Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR''

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Diyanet İşleri dini konulardaki açıklamalarında yöntemini belirlemelidir.
    Eğer ki Diyanet İşleri’ne göre Hanefi mezhebi dinen geçerli bir mezhepse her konuda bu açıkça ortaya konmalıdır.
    Sunni mezheplere göre İslam dinini değiştiren öldürülür. “Mürtedin katli vaciptir.” ifadesi ile belirtilen bu hüküm her Müslüman ailede doğup, sonradan kafir olan için geçerlidir. Yani Türkiye’deki herhangi bir kişi dinsiz olursa Sunni mezheplere göre öldürülür. Hanefi mezhebine göre namaz zorla kıldırılır, oruç zorla tutturulur. Namaz kılmayan dövülür ve kılmaya başlayana kadar hapsedilir. (Diğer 3 Sunni mezhepte öldürülür.) Ayrıca Sunni mezheplere göre kişinin kafir olması çok kolaydır. Örneğin “Kadın ile erkek el sıkışamaz.”, “Kadın tek başına 90 kmden uzağa gidemez.”, “Kadın erkeğin cerahat kaplı vücudunu yalayarak temizlese de erkeğin hakkını ödeyemez.” gibi hükümlerin veya bunlarla ilgili hadislerin herhangi birinin saçma olduğunu söyleyen de Sunni mezheplere göre kafir olur.
    Eğer bir Müslüman, bir alimi beğenmeyip ona alimcik derse kendini Müslüman sansa da Ehli Sünnet din bilginlerine göre kafirdir (Bakınız Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi, Ehli Sünnet İtikadı).

Bu kişi “Ben Müslümanım” diyorsa da Hanefi mezhebine göre kafirdir ve öldürülmesi gerekir.(Çünkü Müslüman aileden doğup sonradan kafir olduğu için mürteddir.)

Yani Hanefi mezhebinin dinen geçerli bir kurum olduğunu düşünen bir kişi, Türkiye’nin çok büyük bir kısmının dinen öldürülebileceğini de savunmak zorundadır. Dini anlamada yöntem çok önemlidir. Sunni-Hanefi mezhebinde kişinin ne kadar kolay kafir ilan edilebildiğini ve sonra öldürülmesine karar verilebildiğini şu olaydan anlayabiliriz:

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

KABAK SEVMİYORUM DİYENİN KELLESİ GİDER

Ebu Yusuf, Hanefi mezhebinin 3 kurucusundan biridir ve Ebu Hanife’den sonra ikinci en önemli adamıdır.

Bir gün Ebu Yusuf “Peygamber’imiz kabak severdi.” der.
    Bu lafı söylediği ortamda bulunan bir kişi bu lafın üstüne “Ben kabak sevmiyorum.” der.
    Ebu Yusuf “Peygamber’in sünneti olan bir şeyi sevmeyen Peygamber’e karşı gelmiş olur, Peygamber’e karşı gelen Allah’a karşı gelmiş olur.” der.
    Allah’a karşı gelen kafirliğe dönmüş olacağı için Ebu Yusuf bu şahsın kellesinin kesilmesi için muşamba ve kılıç ister.
    Kabak sevmem izahına tövbe eden adam kellesini zor kurtarır.
    Bu olay Hanefi mezhebini savunan kitaplarda Ebu Yusuf’un dini konularda ne kadar titiz olduğuna delil olarak anlatılır (Bakınız Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi, Ehli Sünnet İtikadı, Sayfa 80).

Siz eğer bir kurucusunun “Kabak sevmem.” diyen kişinin öldürülmesini dinen gerekli gördüğü bir mezhebi doğru buluyorsanız, Hizbullah gibi terör örgütlerini neden hatalı buluyorsunuz?
    Eğer ki dini anlamada yönteminiz Hanefi mezhebinin çıkarımlarını savunmaksa o zaman tüm bu izahları savunmak zorundasınız.
    Sizin yönteminiz ne? Örneğin Kurban bayramında “Hanefi mezhebine göre kurban kesmek vaciptir.” diyorsunuz. Bu izahınızla Hanefi mezhebine göre bir hususu açıklamayı dinle özdeşleştiriyorsunuz. O zaman Hanefi mezhebine göre insanları dövmenin, hapsetmenin, kesmenin de ne zaman vacip olduğunu açıklayın.

Sizin yönteminiz ne? Yöntemsiz din anlaşılır mı? Yöntemsiz dini açıklamaya kalkmak kendi görüşünü dinselleştirmekten başka nedir? Biz uyarıyoruz.
    Eğer ülkemizde Sunniliğe ve Hanefiliğe göre dinin anlaşılmaya çalışılması durdurulmazsa, ülkemiz sürekli din adına ortaya çıkan terör ile uğraşmak zorunda kalır. Hanefilik ve Sunniliğin ne olduğu açıkça ortaya konmalıdır ve başta Diyanet İşleri Kurumu bu mezhebin hegemonyasından kurtarılmalıdır.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Diyanet İşleri’ndeki çalışanlar tahminimizce teröre karşıdır.
      Fakat Hanefi mezhebinin izahlarının teröre olanak tanıdığı da gerçektir.
      Tüm dünyadaki İslam adına yapılan terör de işte bu mezhep çıkarımlarına, uydurma hadislere dayanmaktadır.
      Siz ne kadar iyi niyetli olursanız olun savunduğunuz sistemi objektif olarak değerlendirmek ve ortaya koymak zorundasınız.

Ne yazık ki ülkemiz Osmanlı döneminden beri mezhepçi İslamcı görüşle yönetildi.
      Osmanlı padişahları Sunniliğin halifesiydiler ve Sunniliğin dört mezhebinden biri olan Hanefi mezhebindendiler.
      Bu tarihsel süreçte dinimiz bu topraklarda Hanefi mezhebi ile eşitlendi. Bugün din adına ortaya konan kadına bakış açısından, ibadetlere kadar her husus bu mezhebin izahlarının etkisi altındadır. (Mezheplerin kökleri de Emevi, Abbasi dönemlerine kadar gider.)

İster şeyh olsun, ister müftü olsun, dini izahlar, ağzından çıktıkları kişinin makamına göre değil, Allah’ın kitabı Kuran’da dayanakları olması sebebiyle geçerlilik kazanırlar.

Yorum

ben kâfirim o zaman
        "var olan bir gün, yok olan bir ömre bedeldir; o gün şehâdet günüdür..." H.A.

Yorum

Gerçekten ilginç bu alıntıları nereden aldığınıda yazarmısın bacım..
          ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Ynt: Sunni mezheplere göre öldürülmesi gerekenler

[quote author=Thales link=topic=3012.msg15239#msg15239 date=1239284862]
            ben kâfirim o zaman
            [/quote]

kardeş bende kabak sevmiyorum desene benimde kelle gitti.

Yorum

serdarcan kardesim;
              bir zamanlar haniflerle tartisma esnasinda sanirim sende vardin
              bir bakiyorduk hadis örnegi veriyrlardi
              bir bakiyorduk hadisleri reddediyorlardi
              bir bakiyorduk, kurandan hüküm cikarabilmek icin baska dayanak gerekmez diyorlar
              daha sonrada dönüp, gerektiginde aliriz bütün tefsirleri, iclerinden en uygun olani seceriz vb. diyorlardi...

bu tutarsizliklari nedeniyle onlarla tartismaktan vazgecmistim, tartismanin neyin üzerine bina edildigi hakkinda ki kanaat bir türlü kesinlik kazanamiyordu...

bunun üzerine, bu konu ile ilgili bir kac kaynak almistim,
              iste bu kaynaklardan bir tanesi UYDURULAN DIN VE KURANDAKI DIN'dir

bu güruh bildiginiz gibi hadisleri toptan reddedip yalnizca kuran yeter diyorlar
              hadisleri kuranin üzerinde tutan zihniyete tepki gösterirken, bu hadislerin sürecini, tarihini inceliyorlar ve bütün hadislerin tutarsiz olmasi gerektigini isbata calisiyorlar...

kitaba bütün olarak baktigimiz zaman
              resulullahin degerinin en aza, hemde ileride dini temelinden sarsabilecek kadar aza indirmeye calistigini görürüz.
              resulullahin aydinlatici hadislerini aradan cikardiklari zaman, kuranda bir cok ayetin hükmünü degistirmek cocuk oyunu gibi kaliyor...
              hedef bu görünüyor.

kuranda ehlibeyt kavrami, ehlibeytin kurani aciklamalari, hadis nakli sözkonusu bile edilmeksizin, üstelik siadan bir tane bile yukaridakine benzer örnek vermeksizin, önce sünni celiskileri siraliyor ve genellikle parantezler icerisinde yaptigi not aciklamalara siileride ilave ediyor...

bu aciklamayi yapiyorum ki
              kaynak ismini verdigim zaman okuyanlar beni yanlis anlamasinlar
              dogru oldugunu bildigimiz seylerin bu kitaptan aktarilmasinda sakinca görmedim

akla karayi birbirine karistirmanin bir baska tiplemesinide bu kitapta gördüm bunuda belirtmek isterim, sünni kaynaklarin celiskilerini kendisine basamak yaparak, kurnazca bir sistem gelistirmisler.

Yorum

Allah razi olsun bacim. Yazdiklarin bu kadarda olmaz denecek cinsten .Beni caferi olarak yaratip kalbime ondortmasumun muhabbetini yerlestiren rabbime hamd-u senalar olsun.Malesef bir cok gafil kardeslerimiz varki sia olarak dunyaya gelmenin kendinleri icin bir nimet oldugunun farkinda degiller.

Yorum

Allah cümlemizden razi olsun

Yorum

Nasıl Allah razı olsun yaa...
                    siz böylemisiniz arkadaşlar..
                    Hani nerde vahdet naraları..
                    bumu sizin islam anlayışınız..
                    Düşmanınızdan değil müslüman kardeşlerinizden bahsediyorsunuz.böyle saçma sapan kaynaksız,mesnedsiz şeylere nasıl inanıyorsunuz hemde araştırma luksu göstermeden..
                    ama içinde sunni ithamı var değilmi neden inanmayacaksınızki...
                    Şuan sinirdem çıldırmak üzereyim..
                    bunlar nasıl .ğrenç ithamlar..
                    bende kabak sevmem ama hala baışm gövdemde'!!!
                    yazıklar olsun gerçekten yüreğinizdeki bu enelik ve benlik rüzgarından ötürü
                    banlayın beni hadiii böyle iğrenç itahmalrla dolu formda olucağıma defalarca ban yerim!!!
                    gülistan böyle saçma sapan ve mezhebimizde olmayan şeyleri yanlış sunduğun için iki elim yakanda olsun.... >

Yorum

sacmalik
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=3012.msg15326#msg15326 date=1239305640]
                        Düşmanınızdan değil müslüman kardeşlerinizden bahsediyorsunuz.böyle saçma sapan kaynaksız,mesnedsiz şeylere nasıl inanıyorsunuz hemde araştırma luksu göstermeden..
                        banlayın beni hadiii böyle iğrenç itahmalrla dolu formda olucağıma defalarca ban yerim!!!
                        gülistan böyle saçma sapan ve mezhebimizde olmayan şeyleri yanlış sunduğun için iki elim yakanda olsun.... >
                        [/quote]

bakın dipnotta Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi, Ehli Sünnet İtikadı, Sayfa 80
                        bu yazıyor,gider bakarsınız gerçekten orada yoksa gelirsiniz buraya yazarsınız,bu paylaşımı yapana tekzibi yapar hatta özür diler.

Ayrıca günlerdir evli şia kadınlarının başka erkekler ile muta yapacağına dair iftira dolu mesajlara şia kardeşler serzenişte bulunurken nerdeydiniz,bumu sizin islam anlayışınız.
                        Oradada çıkıp "şiiler müslüman kardeşlerimizdir onların hanımları evli iken gidip başka erkeklerle nikah yapmazlar,yapamazlar bu konuda KURAN'ın açık emri var" diyemediniz mi?

demek sizin serzenişiniz sadece ucu size dokunan konularda oluyor.
                        sizinde vahdet anlayışınız bu olsa gerek

geçin bunları kaynağa itirazınız varsa delilleri ile yapın.yoksa bırakın millet paylaşımını yapsın

Yorum

[quote author=Ebul Fazl link=topic=3012.msg15329#msg15329 date=1239306791]
                          [quote author=nuru dilara link=topic=3012.msg15326#msg15326 date=1239305640]
                          [/quote]

bakın dipnotta Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi, Ehli Sünnet İtikadı, Sayfa 80
                          bu yazıyor,gider bakarsınız gerçekten orada yoksa gelirsiniz buraya yazarsınız,bu paylaşımı yapana tekzibi yapar hatta özür diler.

Ayrıca günlerdir evli şia kadınlarının başka erkekler ile muta yapacağına dair iftira dolu mesajlara şia kardeşler serzenişte bulunurken nerdeydiniz,bumu sizin islam anlayışınız.
                          Oradada çıkıp "şiiler müslüman kardeşlerimizdir onların hanımları evli iken gidip başka erkeklerle nikah yapmazlar,yapamazlar bu konuda KURAN'ın açık emri var" diyemediniz mi?

demek sizin serzenişiniz sadece ucu size dokunan konularda oluyor.
                          sizinde vahdet anlayışınız bu olsa gerek

geçin bunları kaynağa itirazınız varsa delilleri ile yapın.yoksa bırakın millet paylaşımını yapsın

[/quote]

Siz buna paylaşımmı diyorsunuz!!
                          ayrıca buraya Allah razı olsun diye yazanlar açıp bakdılarmıda bunlara inandı!!
                          muta konusuna gelincede Orada haram olduğuna dair mezhebim gereği ben karşı çıkdım sırf şii olduğunuz için değil bu bir..
                          size göre helal bize göre haram olan şeylerin daha neyini ispat edicem veya ispat edeceksiiniz..
                          Ama burada bu ithamların zerresine bir hadis veya bir kaynak mevzu değil..
                          şahıs kendine göre yorumlar getirmiş..
                          neymiş kabak sevmeyenin kellesi uçuruluyormuş gertirsenize buna dair bana hadise veya buhariden bir kaynak...
                          böyle saçam sapan şeye nasıl inanırsınızda Allah razı olsun diyebiliyorsunuz...
                          o tassub ehlinin getirdiği kaynak benimiçin yeterlideğil ve ben onu kaynakdan sayamıcam..
                          bu yüzden mezhebimi böyle karaşayan şahıslara az bile yazdım

muta hakkında hadisler var iken tabikide reddini sunucam ve kaynakları ilede sundum hz Alinin rivayetileride dahil..,
                          millet paylaşım yapmıyor ve arkadaşlarını şakşaklıo..
                          ne haliniz varsa görün!!!
                          o bu saçmalık yazılarının cezasını görecek ve şakşakcılarda destekediği için ve sizde bırakın paylaşsın diye o guruha girdiğiniz için..

Yorum

Sayın nuru dilara...

www.welayet.com sitesi yönetimi sizler gibi üyelerimizin paylaşımlarına nasıl paylaşım diyorsa ve sizlerin mesajlarını nasıl hakaret, küfür v.s. gibi rencide edici unsurlar olmadıkça silmiyorsa, aynı şekilde diğer üyelerine de eş mesafededir.

www.welayet.com yönetimi üye gayırmaz.
                            Üyeler dilediği inanç sistemine dilediği gibi inanır.
                            www.welayet.com yönetimi her türlü taassuptan beridir.
                            www.welayet.com yönetimi bir insanın inanç ve fikir özgürlüğüne saygılıdır.
                            www.welayet.com yönetimi her türlü dayatmaya karşıdır.

Genel olarak bu ilkelere bağlı kalınarak forumun yönetildiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3012.msg15233#msg15233 date=1239283695]
                              KABAK SEVMİYORUM DİYENİN KELLESİ GİDER

Ebu Yusuf, Hanefi mezhebinin 3 kurucusundan biridir ve Ebu Hanife’den sonra ikinci en önemli adamıdır.

Bir gün Ebu Yusuf “Peygamber’imiz kabak severdi.” der.
                              Bu lafı söylediği ortamda bulunan bir kişi bu lafın üstüne “Ben kabak sevmiyorum.” der.
                              Ebu Yusuf “Peygamber’in sünneti olan bir şeyi sevmeyen Peygamber’e karşı gelmiş olur, Peygamber’e karşı gelen Allah’a karşı gelmiş olur.” der.
                              Allah’a karşı gelen kafirliğe dönmüş olacağı için Ebu Yusuf bu şahsın kellesinin kesilmesi için muşamba ve kılıç ister.
                              Kabak sevmem izahına tövbe eden adam kellesini zor kurtarır.
                              Bu olay Hanefi mezhebini savunan kitaplarda Ebu Yusuf’un dini konularda ne kadar titiz olduğuna delil olarak anlatılır (Bakınız Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi, Ehli Sünnet İtikadı, Sayfa 80).

[/quote]
                              Benim burada aklıma takılan bir soru var!

Bu kitabın 80. sayfasında "muşamba" tabiri geçiyorsa eğer; o dönemde petrolün bulunmuş, rafinerilerde işlenmiş, hatta motor teknolojisinin nispeten gelişmiş olması gerekmiyor mu?

Yani muşamba istemeyi bilen neden kılıç istiyor onu anlamadım? Teknoloji muşamba üretecek kadar gelişmişken silah üretemeyip kılıçta mı kalmış?

Dikkatlerinize arz olunur.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X