Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR''

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR''

Sizin anlamak istemediğiniz şey şu ebu fazl ve aynı şekilde düşünen arkadaşlar..
    ehlisünnette her geçen kaynak,rivayet,söylenti,insanların söylemleri vb herşey sizin için sahihdir ve ehlisüünnetin inanç temeli budur diye düşüncelerinizdir..
    Ben buraya girerken belki ehlisünnet için değişik düşünen temiz bakabilen şii kardeşler varsa onlarla bir münazara oluşturabiliriz ve bana tanıtılan şiilikden daha ziyade şiilik de varmıdır diye bir şii sitesine girmeyi temenni ettim..
    ilk fıkra giriş sebebimde dikkatimi çekmiş olup oraya bence muta yapsın daha iyi fikir diye espirimin ne hallere sokulmasıdır..
    velhasıl herkesde bir yandaşlık gördüm eğer bana ilmi cevab veren olsaydı bende ona kaynak sunabilirdim..
    ama kaynağa ihtiyaç duyulmayan yerde görüşlerde devreye girer çünkü buranın adı form ..

Ehlisünnet kaynakları işe gelen yerlerde sahih işe gelmeyen kısımlarda el arkası atılıyorsa ve itimat edilmiyorsa bu çok değişik ve yanlış bir bakış açısı olduğu için hiç birtaraf sağlıklı münazara yapamaz..
    her defasında sizle ayrıştığımzı konularda buhariden yolladığımız zaman işinize gelmediği için buhariyi v.s el arkası attınız ve inanmadınız.
    amaaaa iş sunniye saldırmak olduğu zaman yine aynı kaynağa başvurarak işte ehlisünnet inancı dediniz..
    o yüzden çoook rahatta diyorum bumudur islam anlayışınız diye..
    burada neden kendimi ifade etmeye çalışıyorum şunun içinki belki tarafsız ve güzel düşünen şii kardeşlerden vardır ve bizi ve nedenlerimiz anlar diye ümid ederek!!
    tekrar ve defaatle söylüyorum ehlisünnet diye geçen herkaynak bizim ehlisünnet inancımızı temsil etmez !
    tıpkı şiilikde bir kol olan hzAli yi peygamberlik vasfına sokan diğerlini kabul etmeyişşiniz gibi..
    öyleyse ben de çıkıp ordan alıp geleyim diyimki Hz.Ali yi peygamber kabul etmeyenin kellesi gider..
    kaynakda bu tarz düşünen kitapların ismnini vereyim..
    ve işte şiilik diyim..
    bumudur!!

anlamak istemiyorsunuz ve istemediğiniz içinde bizi anlayamıyorsunuz..
    hakkımda istediğiniz kadar pravakatör,saldırgan,naylon üye,v.s diye atıp tutun.
    umrumda bile değill..
    Ama unutmayınki Hakkın bildiği kulu halk bilmese bile o kul kulluğundan bir şey kaybetmez..
    Ben hamdolsun kalbimden eminim..
    bu zamana kadar bir şiiye asla şii gözü ile bakmadım ve anlamaya çalıştım her dediklerini araştırdım..
    ama bir müddet sonra şiiliği bana böyle itici tanıtan şiiye işte şiilik bumudur diye baktım...

Benim ehhlisünnet inancıma sığmayan her görüş benim için mesnedsiz,saçmasapan şeylerdir..
    siz her nekadar ehlisünnet kaynağı diye sunsanızda..
    ve özür dileyecek birside varsa bu asla ben değilim o kendini billiyor..
    ama benden değil şiilere ehlisünneti böyle tanıttığı için ehlisünnetten..
    Allah basiretimizi açsın..
    görenedir görene kör!e nedir kör' e ne demiş büyükler..
    hepinizi ve hepimizi sıratı müstakimden ayırmasın..
    doğru inancı taşıyan,objektişf ve düzgün bakabilen şiilerin olduğuna inanıyorum..
    ve hata sadece hatayı yapanındır cemiisinin değil!!!

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=3012.msg16054#msg16054 date=1239547114]

Ehlisünnet kaynakları işe gelen yerlerde sahih işe gelmeyen kısımlarda el arkası atılıyorsa ve itimat edilmiyorsa bu çok değişik ve yanlış bir bakış açısı olduğu için hiç birtaraf sağlıklı münazara yapamaz..
      [/quote]

[quote author=nuru dilara link=topic=3012.msg16054#msg16054 date=1239547114]

Benim ehhlisünnet inancıma sığmayan her görüş benim için mesnedsiz,saçmasapan şeylerdir..
      siz her nekadar ehlisünnet kaynağı diye sunsanızda..
      [/quote]

bakarmısınız aynı mesajdaki çelişkiye,bu kadar çelişkiye pes doğrusu.

Bizi "işimize geleni almakla" suçlayan,şahıs,malesef "işime gelmeyeni red ederim" diyor.

sayın nuru dilara kusura bakmayın ama yazdıklarınızın elle tutulur,kaydadeğer en ufak bir tarafı bile yok,
      siz önce içinde bulunduğunuz çelişkilerden kurtulun.

ayrıca sizin muteber kaynaklarınızda geçen rivayetler siz red etseniz,kabul etmeseniz hatta "mesnedsiz ve saçmasapan" görsenizde,ehli sünneti ilgilendiren ve tanımlayan ve delil olan rivayetlerdir,

Ha ben kendi kaynaklarımı "mesnedsiz ve saçmasapan" buluyorum diyorsanız oda sizin bileceğiniz iş

Yorum

Gerçekten çok ilginç ya..
        helede şu kısım deniliyorki artistlik hakaret değildir başka kelime ile değiştirsem rol yapma olarak çıkardı..
        bu kısım hayli bir yuhh dedirtti..
        o zaman bu engin kelime hazinenizle benim gocunma kelimemide üstüne alma,es geç v.s kelimesi olarak da anlıyabilirdiniz ama demekki ben çok şey bekliyormuşum sizden..
        beni saldırgan,öfke hastalığı içinde çırpınan v.b kalıblara sokarkende büyük ihtimalle yine kelime hazinenizde daha değişik olarak anlatmak istediniz..
        neyse ben sizin yönetici şeklinizi ziyadesi ile gördüm..
        ve diğer formladan tecrübelerle donanmış yönetim birimininde bunlara nasıl bakdığınıda gördüm..
        beni artık değerlendirmenize gerek yok çünkü ben artık sizi kendi ekseninizde bırakarak formdan çıkıyorum!!!
        biz o kadar sipariş aldıkki yönetiminnasıl olmasına dair sizin o sözünüz bizdeki siparişlerde devede kulalk kalıyor.
        biz şunu asla yapmadık bir sunninin söylediği bir kelimeye asla kılıf bulmadık ve yanlışsa yanlış diyebildik..
        ve herkesin içinde o yanlışı yapan suniiyi uyardık!!
        ama bunu siz asla yapamayacaksınız bellii..
        bu yüzden bu kadar taraflı bir genel mod.dan çokda bir şey bekleyipte istek istenemez!
        ve hür ile beni kıyaslama yapmaya gelince ben kendisi gibi asla olamam..
        kendisi büyük demogoji üstadır..
        ama siz bunu göremeyeceksiniz ve diğerlide...
        hak ile batıl elbet ayrılacaktır..
        er yada geç..

...............................................
        otur bacim kenara aksama kadar yuh cek, hatta arada bir basini duvarlara falanda vur olurmu, belki bir ise yarar
        türkcede artistik ne zamandan beri hakaret oldu!?
        yakinlarindan biri ile tartisiyor olsan, saygi duyman gereken biri olsa bu kisi, ona GOCUNMA kelimesini rahatlikla söyleyebilirmisin? artistik kelimesini asla bu tarz kelimelerle kiyaslayamazsin, bir kere bu söz türkcede kullanildigi andan itibaren kavga baslamis demektir....

gercekten, yazdiginiz mesajlarin sayisi cogalmakta fakat hala ceviz kabugunu doldurur iki kelam etmis degilsin.
        sen bir sünninin yanlisina yanlis diyebilmis olabilirsin, fakat ehlisünnet genelinde bunu göremiyoruz, arti bu konu herhangi bir kisinin hikayesi degildir, konuyu ona göre degerlendirebilmelisin.
        diledigin kadar taraftar mod vs. demekte özgürsün, görmek istedigin seyi görüyorsun, ve hayatinda güzel oldugunu düsündügün pek fazla birsey oldugunada inanmiyorum...gercekten acidim..

kusura bakmazsan artik, bunca zaman tanidigim hürr'ü kiminle kiyaslayabilirim, kiminle kiyaslayamam, buna da ben karar vereyim!? ki onu seninle asla kiyaslamadim, bunu seni savunmaya calisan arkadasin yapmisti....yanlis bir kiyas...bunun adina tarafgirlik diyeceksen buyur de...hata bir özel site acarak orada boy boy ilan da ver...

öfke seytandandir sevgili insan
        bu kadar öfke ile hak ile batilin birbirinden ayrildigi an maddeye de dökülse göremeyeceksin

bana söyleyebilecegin bütün kelimeleri gözealarak
        sana tekrar dost elimi uzatiyorum
        bana bir e-mail gönderirsen seninle seve seve bir kac kelime konusmak isterim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Peki ne zamandan beri ''gocunma'' hakaret oldu?
          Gocunma kelime karşılığı; Bir şeyden alınmak, Çekinmek, kaçınmakanlamındadır. Neresinde bir hakaret gördünüz.
          Ayrıca Türkçe dersi vermeniz oldukça yersiz olmuş. Zira Türkçe dersinde biraz zayıfsınız.
          Çünkü burda bir objektifliği değil, taraftarlıktan dolayı birilerini savunmanın psikolojisi var.

Ama sayın admine teşekkür ediyorum. Admin gereken yerde uyarısını yapmıştı. Siz ''artistik'' kelimesini abes görmediniz ama admin bunu abes görüp uyarı yapmıştı.
          Sorun sizdemi dersiniz gülistan hanım!?
          hayat akşamlıdır...

Yorum

gocunma kelimesinin manasi hakaret olmaya bilir
            fakat kullanildigi zaman pekala hakaret olarak görülüyor
            bunu bilip dururken neyin pesindesiniz

ben sunu anliyorum
            ne desem ne söylesem
            senmisin GOCUNMA kelimesini silen
            bu konu hic bitmeyecek

hadi kardesim buyur sorun bende
            ne olacak simdi?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

hadi kardesim buyur sorun bende
              ne olacak simdi?
              Nokta.
              hayat akşamlıdır...

Yorum

Elhamdulillah

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3012.msg16106#msg16106 date=1239556589]
                  Elhamdulillah
                  [/quote]

Bilmukabele kardeş.
                  hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3012.msg16087#msg16087 date=1239552046]
                    Gerçekten çok ilginç ya..
                    helede şu kısım deniliyorki artistlik hakaret değildir başka kelime ile değiştirsem rol yapma olarak çıkardı..
                    bu kısım hayli bir yuhh dedirtti..
                    o zaman bu engin kelime hazinenizle benim gocunma kelimemide üstüne alma,es geç v.s kelimesi olarak da anlıyabilirdiniz ama demekki ben çok şey bekliyormuşum sizden..
                    beni saldırgan,öfke hastalığı içinde çırpınan v.b kalıblara sokarkende büyük ihtimalle yine kelime hazinenizde daha değişik olarak anlatmak istediniz..
                    neyse ben sizin yönetici şeklinizi ziyadesi ile gördüm..
                    ve diğer formladan tecrübelerle donanmış yönetim birimininde bunlara nasıl bakdığınıda gördüm..
                    beni artık değerlendirmenize gerek yok çünkü ben artık sizi kendi ekseninizde bırakarak formdan çıkıyorum!!!
                    biz o kadar sipariş aldıkki yönetiminnasıl olmasına dair sizin o sözünüz bizdeki siparişlerde devede kulalk kalıyor.
                    biz şunu asla yapmadık bir sunninin söylediği bir kelimeye asla kılıf bulmadık ve yanlışsa yanlış diyebildik..
                    ve herkesin içinde o yanlışı yapan suniiyi uyardık!!
                    ama bunu siz asla yapamayacaksınız bellii..
                    bu yüzden bu kadar taraflı bir genel mod.dan çokda bir şey bekleyipte istek istenemez!
                    ve hür ile beni kıyaslama yapmaya gelince ben kendisi gibi asla olamam..
                    kendisi büyük demogoji üstadır..
                    ama siz bunu göremeyeceksiniz ve diğerlide...
                    hak ile batıl elbet ayrılacaktır..
                    er yada geç..

...............................................
                    otur bacim kenara aksama kadar yuh cek, hatta arada bir basini duvarlara falanda vur olurmu, belki bir ise yarar
                    yakinlarindan biri ile tartisiyor olsan, saygi duyman gereken biri olsa bu kisi, ona GOCUNMA kelimesini rahatlikla söyleyebilirmisin? artistik kelimesini asla bu tarz kelimelerle kiyaslayamazsin, bir kere bu söz türkcede kullanildigi andan itibaren kavga baslamis demektir....

gercekten, yazdiginiz mesajlarin sayisi cogalmakta fakat hala ceviz kabugunu doldurur iki kelam etmis degilsin.
                    sen bir sünninin yanlisina yanlis diyebilmis olabilirsin, fakat ehlisünnet genelinde bunu göremiyoruz, arti bu konu herhangi bir kisinin hikayesi degildir, konuyu ona göre degerlendirebilmelisin.
                    diledigin kadar taraftar mod vs. demekte özgürsün, görmek istedigin seyi görüyorsun, ve hayatinda güzel oldugunu düsündügün pek fazla birsey oldugunada inanmiyorum...gercekten acidim..

kusura bakmazsan artik, bunca zaman tanidigim hürr'ü kiminle kiyaslayabilirim, kiminle kiyaslayamam, buna da ben karar vereyim!? ki onu seninle asla kiyaslamadim, bunu seni savunmaya calisan arkadasin yapmisti....yanlis bir kiyas...bunun adina tarafgirlik diyeceksen buyur de...hata bir özel site acarak orada boy boy ilan da ver...

öfke seytandandir sevgili insan
                    bu kadar öfke ile hak ile batilin birbirinden ayrildigi an maddeye de dökülse göremeyeceksin

bana söyleyebilecegin bütün kelimeleri gözealarak
                    sana tekrar dost elimi uzatiyorum
                    bana bir e-mail gönderirsen seninle seve seve bir kac kelime konusmak isterim

[/quote]

Artık size hiçbir şey söylememek en doğrusu sanırım gülistan hanım..
                    bu kadar şey söyledikten sonra hala bana dost elimi uzatıyorsun..
                    başımı duvarlara vurma ve bana acıma kısmına gelince sen benim hakkımda mümkünse artık hiç bir iletide bulunma..
                    ben sana ne yazdımsa şahsına değil yönetici vasfına!yazdım...
                    yazdığın herşeyt gitgide duygusallaşıyor merak etme boy boy ilan vermemede gerek yok kendini bu kadar önemseme olurmu..
                    ben burada bir üye olarak yönetici vasfını eleştirdim..
                    sıkıntı yapma seni karalama kampanyası yapacak kadar önemsemiyorum..
                    yazmıcam dedikçe öyle şeyler yazıyorsunuz ki kendini tutamıyorum...
                    bu zamana kadar hiç bir şiiye beddua etmedim lanet okumadım ve hep dua ettim basiretimiz açılsın sıratı müstakimden ayırmasın diye...
                    ama sizin bir ehlisünnete ne kadar dost eli uzattığınızı gördüm gülistan..
                    "al o başını duvardan duvara vur belki işe yarar" buda sizde şu demek "başını duvara vur derken ben şunu kastettim yani egsersiz olur spor mahiyetinde değilmi""
                    o yüzden al o dost elin senin olsun...

ebu fazl sana hiç bir şey söylemiyorum..
                    sende kuru gürültüden başka bir şey değilsin..

yöneticilerden üyeliğimin silinmesini rica ediyorum...
                    meydan sizin gülistan ..
                    siz o engin hakaret anlayışınızla aynı tarzda yönetiminize devam edin..

Yorum

sayın nuru dilara;
                      başlığa müdahele etmesekte,izlemiyorda değiliz.
                      öncelikle şunu söylemek istiyorumki sitemzide istek üzere üyelik silmiyoruz.Girmek istemiyorsanız biz bu görüşünüze saygı duyarız.

Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim,"nasıl muamele ederseniz öyle muamele görürsünüz" gibilerinden bir söz vardı,belki tam bu mealde olmayabilir ama sanırım siz benim ne demek istedğimi anlamışsınızdır.

burada üyelerle ve modumuzla didişmek yerine meramınızı kaynak ve delilleri ile anlatmayı tercih etseydiniz inanın çok faydalı olurdu,ama siz malesef hep başkalarını polemik yapmakla suçladınız ama poleimk dışında bir cevapta vermediniz.

kararınıza sonsuz saygı duyuyoruz,ama gönlümüz kalmanızdan yana

[quote author=nuru dilara link=topic=3012.msg16129#msg16129 date=1239562757]
                      siz o engin hakaret anlayışınızla aynı tarzda yönetiminize devam edin..

[/quote]

bu cümleyide başta kendim ve yönetimim adına kabul etmiyor ve size geri iade ediyorum.
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

Yıllardır eksikliğini hissettiğimiz ve değerli kardeşlerimizle yolca çıkarak açtığımız bu forumda her işi Allah rızası için yapmayı hedefledik.

Formumuz katılmak isteyen herkese açıktır. Özgür bir şekilde kendini ifade etmek isteyen herkes rahatlıkla formumuzda yazabilirler. Yeterki hakaret ve küfür olmasın.

Bu nedenle yöneticiler,mod'lar ve tüm üyeler bu kurala riayet ederek yazmalı. Herkes buna dikkat etmeli. -ki yönetim ve mod'lar olarak buna dikkat etmekteyiz-

Formumuzda yazmak isteyen herkese kapımız açıktır. Ayrılmak isteyenler varsada bu o üyelerimizin kendi iradeleriyle verilmiş bir karardır. Saygı duyarız.
                        Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

hala anlamak istemmiyorsunuz değilmi mikdat kardeş...
                          sizin dediğiniz o kaynak ve delil kaynaklı ve dellilli konularda olur..
                          gümüşhanevi demeyin bana bu yeterli bir kaynak değil..
                          kabak sevmeyenin kellesi gider"

şimdi ben size ehlisünnete aykırı şey getirsem itimat etmiyeceksiniz
                          ee hadisde getiremicem çünkü böyle bir şey yok..
                          şimdi ben nasıl saçma sapan bir şey için kaynak getiricemm
                          yokkkii..
                          geriye kendi görüşümü sunmakdan başka bir şey kalmıyor...
                          ama haklısınız benim hatam bu konuya cevab yazma oldu..
                          keşke yazmasaydım...
                          şimdi çok pişmanım...
                          nasıl muamele edersek öyle muamele görürüz öyle mi pekii...
                          ben sizi gayet iyi anlıyorum..
                          eyvallah...

Yorum

Nolursa olsun bence forumdaki görevli kisiler normal üyelerden cok daha dikkatli yazmasi gerekir yazacagini.Konu bitmis kisisel atismalar baslamis,yöneticiler atisirsa üyeler napmaz artik...
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3012.msg16143#msg16143 date=1239568664]
                              Nolursa olsun bence forumdaki görevli kisiler normal üyelerden cok daha dikkatli yazmasi gerekir yazacagini.Konu bitmis kisisel atismalar baslamis,yöneticiler atisirsa üyeler napmaz artik...
                              [/quote]

değerli hilalnur kardeşim olaya bende noktayı koymuş idim sadece nuru dilara kardeşimizin üyeliğinin silinmesi talebine ve tüm yönetimi zan altında bırakan
                              "siz o engin hakaret anlayışınızla aynı tarzda yönetiminize devam edin" söylemine bir cevap vermek istedim.
                              Bu forumda 10-12 kişilik bir yönetim ekibiyiz,ve bu başlığa hiç uğramayan 7-8 tane yöneticimiz mevcuttur.Ama nuru dilara kardeşimiz malesef çoğul ifade kullanmıştır,
                              ne demek "siz o engin hakaret anlayışınızla aynı tarzda yönetiminize devam edin"
                              Yönetim bugüne kadar kime hakaret etmiş,buyrun siz söyleyin daha ilk günden beri bizim üyemizsiniz hilalnur kardeşim buyrun söyleyin,kime hakaret ettik,yada hakarete müsade ettik.Allah rızası için söyleyin hilalnur kardeşim

Muaviye bin ebu süfyana "çakma sahabe" tabiri kullanan kişiye bile uyarı cezası verip bu tabiri silmedik mi?

Allah şahitki bu forumda kimseye hakaret etmedik,edilmesinede müsade etmedik,o yüzden bu sözleri aynen sahibine iade ediyoruz.

Forumda yazışma özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkacağız,bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bunu muhafaza edeceğiz,ama birilerinin gelip burada egolarını tatmin etmesinede müsade etmeyeceğiz,anlayacakları üslubla onlara cevabınıda vereceğiz.
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

miktat kardeş, sizi samimi buluyorum.
                                Lakin burda adaleti temin etmek sizin elinizde.
                                Nasılki hadis kaynaklarını verdiğim halde, bab ve sayfa numarası istiyorsanız benden.
                                Bu başlığın ilk açılışında yazılan yorumlarada müdahele etmeniz gerekirdi, ama bu konuda böyle birşey olmadı.
                                Adalet kişilere göre değil, herkese olmalı diye düşünüyorum.
                                hayat akşamlıdır...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X