Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

sonradan şii olanların durumu

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: sonradan şii olanların durumu

[quote author=Fadlullah link=topic=21004.msg128167#msg128167 date=1309799465]
    Değerli Ebri Baran kardeşim; Ammenna ve saddekna.. Allahın selamı , mağfireti ve bereketi üzerinize ve üzerimize olsun..Muhabbet ve sevgiler bizden Allah razı olsun vesselam..
    Bismillahirrahmanirrahim

"Mü'minler Ancak Kardeştirler" (Hucurat-10)

" Muhammed Allah'ın elçisidir. Beraberinde bulunanlar da kâfirlere karşı çetin, kendi aralarında merhametlidirler. Onları rükûya varırken, secde ederken görürsün. Allah'tan lütuf ve rıza isterler. Onların nişanları yüzlerindeki secde izidir." (Fetih-29)

[/quote]
    La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

arkadaslar ozür dilerim asagıdaki sözleri bi kitaptan okumuştum.yukarda benim düşüncelerimmiş gibi yazmışım.bazen oluyor böyle.özür dilerim tekrar.

Bak kardeşim ben niye Şii oldum biliyor musun? Düşündüm ki Allah istiyor ki bütün insanlar Muhammed s.a.a.in fıtratına ulaşsın. Çünkü İslam denen şey den kasıt Muhammed s.a.a.in fıtratıdır aslında. Gönderdiği peygamberler kutsal kitaplar hep bunun içindir. Amaç insanların bozulan fıtratını Muhammed s.a.a.in fıtratına dönüştürmek o fıtrata o dereceye ulaştırmaktır

Yorum

cumaali kardeşim bende aynen senin gibi bu mektebe yeni gönül vermiş birisiyim. eskiden beri sorgular dururdum kendimi. bir eksiklik vardı hayatımda .ve yaşayışımdan tad almazdım. tamam kötü değildim ama namaz kılmazdım mesela. ama Allaha sayısızca şükürler olsun aradığımı buldum . şuan kuş gibi hafifledim. Rabbim beni geçmişimle birlikte bağışlar İnşallah.
        "Söz benim ağzımdayken söz benim esirim, söz ağzımdan çıkdıktan sonra ben sözümün esiri olurum."

Yorum

siz de bi başlık açın ve ayrıntılarıyla bir yazı dizisiyle nasıl şii olduğunuzu aktarın inşaAllah..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21004.msg131060#msg131060 date=1315522182]
            siz de bi başlık açın ve ayrıntılarıyla bir yazı dizisiyle nasıl şii olduğunuzu aktarın inşaAllah..
            [/quote]

Hoş geldiniz.

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=21004.msg128019#msg128019 date=1309498515]
              fadlallah kardeşim yukarıda ki itirazlarınızı bu konuyu ilk okuduğumda ben de yazmayı düşünmüştüm ama buradaki birçok arkadaşla bu konularda uzun uzadıya daha önce tartıştığımız için tekrardan aynı konulara girmek istememiştim.

ne yazık ki daha önce de bu üslubun kırıcı olabileceğini, mektebi anlatmanın illaki bir başkasını suçlamakla olması gerekmediğini defalarca belirtmemize rağmen ve hatta arkadaşlar bazen bize hak vermelerine rağmen ara ara açılan bu konularda yine aynı dışlayıcı üslubun kullanıldığına şahit oluyoruz.

burası genelde şii kardeşlerimizin bir araya geldiği bir sitedir. doğrudur. ama İnkılaba ve onun yoluna gönül vermiş sünni kardeşlerimizin de sıksık uğradığı bir sitedir. bu yüzden mektep anlatılırken bir tarafı incitmek, dışlamak suretiyle değil sadece hakkı beyan etmek suretiyle anlatmak gerekir.

biz İnkılabın hedefine yönelmemiz gerektiğini ve bu hedefin bizi vahdete ulaştıracağını, ilk hedefimizin büyük şeytan ve onun uşağı olan rejimler olduğunu, bu yolda şii sünni bütün müslümanların kardeş olduklarını her daim vurguladık vurguluyoruz. vahdetin hiçkimsenin inancından vazgeçmesi demek olmadığını da biliyoruz. biz ne İmam Humeyni den r.a. ne de İmam Hamaney den ve de ne inkılabi alimlerden bundan başka birşey duymadık, görmedik. onlardan tüm müslümanları sahiplenme ve kucaklama gördük.

onların takipçisi olduğunu söyleyen bizlerin de onların yolunu ve metodunu gözardı etmemiz ve asıl hedefimize yönelmemiz gerekmektedir. birbirimizi kucaklamalı ve kardeş olduğumuzu unutmamalıyız. yoksa tüm sözlerimiz boş olacaktır. hizmetimiz mektebe değil başkalarına olacaktır.
              [/quote]
              Kardeş sağolasın ağzına sağlık.
              Burdaki konuşmaları çok kırıcı buldum. Şii kardeşlerin Sünni lere karşı bu derece olduklarını bu sitede gördüm. Ama yine iyi niyetimi baz alarak bu siteyi bi referans görmeyeceğim. Ben müslümanım diyen bi insana burda yapılan konuşmaları yapamam doğrusu. Burda herkes müçtehid olmuşi çok ilginç.

Yorum

"mektebi anlatmanın illaki bir başkasını suçlamakla olması gerekmediğini defalarca belirtmemize rağmen"

hattı imam, bu nasıl olacak?

mektebi anlatıyorum. Kur'an'da ayağın abdestte meshinin emredildiğini söyledim. Ve ayak yıkanırsa abdest batıl olur dedim.

bunu demem başkasını suçlamam anlamına mı geliyor. Mektebi anlatıp başkalarını suçlamamak sadece farklı konularda olur. örneğin ben mektebi anlatırken, tıbbı suçlamıyorum ya da fenni suçlamıyorum. Çünkü bunların faaliyet alanları değişiktir.

ama mektebi anlatırken ben imameti, başkalarını suçlamadan nasıl anlatacağım? İmameti engelleyenleri anlatmadan imameti nasıl anlatacağım. İmamete değer versem Ali a.s.'ın imametinin hak ve gerekli/şart olduğunu ifade etsem o zaman zaten imametin gasbının ne büyük kötülük olduğunu söylemiş olmayacak mıyım? İmam Ali a.s. yöneticiydi Allah tarafından atandı dediğimde Ebubekirin bu atamayı inkar ettiğini söylememiş mi olacağım?

mektebi mi anlatmayayım? imametin müstehap ve tercih edilebilir vazgeçilebilir bir inanç olduğunu mu anlatacağım!!!

eğer abdestte meshetmek haktır ama yıkamak da olur o da batıl değildir desem o zaman sünni olmuş olurum. Çünkü birden çok hak olabileceğini ama kendininkinin daha doğru olduğunu iddia eden bu sistemle konuşan sünnilerdir. Şiilerin en temel inançlarından birisi hakkın tek olacağı ve insanların bunda bütünleşmesi gerektiği deil midir?

nasıl olacak?

Yorum

s.a Allah razı olsun hocam.bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.çünki sünni iken dinlediğim Hz. Ali nin hak imameti beni rahatsız ediyordu.cennetle müjdelenmiş diğer üç halifeye dil uzatılıyormuş gibi geliyordu.hatta gibisi fazla bu böyleydi.Rabbimin cennetine layık gördüğü bu kimseler suçlanıyor,bu söylemleri yapanlarıda günah işlemiş gibi görüyordum.

Yorum

ehlibeyt mektebini tanıdikça güzelliğini ve mükemmelliğini akla yatkınlıgını görüncede mektebin böyle anlatılmaması,karşı tarafı suçlamadan tanıtılması gerektiğini düşünüyordum.zaten önyargıyla yaklaşan ehli sünnet şiaya daha dûşmanca bir bakışaçısı sergileyebilirdi.şu an şiiyim ve ehlibeyt mektebini nereden anlatmaya başlasam işin ucu yine sünnilere dil uzatmaya varıyor.bende soruyorum nasıl olacak.Hak ortada.göremiyenlere bunu anlatmak çok zor.

Yorum

zehrali kardeş allah mübarek etsin.cok sevindim.allah olmayanlara olmayı olanlara ise hakkıyla olmayı nasib etsin

Yorum

[quote author=nursel link=topic=21004.msg131283#msg131283 date=1315809442]
                        cennetle müjdelenmiş diğer üç halifeye dil uzatılıyormuş gibi geliyordu.hatta gibisi fazla bu böyleydi.Rabbimin cennetine layık gördüğü bu kimseler suçlanıyor,bu söylemleri yapanlarıda günah işlemiş gibi görüyordum.
                        [/quote]

burayı anlamadım. şimdi hala böyle mi düşünüyorsunuz? Yani üç halife cennetle mi müjdelenmiş?

Rabbim şiiliğinizi mübarek, kabul ve daim eylesin. Yakınlarınıza da bu hakikati görmeyi hem de tez elden nasip etsin.

Yorum

oooooo hocam bizden Kurandan delil istersin.kendin delil olarak usulu kafiyi verirsin.İşine geldiği zamanımı yoksa sıkışıncamı başka kaynakların peşine düşerin.sana Allahın kitabında yetmeyen ne anlat da öğrenelim.

Yorum

s.a artık öyle düşünmüyorum.zaten bu dûşüncelerimi geçmiş zamam fiiliyle yazmıştım.hadisin üzerinde durma gereği bile görmüyorum.ehlibeytin hakkını gazbeden,peygambere sayıklıyor deyip zulumden geri kalmayanlar için hala aynı şeyleri dûşünmem mümkün değil.fakat sünnilerde halifeye,sofilere ve cemaat liderlerine ancak övgü yağdırılabilir.onları eleştirmek,küçük düşürmek,kötü söz söylemek sapıtmış ve günah işlemiş gibi görünür.

Yorum

[quote author=nursel link=topic=21004.msg131331#msg131331 date=1315890523]
                              s.a artık öyle düşünmüyorum.zaten bu dûşüncelerimi geçmiş zamam fiiliyle yazmıştım.hadisin üzerinde durma gereği bile görmüyorum.ehlibeytin hakkını gazbeden,peygambere sayıklıyor deyip zulumden geri kalmayanlar için hala aynı şeyleri dûşünmem mümkün değil.fakat sünnilerde halifeye,sofilere ve cemaat liderlerine ancak övgü yağdırılabilir.onları eleştirmek,küçük düşürmek,kötü söz söylemek sapıtmış ve günah işlemiş gibi görünür.
                              [/quote]

Rabbim hepimize gerçeği gösterdiğinden dolayı O'na ne kadar şükretsek azdır.. Allah razı olsun ve sizi Ehlibeytin şefaatine nail eylesin...

Yorum

sunnilerde çok söylenen dini eğitim almamış kimselerin dilindedir.cennetle müjdelenmiş on kişi.bende imameti anlatmaya,mektebi tanıtmaya çalışırken iyi hoş dinliyorlar,şii ve sûnniler arasındaki ihtilaflarıda delillerle sununca oda tamam.iş halife Hz Ali dir demeye geldiğinde,ne yani onun hakkı mı yenmiş?sen nasıl halifelere dil uzatırsın?şimdiki evliyalar doğruyu bilmiyorda sen mi doğruyu buldun,sen sapıtmışsın,dikkat ette daha fazla günah bataklığına girme diyede uyar

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X