Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Bağdat Alimleri Konferansı" adlı kitap

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: "Bağdat Alimleri Konferansı" adlı kitap

safevilere olan öfkemin tüm sorumlusu üstad dr ali şeriati valla ben yoksa ne ismaili tanırım ne safevileri ;D

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7841.msg51454#msg51454 date=1251758154]
      safevilere olan öfkemin tüm sorumlusu üstad dr ali şeriati valla ben yoksa ne ismaili tanırım ne safevileri ;D
      [/quote]

komünist değil mi o adam Bi kitabını bende okumuştum.

İlk duyduğumda bende şaşırdım Ali şiası ile Safevi şiası

Tam olarak neyi kötülemiş hatırlamıyorum bile.

Yorum

he he komunist

ebuzerin günümüz versiyonu işte ona da öyle demiyolarmıydı komunist diye

Yorum

Emevilerin sahabe namına oluşturdukları din anlayışını Safeviler ehlibeyt adına oluşturmuşlardır. Safevileri emevilerle kıyaslamak doğru olmasa bile, Saltanatları için ehli beyt mektebini kullanmaya çalıştıkları muhakkak. Bu konuda mektebi mülkiye kardeşimizinde dediği gibi kendimiz ilmi bir araştırma yapmış olmasak bile, Merhum Şehid Ali Şeriatinin tesbitine güvenerek Şiaya zarar verdiğine inanıyoruz.
          Ancak bir farkla ki, emeviler ve benzerleri ehli sünneti tümüyle teslim almalarına karşın, safeviler ehli beyt mektebini hiç bir zaman tümüyle teslim alamamışlardır.
          Çünkü, saltanatlarının bekası ve yükselişi için ehli sünnet mollası ibni kemal den bir şii öldüren cennete gider fetvası alan yavuz selime karşılık, Şah ismail şia alimlerinden böyle bir fetva koparamamıştır, hatta istediği fetvayı vermedikleri için şii alimleri şah ismail şehid ettiğide rivayet edilmektedir.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7841.msg51482#msg51482 date=1251788957]
            Emevilerin sahabe namına oluşturdukları din anlayışını Safeviler ehlibeyt adına oluşturmuşlardır. Safevileri emevilerle kıyaslamak doğru olmasa bile, Saltanatları için ehli beyt mektebini kullanmaya çalıştıkları muhakkak. Bu konuda mektebi mülkiye kardeşimizinde dediği gibi kendimiz ilmi bir araştırma yapmış olmasak bile, Merhum Şehid Ali Şeriatinin tesbitine güvenerek Şiaya zarar verdiğine inanıyoruz.
            Ancak bir farkla ki, emeviler ve benzerleri ehli sünneti tümüyle teslim almalarına karşın, safeviler ehli beyt mektebini hiç bir zaman tümüyle teslim alamamışlardır.
            Çünkü, saltanatlarının bekası ve yükselişi için ehli sünnet mollası ibni kemal den bir şii öldüren cennete gider fetvası alan yavuz selime karşılık, Şah ismail şia alimlerinden böyle bir fetva koparamamıştır, hatta istediği fetvayı vermedikleri için şii alimleri şah ismail şehid ettiğide rivayet edilmektedir.
            [/quote]

işte budur...benim dile dökemediklerimi sen ifade etmişsin abey, klavyene sağlık

Yorum

Ya öncelikle bi yazım editlenmiş editlenen kısımda kelime bile yoktu diye hatırlıyorum kötü bişey demedim yazım yine editlen,iyor

Safeviler zamanın ehl-i beyt taraftarlarını kurtarmak için kurulmuş bir devlletti.Karalamak bu kadar kötü olmamaları.

Öncelikle ebuzer ali şeriati arasındaki benzerliği anlayamadım.Ali şeriat gerçekten komünist bir insan diye biliyorum ebuzere kim neden öyle desin ??

İşin aslı atıp tutmak kolay Ali şeriati safeviyi kötüledi diye neden hemen kabul ettiniz ??

Size soruyorum safevinin kötü yanı neydi ?? Yoksa asılsız bir söze inanmadınız heralde bi açıklamanız inanma sebebiniz vardır ?

Şah ismail kimseden böyle bir fetva istemedi çünkü gerek yoktu.Şah ismail döneim evliyası erdebil tekkeisin şeyhi durumundadır ve bütün kızılbaşlar ona zaten mutlak itaat ediyor.Bu durumda şahın neden cennet vaad etme gibi bir derdi olsun.Uydurma olduğu bu olayın her şekilde aşikar.Şahın öldürdüğü bir tane bile şii alim yok.Bazı kurallara uymayan sünni alimler mldürüldüki.Buda açıkçası beni pek üzemdi ;D

Ha mehmet ufukalp dersenki o sünni alimleride benim gibiysi bi dk neydi ? ha şiinni o ayrı tabiki :P

Yorum

Ali şeriati bir islam (Dİn) Alimi dğeil arkadaşlar,
                o bir sosyolog, bir düşünür, tabiri caizse inanan bir Modern bilimler akademisyeni.
                Bende bir çok kitabını okudum Üstad Şeriatinin. Kendi döneminde yaptığı tesbitler çok isabetli. Din yozlaşması, Toplum içinde yüzeyselleşmesi, zaman zaman alimlerin kişisel zaafiyetlerindne kaynaklanan ve geleneksel hale gelen laçkalık. İnsanların batılılaşma çabası (bugunun türkiyesine sanırım çok benziyordu üstadın yaşadığı iran ) ve bu çaba ile kaybedilenler.

O gün ile bugun arasında çok fark var iletişim araçları ve haberleşme imkanları açısından. Sanırım İslam devrimi olmasa idi o gidişle iran bugnun türkiyesinden çok daha içler acısı olurdu.
                Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7841.msg51524#msg51524 date=1251818693]
                  Öncelikle ebuzer ali şeriati arasındaki benzerliği anlayamadım.Ali şeriat gerçekten komünist bir insan diye biliyorum ebuzere kim neden öyle desin ??
                  [/quote]

zaten anlayamadığın için böle yorumlar yapıyosun anlamamana pek şaşırmadım ;D

[quote author=mirzehan link=topic=7841.msg51527#msg51527 date=1251819621]
                  Ali şeriati bir islam (Dİn) Alimi dğeil arkadaşlar,
                  o bir sosyolog, bir düşünür, tabiri caizse inanan bir Modern bilimler akademisyeni.
                  [/quote]

imam humeyninin islam devriminde ne kadar rolü varsa en az onun kadar ali şeriatinin, beheştinin, mutahharininde rollerinin olduğuna inanıyorum. islam devriminin temellerini atanlardan bi taneside üstad şehid ali şeriatidir.

Yorum

anlatta bileyim o zaman.Bahsettiğimiz şey onun ebuzer hayranlığı değil.Tam olarak ebuzerin hangi özelliğini almış bu adam ?

Ayırca asıl konu safevilerdir

Savefilerin Ali şiasından ayrı gösterilmesine sebeb olan fiilini göremedim hala

Yorum

Ayrıntılar için lütfen başvurunuz ; ;D

Yorum

Dr.Ali Şeriati 1977 yılında Şah döneminin ajanları tarafından Avrupa`da öldürülmüş bir aydın, düşünce adamıdır.Doktorluğuda Sosyoloji doktorluğudur.İslam Sosyalizmine yakın fikirleri var.İran Devrim sürecinde etkili olmuş ama hatta "FURKAN" adlı bir tavizsiz Ali Şeriati taraftarı bir grupla kendilerine İslam Cumhuriyetcileri diyen Hümeynicilerle araları açılmış ve Ayetullah Mutahhariyi katletmişler.(Bu olay bir komplo olabilir.)İran`da Dr.Ali Şeriatinin bazı kitaplarının yasak olduğunu duydum.
                        Dr.Ali Şeriati hakkında Peren Birsaygılı adında 29-30 yaşlarında 18 yaşındayken DHKP-C üyeliğinden hapse girmiş ve şimdi kendini "Müslüman Sol" olarak tanımlayan bir genç kızımızın 2008 Haziranında yazdığı bir yazı: www.haber10.com/makale/11710

Yorum

Mektebcan ilk kitabı az bişey okudum ama kitapta tam olarak safgevinin neresi eleştirilmiş hatırlamıyorum.Hatta hatırladığım safevide şu şu vardı gibi bir kötülemede yoktu.Sen okuduysan kanıtıyla örnek ver yada o kitaptan paylaş safevide şunlar oldu diye

Yorum

yaw koca kitabımı özetliyim burda

sen tamamını oku hele sonra itiraz ettiğin noktaları konuşuruz

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7841.msg51541#msg51541 date=1251826497]
                              yaw koca kitabımı özetliyim burda

sen tamamını oku hele sonra itiraz ettiğin noktaları konuşuruz
                              [/quote]

Haklısın ilk kitabı bir daha diğerini bulursam okumaya çalışayım.Sonra genel anlamda Şu Ali şiası safevi şiası hakkında bir yazı yazarım.O zaman tartışırız

Yorum

Dr. Ali Şeriati varlığı ile İmam Humeyninin mektebine ve islam devrimine büyük oranda yardımcı oldu. Haraket İmamındı ama Ali Şeriatinin çabaları İmamın hareketine büyük ölçüde yardım etti. İmam Humeyni islami hareket içerisinde olmayan ulemaya karşı ulema kurumunun yıpranmaması şianın zarar görmemesi adına suskun kaldığı durumlar çok oluyordu. İşte tam da bu durumda Dr. Ali Şeriati devreye giriyor, imamın söyleyemediklerini İmama karşı olan ulemaya o söylüyordu. Bir nevi İmam Humeyninin işini kolaylaştırıyordu.
                                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X