Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Gönül sofrasinda Gülistanla paylasim

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Gönül sofrasinda Gülistanla paylasim

bir baska genc kizimiz, kücüklügünde yasadigi ailevi sorunlar yüzünden, ayaginin altindaki zemini sallantili olarak algilamis, varlik hissiyati olarak ablasina sarilmayi secmis, böylelikle zamanla ablasina bagimlilik gelistirmis, gencecik bu kardesimizin bütün dünyasini karartan bir duygu vardi, "ya ablami kaybedersem, ya o ölürse..." böyle sürekli bir korkular zinciri icerisinde uykulari dahi harab olan bu kizcagizin terapisine baslanali yaklasik 2 hafta oluyor, hamd olsun vesile kilana, su an uykulari normale dönüsmüs ve korkulari azalmis bulunuyor....

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

hareketli, dur durak bilmiyor, konusuyor gülüyor, konusuyor gülüyor, uzun süre bir yerde oturamiyor....bir müddet sonra benden, kendisini bir kategoriye koymami istiyor !!!
      -ben böyleyim iste, cok insancilim, kontak kurmakta hic zorlanmam.... vs. diyor

cevap vermek istemiyorum, bana göre normal olmayan cok sey var, israr ediyor...

-senin bu halin, ic dünyanin korunmasi icin bir savunma mekanizmasindan baska bir sey degil, uzun yillara dayali büyük korkular yasamis olmalisin....diyor ve kisa kesiyorum...zira bu insan durumunu hatirlamamak, dayanabilmek icin bir savunma icerisinde iken, ona aniden, konunun ulu orta bir yerinden gercekleri anlatmak tehlikeli sonuclar, patlaklara yol acabilirdi...

derken, bu genc hanim, ani gelen krizlerinden, o kriz esnasinda bir anda kendisine yumruk atabildiginden ve hemen akabinde buna gülebildiginden ! hiperventilasyon yasadigindan, kabuslarindan bahsediyor....

biraz daha ilerledigimizde ise, kücükken, babalarinin annelerini ne feci dövdügünden bahsediyor, gercekten ucuk boyutlar

alkolik olan bu baba, anneyi dövdükten sonra, parkta oynayan kücük kizinin yanina gidip, "annenizi dövdüm, gidin bakin gebermismi" diyebiliyor.... o cocugun halini, korkularini, mücadelesini ve caresizligini düsünebiliyormusunuz :'(

bir defasinda eve geldiginde annenin yüz üstü yerde yattigini, babaninsa annenin saclarindan tutmus, yüzünü sürekli yere vurdugunu görüyor, anneyi elinden kurtarmaya calisirken, baba dirsegi ile kizcagiza vuruyor, büyük bir aci hisseden genc kiz, babasina engel olamayacagini anladiginda, anlik bir reaksiyonlar dönüyor, bicagi aliyor ve babasina sapliyor !!!
      baba o an hic birsey hissetmiyor ve annenin yüzünü yere vurmaya devam adiyor! bir müddet sonra acisini hissettiginde anneyi birakiyor ve ambulansi ariyor!
      ........
      sevgili kardesler, iman Allah korkusuna sahip kardesler, biliyorum bunlari okuyanlariniz irkiliyorsunuz, bende öyleyim, irkiliyorum, duygusal bir görüntü sergilememem gerektigini bildigim icin kendimi tutuyorum, fakat sonra günlerce, en azindan yeni bir vaka ile karsilasasiya kadar aklimdan cikaramiyorum

bu genc kardesimiz de yakinda insaAllah tedaviye baslayacak
      ruhunun yaralari sarilacak, direnci artacak, fakat onun cooook duaya ihtiyaci var, zira annesi hala o zalim adamin elinde ve yardim kabul etmeyecek kadar psikolojisi bozulmus bir halde

lutfen bu kardeslerimize, islerinin hayirla sonuclanmasi icin dua edin olurmu

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3516.msg80565#msg80565 date=1272279288]
        intihar etmek isteyen ve inancini kaybetmekte oldugunu söyleyen gencimiz, su an islami kitaplar okumakta, camiye gitmekte, bilhassa esim'le sohbet etmek icin vakit ayirmakta!

bu tedavinin ilk asamasiydi
        .................
        diger genc kizimiz gece gülmelerinden kurtulmus, titremeleri durmus, kilo almaya baslamis, koparmasi gereken iliskilerinden siyrilmis durumda...
        bu da tedavinin ilk asamasiydi
        ...............
        Rabbime sonsuz sükürler olsun

[/quote]

Aradan vakit geçtikten sonra okumak daha iyiymiş. Sonucu beklemeden öğrendim Ne güzel işlere imza atıyorsunuz kardeşim. Devamı hiç kesilmez inşAllah. En son kardeşimizi de dua edeceğim.
        Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

iyiymis
          insaAllah kardesim, insaAllah güzel güzel islere Allah vesile kilar bizleri, her birimiz bir farkli alanda da olsa, gönülleri sevindirir dualar kazaniriz insaAllah.

dualariniz ve duyarliliginiz icin Allah razi olsun
          Rabbim dünya ve ahirette yüzünüzü ak etsin insaAllah

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3516.msg80645#msg80645 date=1272314772]
            Rabbim dünya ve ahirette yüzünüzü ak etsin insaAllah
            [/quote]

Amiin hepimizin yüzünü ak etsin inşaAllah.
            Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

intihar etmekten bahseden gencimizin babasini tedaviye ikna etmenin hicbir yolu yoktu, eger ona "sende tedavi olman gerekiyor" demis olsaydik, bunu asla kabul etmeyecekti...onu tedavi edemezsek bu kezde ailenin diger fertleri ile yapilan calismadan sonuc almak mümkün görünmüyordu....düsüncelerimizi hayli yorduktan sonra babayi oglundan dolayi kendisi ile de görüsülmesinin sart oldugu fikri ile ikna edebildik...

üc bes kelime anlatabilmek icin tam üc saat harcamak zorunda kaldik....bu insan kendisini o kadar mükemmel saniyor ki, etrafinda olan en kücük olumsuzluktan aile bireylerinden herhangi birini sorumlu tutuyor...bundan dolayi hem aileyi yipratiyor, hem kendisini....isin zor yani, bunun bir hastalik oldugunu kabul etmiyor....

anemnese ilk önce oglu hakkinda sorular sorularak baslandi, daha sonra, önceden hazirlanmis bir bahane ile söz kendisine getirildi ve ancak o sekilde kendisi hakkinda detayli sorulara cevap almak mümkün oldu...yakin zamanda verilen ilaclari ki bunlar bir defaya mahsus olmak üzere kullaniliyor, hic bir yan etki göstermiyor, üc hafta icerisinde etkisi tamamlaniyor ve yeni asamaya geciliyor, yani cok hizli bir tedavi aslinda....yapmamasi gereken iki sey; koffeinli kahve icmeyecek ve mentollü hic birsey kullanmayacak, dis macunu olarak dahi, bu tedaviye destek amacli üretilmis bir marka var onu kullanacak, bu ilaclari bu tertip üzere kullanirsa insaAllah, ogluna karsi duydugu derin öfke ve nefret duygularindan arinmis olacak ve ailede yeni catismalar olusmaksizin, eski yaralar sarilabilecek....cok zor bir vaka bu, insaAllah bu terkibi uygular....
              ...................
              bayginliklar gecirmekten bir kac kez dönme noktasina geliyoruz
              hatta esi hanimefendi, bir kac kez titreme tutuyor ve odayi terkediyor
              daha sonra gelinen sonuctan memnun bir sekilde ayriliyoruz oradan
              ..............
              ve sonra;

Yorum

beyefendi'den ayrildiktan sonra, esiyle önceden anlastigimiz üzere Fatma teyzeyi ziyarete gidiyoruz....

Fatma teyze
                dünyalar tatlisi yasli bir hanim
                serüvenleri cok zorlu
                bu zorlu serüven esinin felc gecirmesine neden olmus
                tam da buradan dönmek üzerelerken
                hatta fatma teyze türkiyede esinin de dönmesini beklerken, felc haberini aliyor ve apar topar cikip geliyor
                esi hastaneden cikmak üzere, ev yok, dil yok
                neler nelerden sonra, tam da sokakta kalmak üzerelerken, Allah razi olsun cami hocasi, caminin önceden büro olan kismini onlara ayarliyor
                bu iki garip yasli insan, baskalarinin getirdigi ile doymak ve yasamak durumunda kaliyorlar
                yardim ve destek alabilecekleri kurumlardan haberi varmi, ihtiyaclari karsilaniyormu diye sormak ve gerekirse, ilgili mercilerle bu ihtiyaclar hakkinda konusmak icin bilgi almaya gittim

hem hocamin bazi tavsiyeleri vardi onlari uygulamak istedim

Fatma teyzem hastalanmis yatiyor
                biraz konustuktan sonra, Fuat amcanin söylenenleri anlayip anlamadigini soruyorum
                anlamadigini söylüyor
                o sirada Fuat amca öksürüyor
                hocamin tavsiyesi üzere, felcli olan tarafindan kendisine yaklasip selam verdim, kafasini cevirmek istedi ama tam olarak basaramadi
                -Fuat amca su istermisin? diye sordum
                bu esnada dikkatlice yüzüne bakiyorum, EVETTTT
                fuat amca minicik bir bas hareketiyle evet diyor
                hemen su getiriyorum (serumundan damla damla su ihtiyaci karsilandigi halde, bogazinin kurumus olabilecegini düsündüm ve anladigim halde kendi tepkilerini kullanmak zorunda birakmak istedim)
                kasikla suyu agzina götürüyorum, bu kez agzini kapatiyor acmak istemiyor
                Ama Fuat amca, sen az önce benden su istemistin, simdi icmiyorsun, üzülüyorum simdi diyorum
                aniden aciyor agzini
                üc kasik su verdikten sonra duruyorum, yine yüzüne odaklanarak, biraz daha su icmek isteyip istemeyecegini soruyorum, evet yine ayni isaret
                bir miktar daha su veriyorum, sonra agzini kapatiyor ve birdaha acmiyor, tabiki icmek istemedigi belli fakat zorlayacagiz ya adamcagizi, anlamiyorum fuat amca, artik su icmek istemiyormusun diye soruyorum
                bu kez alnini hafifce kipirdatarak hayir imasi yapiyor
                eh bu kadar olduktan sonra....

Fuat amca ben simdi gitmem gerek ama yine gelecegim, seni ziyaret edecegim...mimikleri ve ses tonu tam olarak oturmasada bir de gülmezmi....fatma teyze ve arkadasim hayretle bakiyorlar, bense mutluluktan bayilmak üzereyim
                peki diyorum fuat amcaya, sen iyileseceksin biliyorsun degilmi
                bir ic cekiyor yalnizca
                ne yani sen inanmiyormusun? bak bu olmadi, tabiki iyileseceksin, ama birlikte calismamiz gerekiyor, vazgecmeyeceksin olurmu?
                yine bir evet isareti
                sözmüüü?
                yine evet isareti
                bir daha gelirken sana resimler getirsem bakmak istermisin diye soruyorum, ona da evet isareti yapiyor
                fatma teyzenin hayir dualari ile ayriliyoruz oradan

evet kardesler, fuat amcamiz da insaAllah, biiznillah iyilesecek gibi görünüyor
                birdahaki sefere insaAllah ona altlarinda aciktim, susadim vs. yazan ve resimlerle de (tabak, bardak) destekli kartlar götürecegim, ve tutan tarafiyla bu resimleri kullanarak kendisini ifade etmesine yardimci olmaya calisacagim, daha sonra bu resimlere yenileri eklenecek

burada amac hastanin kendisini ifade etmek icin caba harcayarak yeni nöronlar olusturmasini saglamak

hocamin dedigi gibi
                felcli hastalar, felcli olan taraflarini unutma, ignore etme egilimindedirler, genelliklede bu durumlarda hasta yakinlari, hastanin felcli olmayan tarafinda dururlar....böylelikle hasta her an biraz daha felcli olmayan tarafina odaklanarak diger tarafi tamamen islev disi birakir....bizim amacimiz tam tersini yaparak, felcli tarafa yönelik refleks olusumunu saglamak/katkida bulunmak.....

insaAllah birgün sizlerle Fuat amca ve Fatma teyzenin mutluluklarini paylasirim

tabi ki dualarinizin katkisiyla.....

Yorum

sayfanın en başında papatya rumuzuyla yazılan maili yeni gördüm.demek ki yalnız değilmişim bende....çünkü bizim evde de bu konuyla ilgili hakarete varan sözler sarf ediliyor ve durum böyle olunca bırakın ailenize konuyu açmayı,bazen kapanmaktan vazgeçmeyi düşündüğünüz zamanlar bile oluyor aslında.çok zor bu konu.bizimkiler de çok dindar değiller.hatta bazen onların yanında olduğumda sapkınlıklara bile sürüklenebiliyorum,içki,kumar gibi.gülitan abla seninde yazdıklarını okudum.mesela onların yanında kapalı dolaşsan diyorsun.ama inan ki böyle bir imkan yok.çook sert tepkilerle karşılaşılıyor.hatta dalga geçmeye varan şeyler bile oluyor.ki bu sadece benim ailem içinde karşılaşılan sorunlar.akrabalarım arasına çıkınca olacaklarr....

ufff..keşke herkes birbirine çok daha saygılı olsaydı da şu an burda bu konuları konuşmak zorunda olmasaydık.bunu öyle çok isterdim ki!!

Yorum

kamile bacim;
                    hic bir dert yokturki bir benzeri, bir fazlasi veya noksaniyla bir baskasinda daha olmasin
                    elbette yalniz degilsiniz
                    imtihanlariniz agir elbette, basariniz oraninda kullukta kaliteniz artacaktir biiznillah, herkes evine, ortamina göre bir yol bulmak zorunda
                    benim yazdiklarim papatya rumuzu ile yazan kardesimize yöneliktir, sizin durumunuz hakkinda hicbir detay bilgiye sahip degilim, dolayisi ile ne desem gereksiz olur

icki kumar gibi sapkinliklara sürüklenebiliyorum derken sevgili kamile
                    bu günahlari sizde isliyorsaniz, durumunuz biraz farkli boyutta demektir, ancak basörtüsü hakkinda iki secenek var benim fikrimce,
                    1- herseye ragmen direnmek
                    2- vazgecmek
                    direnmekten yana olan kardeslerime ise bir tavsiyem var, cileyi sevmek yetmez, cileye sevdalanmak zorundasiniz, Rabbim kolayliklar versin
                    ancak vazgecmek zorunda kalacaginiz durumlarda olabilir, öyle bir durumda ise kimseye söz söylemek benim haddim de hakkimda olamaz

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X