IĞDIR EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ YARDIMLAŞMA VE SOSYAL DAYANIŞMA DERNEĞİ
İlimizde dar gelirli ailelerin çocuklarını okuturken maddi yönden ne kadar çok sıkıntı çektiklerini, hatta üniversite sınavını kazandığı halde çocuklarını okumaya gönderemeyen ailelerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu düşünceden hareketle eğitim gönüllüleri olarak başlattığımız küçük çaptaki yardımlara gönül rızası ile katılmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artınca, bu tür hizmetlerin ferden ve devamlı yapılmasının bazı güçlüklerini de göz önüne alarak Iğdır Eğitim Gönüllüleri Derneği’ni kurduk.
Eğitime gönül vermiş ve bizlerin çalışmalarını destekleyen tüm yardımsever dostların derneğimize katılımını bekliyoruz
Ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında, insanlarımızın ve gelecek neslimizin milli ve inançsal değerlerine bağlı kalmasında kuşkusuz ki eğitim düzeyinin yüksek olması büyük önem arz etmektedir.
Gelir dağılımındaki yıllardır artarak devam eden dengesizlik yüzünden, gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımız eğitim çağına gelmiş olan çocuklarını okutmakta büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu nedenle eğitimini tamamlarken maddi sıkıntılara maruz kalan gençlerimize eğitimlerini sürdürmeleri için yardımcı olmak hepimizin görevidir.
Amacımız; duyarlı vatandaşlarımızın katılımını sağlayarak insaniyetin temel felsefesine ve değerlerine bağlı toplumsal dayanışma, paylaşma duygularına sahip, ülkesini, milli ve inançsal değerlerini seven, koruyan, yetenekli fakat maddi imkânlardan yoksun, başarılı gençlere başarılarının devam ettiği sürece öğrenim dönemlerinde katkıda bulunarak, topluma belli bir mesleği olan, çalışkan, üretken bireyler kazandırmak,
Toplumun değişik kesimleriyle toplumsal kaynaşmayı sağlayıcı faaliyetlerde bulunmak,
Maddi imkânlardan yoksun gençlerimize ilimizin ve ülkemizin tarihi, kültürel zenginliklerini tanımak ve tanıtmak,
Gençlerimize boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirebilecekleri sportif faaliyetlere katılma imkânı sağlamak,
Aile ve toplum yapısına zarar veren unsurları ortadan kaldırmak için sosyal faaliyetler düzenlemektir.
Şu an yürütülen faaliyetlerimiz;
Dernek bünyesinde öğrencilere derslerinde takviye amaçlı bir kitaplık oluşturularak hizmete sunulmuştur.
Öğrencilerin araştırma amaçlı faaliyetleri için bilişim sistemi(internet, bilgisayar v.b.) hizmete sunulmuştur.
Öğrencileri ÖSS, OKS sınavlarına hazırlamak amacıyla takviye etüt çalışması yapılmaktadır.
10 öğrenciye barınma imkânı sağlanmıştır.
Eğitim-öğretimle ilgili hizmetlerin ve sohbetlerin yapılacağı lokal hizmete sunulmuştur.
İleriye dönük düşünülen faaliyetler;
Muhtaç öğrencilerin barınacağı bir yurt inşa edilmesi,
Mahalli, ulusal, uluslararası eğitim seminerleri düzenlenmesi,
Öğrencileri kaynaştırmaya yönelik yurtiçi ve yurtdışı geziler düzenlenmesi,
Öğrencilerin sosyal, sportif, kültürel faaliyetlerle kendilerini yetiştirmelerine zemin hazırlanması,
İlimiz dışında öğrenimlerini devam ettiren yardıma muhtaç çocuk ve gençlerimize burs ve barınma imkânı sağlamaktır.
—Bir gün kumsalda yürümekte olan bir çocuk uzaktan adamın birinin önceki gün kopan fırtınadan dolayı sahile vuran denizyıldızlarını toplayarak denize attığını görür; merakla adamın yanına yaklaşır.
- Amca! Ne yapıyorsun? Diye sorar
- Adam çocuğa dönerek cevap verir;
- Birazdan güneş yükselip sular çekilecek onları suya atmazsam ölecekler.
- Çocuk şöyle bir kumsala bakar ve adama dönerek;
İyi ama amca! Kilometrelerce kumsal, bunlardan binlerce var ! Bir iki tanesini yaşatsan ne fark eder ki?
Adam elindeki denizyıldızını denize atarak çocuğa döner:
- Bunun için çok şey fark etti ama…
Evet sevgili dostlar, bu ibret dolu hikayeden alacağımız ders ile elinden tutup geleceğini hazırlayacağımız her gencimizi en ölümcül bela olan cahillikten kurtarıp, aydınlığa ve kurtuluşa götürecek bu faaliyetimize katılımınızı, maddi ve manevi desteğinizi bekliyoruz.
Yardımsever dostlar, bu dernek sizlerin maddi ve manevi katkıları ve özverili çalışmalarınızla her geçen yıl daha çok sayıda öğrenciye barınma ve burs imkânı sağlayarak ülkemiz, değerlerimiz ve insanlık için büyük hizmetler yapacaktır.
Sağlıklı, mutlu ve başarılı yaşam dileğiyle saygılarımızı sunuyoruz.
Yorum