Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR''

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR''

Genel Manada forumun yönetimini elestirmiyorum,ben simdiye kadar elestirecek bir olayla karsilasmadim,sizlerinde bu konuda titizlikle calistigini görüyorum.Sadece Gülistanin (kendini savunmak icin bir yerde mecbur yaziyor ama ) son yazdigini biraz agir buldum (rütbesine göre).
    Birde, onu taniyorum öyle demek istemedigini biliyorum gibisi savunmalar tarafci oluyor,tanidigimizin niyetini biz bilsekde karsimizdaki bilemez.
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3012.msg16148#msg16148 date=1239569548]
      miktat kardeş, sizi samimi buluyorum.
      Lakin burda adaleti temin etmek sizin elinizde.
      Nasılki hadis kaynaklarını verdiğim halde, bab ve sayfa numarası istiyorsanız benden.
      Bu başlığın ilk açılışında yazılan yorumlarada müdahele etmeniz gerekirdi, ama bu konuda böyle birşey olmadı.
      Adalet kişilere göre değil, herkese olmalı diye düşünüyorum.

[/quote]

Bence müdahale etemsi gerekmyior hemen,izlemesi yeter.Zaten gülistanda görevli degilmi?dilara ile ben tartissaydim müdahele edilirdi ama tartistigi kisi zaten mod.
      Adaletsiz olduklarini düsünmüyorum ben.
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3012.msg16150#msg16150 date=1239570165]
        [quote author=Seyyah link=topic=3012.msg16148#msg16148 date=1239569548]
        miktat kardeş, sizi samimi buluyorum.
        Lakin burda adaleti temin etmek sizin elinizde.
        Nasılki hadis kaynaklarını verdiğim halde, bab ve sayfa numarası istiyorsanız benden.
        Bu başlığın ilk açılışında yazılan yorumlarada müdahele etmeniz gerekirdi, ama bu konuda böyle birşey olmadı.
        Adalet kişilere göre değil, herkese olmalı diye düşünüyorum.

[/quote]

Bence müdahale etemsi gerekmyior hemen,izlemesi yeter.Zaten gülistanda görevli degilmi?dilara ile ben tartissaydim müdahele edilirdi ama tartistigi kisi zaten mod.
        Adaletsiz olduklarini düsünmüyorum ben.
        [/quote]

gulistan_2 nin baştan beri aktardıklarını doğru buluyormusunuz?
        hayat akşamlıdır...

Yorum

Ayrıca modlara müdahele edilmez diye bir kural yok.
          Hürr ün yazılarını okursanız, umutforumda moderatörünüzü uyarmadınız diye yeri göğü inletti
          ebul fazl dahil. Demekki müdahele ediliyormuş.
          Sanırım sizde biraz taraflı yazıyosunuz ya da olaylara çok vakıf değilsiniz!
          hayat akşamlıdır...

Yorum

Eger modsa bir yere kadar kendi isini kendi halletmesi gerekir diye düsünüyorum bostan yere mod degil ya bu kisi.zaten hic müdahele edilmemis diye birsey yok burda.
            Dogru bulup bulmadigimi sormussun ya ona önceki mesajda yorum yaptim zaten.
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

nuru dilara
              cok sanslisin ki vasfimla muhatabsin!!!
              ve cok sansliyim ki, bana önem vermemissin, zira bu durumda ben kendi hakkimda yeniden yapilanma gibi zahmetli bir ise koyulmus olmam gerekecekti...cok sükür bana önem vermedin...

gercekten bütün yorumlarin bos kaldigi, bosa gittigi bir durum bu....tek kelime ile ümitsiz vaka

seyyah kardes
              size veya söylediklerinize gelince
              aceleniz nedir?
              bu konu henüz bitmedi ve kapanmadi!

keskin sirke küpüne zarar

bilen biliyor
              bilmeyen birileri de ilk önce kendini bilmesi lazim
              hür gibi bir insani ben bilip tanidigim halde ve söyledigi sözde bir "artistik"ten öte gitmedigi halde
              buna karsilik, diger tarafin bütün mesajlari birbirinden beter oldugu halde, ne yapmami bekliyorsunuz???

yalnizca bu hop oturup hop kalkan sahis memnun olsun diye cikislar yapmamimi?
              ben hür'ü kendimden daha emin bilirim, buna görede davranirim
              bu benim kinanmama vesile olacaksa, buyrun bir baslik acin ve dilediginiz gibi karalayin
              gelip tek kelime dahi etmeyecegimi simdiden bildireyim!

ben o kelimeyi hakaret olarak görmüyorum
              müdahale eden bensem ben böyle yorumladim
              hata var ise benimdir forumun degil
              teyid edilirse, bu saygin kisilerin "bacim sen bu isi yapamiyorsun" demelerini saygiyla karsilarim

fakat asla asla hür gibi bir insani, her satiri basli basina hakaret sayilabilecek, yazilarinda gerginlik kokan bir insanla kiyaslama hatasina düsmeyecegim!

vesselam

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Anladığım kadarı ile büyük bir derece algılama sorunumuz var.

Öncelikle Nuru Dilara kardeşim; Bizler özellikle ben Gümüşhanevi Hazretlerinin Eserinde geçen, ''Kabak sevmeyenlerin Kellesi vurulur'' gibisinden yersiz fetva ve sözlerin Ehl-i sünneti yakından uzaktan ilgilendirmediğini biliyoruz. Aynı şekilde sözde Hanbeli olan ama Ehl-i Sünnet Dairesi içinde olan Vahhabileri, Kandahar Dağlarında ayda bir kadını yersiz suçlardan recm eden, 6 yaşındaki kız çocuklarını 60 yaşındaki adamlara nikahlayan talibanları, aynı şekilde bazı sünni fıkıh kitaplarında geçen İĞRENÇ diyebileceğin İĞRENÇ ÖTESİ fetvaların, Müslüm Gündüzcülerin Kafa Sallamalarını, ve daha buna benzer akla gelen onca meseleyi ve onca topluluğuda Ehl-i Sünnete Mal etmiyoruz. Edemeyiz tabiki.

Dikkat ederseniz belirttiklerimin tamamı Sünni daire içerisindedir. Tüm bunları genele alarak işte siz Sünniler böylesiniz dersem Sünni dünyaya zulm etmiş olurum.

Yanılmıyorsam Gülistan veya diğerleri de, Kabak sevmeyenin kellesi gider.’ Tabirini ALIN İŞTE SİZ SÜNNİLER BUSUNUZ tabirinde kullanmadı. Yanılmıyorum değil mi?

Ben yukarıda yazdığım grupları kullanmasını iyi bilirim. Ve daha fazlasını. Ama ben bu delilleri size karşı veya Seyyah kardeşime karşı kullanmam.

Ama birisi kalkar der ki: Alın size KAŞANDAN bir resim, Şiiler Halife Ömerin Mezarını Türbe yapmış ve adeta tavaf ediyor. Veya dese ki İranlı Şiiler neden arabalarının arkasında Ya Huseyn Ya Ali yazıyor (Bu Şirkmiş) veya dese ki Alın size Fetva: Şii kadınlar GRUP olarak da Muta yapabiliyor. (Tövbe HAŞA) veya dese ki Şiiler Kuranın tahrifine inanıyor ne derlerse desinler boştur takiyyedir (Tövbe Haşa) veya derlerse, Şii bir ailenin evine gittim, kızları modern ve sofrada içki vardı… ve daha sayamayacağım bir çok konu…

Böyle bir durumda kalkar karşısına belki bu delilleri bu Ehl-i Sünnetin geneline mal edilmeyecek sözleri sunardım…Derdim ki:ALIN İŞTE, ALIN SİZ SÜNNİLER BUSUNUZ…falan filan…

Ama bize karşı farklı forumlarda bu yapılanlar ve eğer bizlerin yapacağı bu misilleme kesinlikle Edep ve Ahlakla ve Münazara adabı ile yakından veya uzaktan bağdaşmamaktadır.

Bu davranışları sergilemekten Rabbim bizleri korusun.

Gümüşhanevinin sözlerini aktaran şahsa karşı yazacağınız şu olacaktı: MUHTEREM BU SÖZLER EHL-İ SÜNNETİN GÖRÜŞÜ DEĞİLDİR VE OLAMAZDA. GÜMÜŞHANEVİ İSE EHL-İ SÜNNETİN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR. EĞER BU İDDİA GERÇEKTEN VAR İSE BANA BU SÖZÜ MEZHEP İMAMLARIMIZDAN İSPAT EDİN VEYA TANINMIŞ SÜNNİ ALİMLERDEN İSPAT EDİN…

Yanılmıyorum inşallah.

Yönetim konusuna gelince: Ben bir çok foruma üyeyim. Birkaç forumda ise yazmaya devam ediyorum. Hiçbir forumda farklı nick kullanmıyorum kullandığım nickim Mufazzaldır. www.umutfm.com ve www.bilgininefendisi.net isimli siteler hariç bir çok Ehl-i Sünnet forumundan sadece Şia’lara iftira başlıklarına cevap yazmaya kalktığım için banlanıp kovuldum. Örneğin Mumsema…Orada Şia’nın Kuranın tahrifine inanmadığını umutforumdaki gibi resimlerle ispat etmeye çalışırken Dakka bir gol bir misali anında kendimi resimlerle dışarıda buldum. 3-4 gün evvel bir foruma üye oldum. Şia hakkında o kadar iğrenç sözler yazmışlardı ki…ben giriş yaptım ve sadece daha geniş delil istedim… şii misin sünnimisin demeden beni kapı dışarı ettiler…

Hayret ettim. Ver yansın yaptım. Ama bunca forum içinde www.welayet.com gibi adil yönetilen foruma şahit olmadım. Muaviyeye Lanet bile yasak, hakaret yasak, hatta şii bir üyenin küsüp gitmesi bile göze alındı ve Alaylı sözleri tamamen silindi…

Olması gerekende buydu…

Eğer bir insan Muaviyeyi tartışacaksa açar bir başlık kaynaklarını koyar ortaya. Ama Muaviyeden dolayı Bütün Sünniler Muaviyedir diyemez.

Nuru Dilara kardeşim: Kaynaklar konusuna gelince…

Haliyle biliyorsunuz ki Sahihi Buhari ve Sahihi Müslim bizlerin değil sizlerin kaynağıdır.

Eğer bir forumda Şii Sünni meselelerinde tartışmaya girer iseniz haliyle Şii tarafın size sunacağı deliller Buhari ve Müslimdendir. Buhari ve Müslimden delil sunmamız bu iki eseri kabul ettiğimiz manasına gelmemektedir. Bilakis siz kabul ettiğiniz için biz ordan kaynak sunmaktayız. Aksi halde size kalkıp El Kafiden veya Şeyh Kummiden delil sunamayız sunmamız ise abes olur.

Diyeceksiniz ki; Efendim kabul etmediğiniz kaynaktan ne diye delil sunuyorsunuz. Bizde diyoruz ki; Ama bu kaynakları siz kabul ediyorsunuz…. Bu ise yeterlidir.

Hristiyana delil sunarken Buhariden delil sunabilir misiniz?
                Veya biz El Kafiden delil sunabilir miyiz?

Tabiî ki Hayır! Bir Hristiyanın Müslüman olabilmesi için bunlardan delil sunamayız. Nitekim onlar bu iki kaynağı da kabul etmemektedir.

Selam ve Dua ile.
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:30.

Yorum

Yanılmıyorsam Gülistan veya diğerleri de, Kabak sevmeyenin kellesi gider.’ Tabirini ALIN İŞTE SİZ SÜNNİLER BUSUNUZ tabirinde kullanmadı. Yanılmıyorum değil mi?
                  Mufazzal

Yanılıyorsun kardeşim.
                  Çünki konunun ilk başlığı ''Ehli Sünnetin Fetvalarına Göre Kimler Öldürülür'' ve ardından aktarılan yazıları okuyun.
                  Şuanki başlığa göre bu yorumu yazdığın için böyle bir ifade yok doğru. Bizim tepkimiz bu yazdığım başlık ve sonrasında aktarılan yorumlardı.
                  Aynı zamanda gulistan_2 hanımefendi, altına hiçbir açıklama yazmamış. Bunu şu kaynaktan aldım gibi. Kendi araştırması sonundaki tahili gibi aktarmış. Arkadaşlar kendi itikadınızı paylaşan kişileri eleştrimekte zorlanıyorsunuz bunda haklısınız.
                  Ama bu forumun en adil forum olduğu konusuna ise katılmam mümkün değil. Adillik Ehli Sünnettekilerin yazdığına izin veriliyor olmasıyla olmaz. Yönetim adaletsizdirde demiyorum. Çünki Şiiler bizim forumdada oldukça fazla yorum yazdı. Kimse şiiliğinden dolayı banlanmadı. Sınırları zorlayan davranışları yüzünde banlandı.

Neyse sonuç itibari ile; gulistan_2 hanımefendi başlığı değişti sorun bitti. Bu konuyu dahada uzatmanın manası yok diye düşünüyorum.
                  En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:30.
                  hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3012.msg16202#msg16202 date=1239608356]
                    Arkadaşlar kendi itikadınızı paylaşan kişileri eleştrimekte zorlanıyorsunuz bunda haklısınız.[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Bu sözünüze kesinlikle katılmıyorum. Bu forumda bazı arkadaşlarıma bizzat eleştirilerde bulundum. Ayrıca Adminlerinde son derece adil olduklarına ve taraf tutmadıklarına inanıyorum. Önemli olan Münazara adabınca yazışmaktır, yoksa karşılıklı laf yetiştirmek değildir...

Ama görüyorum ki Adabdan dışarı çıkılıyor ve laf yetiştirmeler baş alıp gidiyor.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=3012.msg16217#msg16217 date=1239612898]
                      Arkadaşlar kendi itikadınızı paylaşan kişileri eleştrimekte zorlanıyorsunuz bunda haklısınız.[/quote]
                      Bismillahirrahmanirrahim

Bu sözünüze kesinlikle katılmıyorum. Bu forumda bazı arkadaşlarıma bizzat eleştirilerde bulundum. Ayrıca Adminlerinde son derece adil olduklarına ve taraf tutmadıklarına inanıyorum. Önemli olan Münazara adabınca yazışmaktır, yoksa karşılıklı laf yetiştirmek değildir...

Ama görüyorum ki Adabdan dışarı çıkılıyor ve laf yetiştirmeler baş alıp gidiyor.

[/quote]

Sayın Mufazzal kardeşim Adminler olarak şahsımız ve forumumuz hakkındaki değerlendirmelerinizden dolayı size Adminler adına teşekkür ediyorum.

Allah razı olsun.
                      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:31.

Yorum

[quote author=Wilayah link=topic=3012.msg16223#msg16223 date=1239613955]
                        [quote author=Mufazzal link=topic=3012.msg16217#msg16217 date=1239612898]
                        Bismillahirrahmanirrahim

[/quote]

Sayın Mufazzal kardeşim Adminler olarak şahsımız ve forumumuz hakkındaki değerlendirmelerinizden dolayı size Adminler adına teşekkür ediyorum.

Allah razı olsun.

[/quote]
                        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:31.
                        Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

seyyah kardesim
                          aciklamami basta yapmamissam sonra yapmisim
                          baslik yanlis olmussa düzelttim

konuyu degerlendirmek icin acele etmeyin, ki ne anlatilmaya calisildigi belli olsun dedim, kaale alinmadi, sanki ganimet buldunuz, hayret ediyorum

kardeslerimizden bazilari bu konuya katkida bulunacaklarinida söylemislerdi
                          fakat bir telas, bir acele, bir heyecan
                          anlamak mümkün degil

biraz sakin olup bekleyin ya hu!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Olay kapanmıştır demiştim gulistan_2
                            Neden yine kızdınız.
                            Sakin olun, benim açımdan problem bitti.
                            Sakinim merak etmeyin
                            Sizde sakin olun. Zira sorun yok.
                            hayat akşamlıdır...

Yorum

sakin olmadigimi hangi cümlelerimden cikardiniz kardesim?
                              etrafinizda cokmu öfkeli var? karistirmissiniz
                              günde en az 10 iftira ile muhatab olan insanlarda sinir mi kalir

Yorum

Güncel...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X