anlayışınız..
                                Düşmanınızdan değil müslüman kardeşlerinizden bahsediyorsunuz.böyle saçma sapan kaynaksız,mesnedsiz şeylere nasıl inanıyorsunuz hemde araştırma luksu göstermeden..

demek yazılanlar kaynaksız,meznedsiz,saçmasapan şeyler öyle mi?
                                senin kaynaksız ,mesnedsiz ve saçmasapan dedğin şeyler aynen gümüşhanevinin kitabında hemde verilen sayfalarda geçiyor,kitaba ulaştım tüm bilgiler aynen yazıldığı gibidir.
                                bir scaner bulduğum anda tarayıp buraya koyacağım.
                                o zaman çıkıp özür dileyecek misin? "saçma sapan kaynaksız,mesnedsiz " ifadeleri için

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X