Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
ehlisunnet
Daraltma
X
-
Ynt: ehlisunnet
muhammed tıcanı gercekten guzel yaziyor okudum hemen hemen kıtaplarının tumunu.....Ey ateş!
Seninle ululuk tasladı şeytan.
Ve ey insan!
Ateş ile olur insan hep hüsran...
-
Akif
[quote author=ehlibeytsevdalisi link=topic=435.msg1833#msg1833 date=1232746970]
Çok güzel bir site. Özellikle sünni kardeşlerimiz baksın derim
[/quote]
Evet Ticani'nin "Nasıl Hidayete Kavuştum"unu okudum...
Hiç bir ilmi özelliği olmayan bir eserdi...
yazar eserinde kendi deyimi ile nasıl hidayete kavuştuğunu anlatmış ama dikkati çeken
en önemli hususlardan biri o kadar rastlantılarla meydana gelmiş olay örgüsü var ki..
insan kitabı okurken Ticani'nin anlattıklarını yaşanmış gerçekler olarak algılamaktan
ziyade kurgulanmış-tasarlanarak kaleme alınmış sanat metinleri olarak algılamaktan
kendini alamıyor...
Kitapta dikkati çeken bir diğer husus üslup sorunu...yazar bir yandan nasıl hidayete
kavuştuğunu anlatırken peygamber efendimizin vefatının akabinde başlayan ihtilafları,
savaşları çok da güzel olmayan bir yöntemle ele alıyor,değerlendiriyor ve okuyucuya
hazır lokma olarak ikram ediyor...
Yorum
-
Muhterem Akif kardeşim! Muhammed Ticaninin Nasıl Hidayete Kavuştum isimli Kitabı, ömrümde okuduğum 4. cü kitaptı. İlk okuduğumda pek anlayamamıştım, bana hikaye gibi geliyordu. Fakat zamanla bir çok kitabı elden geçirince, bir çok bilgiyi dağarcığıma yerleştirince anladım ki Muhammed Ticani Hikaye anlatmıyor aksine Mezhebini Nasıl değiştirdiğini, neyin ve nelerin vesile olduğunu ve bu yolda başından geçen olayları anlatıyor. Nasıl Hidayete Kavuştum isimli kitabı 5 kez okudum her okuduğumda yeni Meseleler öğrendim. Öncelikle Kitabın içerisinde anlatılan konulara dikkat çekmek lazım. Acaba Muhammed Ticaninin Kaynak vererek anlattığı konular Yalan mı? Buna bakmak Lazım! Buhariden Müslimden sunduğu deliller yalan mı? Eğer Yalan ise o zaman bu kitap bir Masal kitabından veya Huceci Katiyyeden farksız bir kitap olur. Fakat durum hiç de öyle değil. Kitabında sunduğu rivayetleri kaynak olarak bu gün bir çok Türkçe Kaynakta da bulmak mümkündür. Gemi yolculu, farklı Mezhep Mensupları ile görüşmesi, Irak seferi vb bir çok olayı anlatması gerekiyor ki ilk kitabında Mezhebini nasıl değiştirdiği tüm hatları ile ortaya çıksın.
Faraza Hikaye dahi olsa dediğim gibi kitabın içeriğinde anlatılan delil ve kaynak dolu konuları irdelemek araştırmak gerek. Bu gün Huceci Katiyye bize göre bir masaldan bir senaryodan ibaret ve bunu rahatlıkla ispatlayabiliriz. Ama bütün bunlara rağmen Hüceci Katiyyede delil kaynak yazılan bir çok konuyu irdelemekten yanlışlara, ifitiralara cevap vermektende geri durmuyoruz.
Yapılması gerekende budur.
Ves selam.
Yorum
-
[quote author=Akif link=topic=435.msg1844#msg1844 date=1232755938]
[/quote]
yazar eserinde kendi deyimi ile nasıl hidayete kavuştuğunu anlatmış ama dikkati çeken
en önemli hususlardan biri o kadar rastlantılarla meydana gelmiş olay örgüsü var ki..
insan kitabı okurken Ticani'nin anlattıklarını yaşanmış gerçekler olarak algılamaktan
ziyade kurgulanmış-tasarlanarak kaleme alınmış sanat metinleri olarak algılamaktan
kendini alamıyor...
Kitapta dikkati çeken bir diğer husus üslup sorunu...yazar bir yandan nasıl hidayete
kavuştuğunu anlatırken peygamber efendimizin vefatının akabinde başlayan ihtilafları,
savaşları çok da güzel olmayan bir yöntemle ele alıyor,değerlendiriyor ve okuyucuya
[/quote]oncelıkle selamun aleykum insaallah kardesım...
kardesımız cok guzel anlatmıs benden once ama bende bırseyler soylemek ıstedım...burada kıtaplar sızınde gordugunuz uzere ozellıkle ehlı sunnet kardeslerımızden ornek alınarak orada gecen noktalara belgelere degınerek yol gosterıyor.sıze oncelıkle PESAVERR GECELERINIZI rıca edıyorum okumanızı.neden mi??
cunku kardesım orda sen daha ıyı anlamlandıracaksın sorunları kafanda ve ınsaallah cozumude cabuklasacak.
bu arada bunu ılgı cekmek veya sız ehlı sunnet oldugunuz ıcın soylemıyorum köesınlıkle(kı oyle gosterıs yapmaktan Allah'a sıgınırım)bır dostum vardı Ehlı sunnetden dı cok ıyıydık zamanla bırbırımızı gıordukce bu bızı daha cok arastırma yapmaya ıttı kı ıkımız ıcnde oyle oldu.sonra ben muhammed tıcanı kardesımızın kıtablarını vererek basladım sonra dogrularla bırlıktayı okudu ve sonra kendı de arstırmaları dıogrultusunda kendı deyımıyle HIDAYETİ BULDU.sizde insaallah okuyun ve arastırın arastırmak ıstıyorsanız oncelıkle o ısın ehlinden ogrenın olayları konuları cunku mesela sıa mezhebini sia birirsi kadar (gercek bı arastırmacı ve tam bılgılı)kımse daha ıyı bılemez ve bılgısız ınsanlardan ogrenmekte ınsanı yanlıs seylere ve dusuncelere yonlendırebılır.
ınsaallah sızde arastırıyorsunuz cok guzel bısey kafanıza takılanları sormanız bu yolda daımı olmaznız duasıyla...
selametle kalın ınsaallah
wesselamu aleykum...Ey ateş!
Ve ey insan!
Yorum
-
[quote author=kanlı yetim link=topic=435.msg1858#msg1858 date=1232791212]
[/quote]
kendini alamıyor...
kardesımız cok guzel anlatmıs benden once ama bende bırseyler soylemek ıstedım...burada kıtaplar sızınde gordugunuz uzere ozellıkle ehlı sunnet kardeslerımızden ornek alınarak orada gecen noktalara belgelere degınerek yol gosterıyor.sıze oncelıkle PESAVERR GECELERINIZI rıca edıyorum okumanızı.neden mi??
cunku kardesım orda sen daha ıyı anlamlandıracaksın sorunları kafanda ve ınsaallah cozumude cabuklasacak.
bu arada bunu ılgı cekmek veya sız ehlı sunnet oldugunuz ıcın soylemıyorum köesınlıkle(kı oyle gosterıs yapmaktan Allah'a sıgınırım)bır dostum vardı Ehlı sunnetden dı cok ıyıydık zamanla bırbırımızı gıordukce bu bızı daha cok arastırma yapmaya ıttı kı ıkımız ıcnde oyle oldu.sonra ben muhammed tıcanı kardesımızın kıtablarını vererek basladım sonra dogrularla bırlıktayı okudu ve sonra kendı de arstırmaları dıogrultusunda kendı deyımıyle HIDAYETİ BULDU.sizde insaallah okuyun ve arastırın arastırmak ıstıyorsanız oncelıkle o ısın ehlinden ogrenın olayları konuları cunku mesela sıa mezhebini sia birirsi kadar (gercek bı arastırmacı ve tam bılgılı)kımse daha ıyı bılemez ve bılgısız ınsanlardan ogrenmekte ınsanı yanlıs seylere ve dusuncelere yonlendırebılır.
ınsaallah sızde arastırıyorsunuz cok guzel bısey kafanıza takılanları sormanız bu yolda daımı olmaznız duasıyla...
wesselamu aleykum...
[/quote]
Ağzına sağlık güzel kardeşim. Gerçekten çok güzel konuştun.
Yorum
-
[quote author=ehlibeytsevdalisi link=topic=435.msg1886#msg1886 date=1232804430]
[quote author=kanlı yetim link=topic=435.msg1858#msg1858 date=1232791212]
[/quote]
kendini alamıyor...
wesselamu aleykum...
[/quote]
Ağzına sağlık güzel kardeşim. Gerçekten çok güzel konuştun.
[/quote]Allah razı olsun ınsaallah faydalı olabıldıysem ne mutlu bana...Ey ateş!
Ve ey insan!
Yorum
-
Akif
Nasıl Hidayete Kavuştum?(Prof.Dr.Muhammed Ticani Külliyatı)
Eserin çok güzel bir eser olduğunu ya da özellikle sünni kardeşlerinin okumasını
tavsiye eden arkadaşlar,
Şu sorularıma lütfen vevap verir misiniz?
-Kimler hidayete kavuşur?
-Kişinin Hidayete kavuşmadan önceki hali nedir?
-Hidayete kavuşmanın zıttı nedir?
-Prof.Dr.Muhammed Ticani -kendi deyimiyle- Hidayete kavuşmadan yani Şia Önce
neydi?
Yorum
-
Muhterem akif kardeşim! Kitabın yazarı Muhammed Ticani hiç bir eserinde mensubu olduğu önceki mezhebine, Kafir bir Mezhep, İnançlarına isa tamamen Batıl bir inanç dememiştir. Nitekim iki mezhep arasından ittifak olunan konularda vardır. Ne Muhammed Ticani nede Şia'nın her hangi bir ferdi Lailaheillallah Muhammed Resulullah diyen hiç bir Müslümana, hangi mezhebe mensup olursa olsun kesinlikle sen kafirsin demez. Demeyede hakkı yoktur. Bu hakkı kimsede ona vermez.
Şayet Muhammed Ticaninin ilk eserini okudu iseniz orada Muhammed Ticaninin kitabına neden Nasıl Hidayete Kavuştum ismini vermesini anlamış olmanız gerekir. Hidayete kavuştum derken, önceki mezhebine mensup olanlarada hakaret etmiyor.
Hakkı bulduğunu, kaynakları ile beyan eden herkes Hidayet bulduğunu belirtir. Nitekim Ehl-i Sünnet dünyasının ekseriyetine göre Şiiler Hidayetsiz fakat Ehl-i Sünnet Hidayet bulmuş Hak fırka-ı Naciyedir. Fakat buna rağmen Ehl-i Sünnet içerisinden bile hamdolsun bu açıklamayı yapanların hiç olmazsa Şiileri Kafir ilan ettiklerini söyleyemeyiz...
Bana göre Kişinin Hidayete kavuşmadan önceki hali Kafirlikte olabilir, farklı bir inanca veya farklı bir mezhebe de mensup olabilir. Fakat belirttiğim gibi bu sözden dolayı Muhammed Ticaninin Sünnileri Kafir olarak nitelediğini kesinlikle söyleyemeyiz.
Yine gerekli açıklamayı inşaallah arkadaşlarımız yapacaktır.
Yorum
-
Akif
Değerli açıklamalarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim Murtazaalki kardeşim...
evet "Nasıl Hidayete Kavuştum?"u okudum...yazar bir dönem -kendi deyimi ile- çok ateşli
bir Ehlisünnet savunucudur(?) Sonra kitapta anlatılan birtakım yolculuklar,diyaloglar vesilesi ile
eski düşüncelerine dair kafasında soru işaretleri oluşur...artık o eski düşüncelerini
(sünni ikenki düşüncelerini,bu düşünceler daha çok İslam Tarihi ile ilgili düşünceler)sorgulamaya
başlar ve bu süzgecin sonunda Şia olur...bana göre de buraya kadar hiç ama hiç bir sorun yoktur...
zira insan pekala kendisine lutfedilen akıl-tefekkür etme nimeti ile süreç içinde her zaman yeni
bir şeylere keşfedebilir ve bunları kabul edip gerekli değişikli yaşayabilir...benim kafama takılan
bu durum değildir...bunu HİDAYET olarak görmesidir... sizin konuyla ilgili yorumlarınızı okudum
ancak Ticani'nin kitabını okurken kasdedilen HİDAYETE kavuşmanın sizin behsettiğiniz gibi
sadece bir mezhebi değişiklik, yeni doğruları bulmak olarak kasdedilmediğini gördüm...
bu noktada size ve cevap vermek isteyen bütün Şia müslümanlara konuyla da bir şekilde
alakalı olan bir bir sorum olacak;
Bir Şia müslüman -Muhammed Ticani gibi çeşitli değerlendirmeler sonunda ama onun tersine-
Şia iken -olur ya-Sünni olursa bu kişinin yeni durumunun adı Şia'ya göre nedir?
Yorum
-
Muhterem kardeşim Ticaninin diğer kitaplarını da incelemenizi ümid ederim. Belkide okumuşsunuzdur. Fakat sizin çıkardığınız sonucu ben çıkarmadım.
Sorduğunuz Soruya gelince bana göre Malikiliği seçmişse Maliki olur Hanefili seçmişse Hanefi olur.
Mutlak ki her şahsın kafasında bir doğru vardır. Bir Hak vardır. Fakat ben diyorum ki bu doğru olanı, Hak olanı veya Hak batıl meselesini fırkai Naciye isimli başlıkta yada sizin açacağınız başlıkla açalım.
Selam ve dua ile.
Yorum
-
Divane-i ABBAS
Yorum