Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mukayese 1.halife ve Muaviye

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Mukayese 1.halife ve Muaviye

Selamun aleykum ,

Sevgili kardeşlerim kafam çok karışık..çünkü ehli sünnet ortamına doğup yetiştim ,lakin düşünmekten de kendimi alıkoyamıyorum . Sanırım tabiyatım icabı biraz kuşkucu yaklaşıyorum olaylara ve dayatmalardan hiç hoşlanmıyorum..mesela tam uykuya dalmak üzereyken Ebu Bekr'in ölümüne yakın söylediği rivayet edilen..keşke insan olmasaydım..sözüdür
    Düşündüm bu nasıl bir haleti ruhiye ile söylenmiş bir söz olabilirdi ki ?
    Bir an için şunu merak ettim ve siz değerli kardeşlerime sormak istediğim de aslında bu : Muaviye 'baği' (azgın) olarak nitelendiriliyor hükmü nedir ,Ebu Bekr'inki gasp mı oluyor bilmiyorum bunun hükmü nedir

Beni aydınlatırsanız memnun olurum

Ynt: Mukayese 1.halife ve Muaviye

Bu mesajdaki gereksiz yazılar tarafımdan silinmiştir.

Silinen Mesaj

Yorum

kardeş bu başlık tekrar. bu mesajın aynısı aşağıdaki linkte açıldı ve biz orda cevapladık: buyrun:

[quote author=Adonai link=topic=5366.msg130218#msg130218 date=1314225466]
      Selamun aleykum ,

Sevgili kardeşlerim kafam çok karışık..çünkü ehli sünnet ortamına doğup yetiştim ,lakin düşünmekten de kendimi alıkoyamıyorum . Sanırım tabiyatım icabı biraz kuşkucu yaklaşıyorum olaylara ve dayatmalardan hiç hoşlanmıyorum..mesela tam uykuya dalmak üzereyken Ebu Bekr'in ölümüne yakın söylediği rivayet edilen..keşke insan olmasaydım..sözüdür
      Düşündüm bu nasıl bir haleti ruhiye ile söylenmiş bir söz olabilirdi ki ?
      Bir an için şunu merak ettim ve siz değerli kardeşlerime sormak istediğim de aslında bu : Muaviye 'baği' (azgın) olarak nitelendiriliyor hükmü nedir ,Ebu Bekr'inki gasp mı oluyor bilmiyorum bunun hükmü nedir

Beni aydınlatırsanız memnun olurum
      [/quote]

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=5366.msg130224#msg130224 date=1314227606]
      Adonya kardeşim hoş geldin. uzun süredir seni buralarda göremedik merak ediyorduk..

kişilerin hükümleri Allah'a aittir. O en iyi hükmedicidir. bizi ilgilendiren kişilerin yaptıklarının bize ya da Ehlibeyte ya da Allah'ın dinine zararlarıdır.

biz bu açıdan baktığımızda Muaviyenin onarılmaz yaralar açtığını görmekteyiz. Allah'ın dininde ikinci bir ekol oluşturmuş ya da var bidat ekolü disipline ederek kıyamete kadar silinmeyecek fitneyi bu aleme salmıştır ki bunlardan biri de saltanattır.

basit düşünelim çok ince girmemize gerek yok:

tüm sünni tarih kitaplarında şu cümle var:

Kerbela olayından sonra şia tam olarak ayrıldı ve müstakil bir mezhep oldu.

bakalım bu cümleye..

Peygamber s.a.a. kimle savaştı? Ebu Süfyan

Ali a.s. kimle savaştı? Muaviye

İmam Hüseyn a.s. kimle savaştı? Yezid.

şimdi İmam Hüseynden sonra Şia tam olarak ayrılmayı tamamladıysa kimden ayrıldı? karşıda kim vardı?

kafirler diyemeyiz. onlar da müslümanız diyorlar. yani şia müslümanız diyenlerden ayrıldı. başka gurup var mı? yok. bir sünniler var bir de onlardan ayrılan şiiler..

e şimdi o zaman İmam Hüseyn taraftarı olan şiiler ve Yezit yanında kalan sünniler olmuş olmuyor mu? bu çok basit bir bakış açısın..

bu gün bunda izler yok mu?

Ali a.s.a gereken önemi vermeyen Muaviyeye bile hz. diyenler kendilerini sünni olarak adlandırmıyorlar mı? Sünni hadislere göre yaşadıklarını en sağlam şekilde iddia eden vahhabilerin yurdu suudiler Emirul Mu'mini Yezid diye ders kitabı okutabiliyorlar. Sünni inanca göre başa geçen kim olsa ona itaat edilmeli, ona karşı isyan hareketi fitneye sebep olur denmiyor mu? Buna göre aslında sünni bakış açısına göre yezid başa geçtiğine göre itaati şart olan bir emir olmuyor mu? ve tabi ki Hüseyn a.s. da haşa fitneci..

bu gün çok sayıda sünni kitaplarında yazan başa geçen adil de zalim de olsa itaat edilmeli diyen itikat (maturidi itikadı) esasını redderek İmam Hüseyn a.s.'a hak vermektedirler.. o konuda sünniliği gerçekte terk etmektedirler..

Ebubekirin faziletine dair bir tek ayet ve sahih tek hadis mevcut değildir. çok sayıda insanların ona uzun yıllardan beri faziletli demesi gerçeği değiştirmez. elimizde şaşmaz Kur'an var AllaH'ın korumasında.

Tevbe suresindeki ayete bakalım:

"Eğer Ona (Muhammed'e) yardım etmezseniz, Allah Ona yardım etmiştir. Hani o küfredenler, iki kişiden biri olarak Onu (yurdundan) çıkarmışlardı da. ikisi mağarada iken arkadaşına, «Üzülme Allah bizimle beraberdir» demişti. Allah da Onun üzerine sükûnet, huzur, kalb yatışkanlığı indirmiş ve Onu görmediğiniz askerlerle desteklemişti; aynı zamanda küfredenlerin sözünü alçalttıkça alçaltmıştı. Allah sözü ise en yücedir. Allah yegâne üstündür, çok güçlüdür, (sonsuz ve sınırsız) hikmet sahibidir." Tevbe 40

ayeti birlikte okuyalım:

Eğer Ona (Muhammed'e) yardım etmezseniz, Allah Ona yardım etmiştir. Hani o küfredenler, iki kişiden biri olarak Onu (yurdundan) çıkarmışlardı da.

soralım: Ebubekirle birlikte Mekkeden çıkıp hicret ediyorlar. Sevr mağarasına gidiyorlar. Böyleyken ayette Allah neden, o ikisini çıkardıklarında demiyor da iki kişiden biri olarak Peygamberi çıkardıklarında diyor? Yoksa Ebubekirin müşriklerle bir derdi yoktu da onu çıkarmadılar mı Mekkeden?

devam ediyoruz ayeti birlikte okumaya:

"ikisi mağarada iken arkadaşına, «Üzülme Allah bizimle beraberdir» demişti."

siz hemen soruyorsunuz gördün mü Allah Muhammed s.a.a.'e arkadaş olacak fazilette görüyor Ebubekiri ve arkadaşına dedi diyor. Cevap şudur: Yusuf a.s. da arkadaşlarına zindanda tevhidi anlatıyor. ve Allah diyor ki iki arkadaşına dedi ki, çok ilahlara mı tapmak mantıklıdır yoksa tek kahhar olan Allah'a mı? burda eğer arkadaşlığın faziletle ilgisi olaydı o zaman Yusuf a.s.'ın arkadaşlarının müşrik olmaması gerekirdi. ya da müşriklere Yusuf a.s.'ın arkadaşı denmemesi gerekirdi Kur'an'da.. Demek ki fazilet ne arkadaş olunmasında ne de iyi insanla birlikte olmakta.. mesele kendinin faziletli olacağı iman ve amelde..

devam ediyoruz ayeti okumaya:

"Allah da Onun üzerine sükûnet, huzur, kalb yatışkanlığı indirmiş ve Onu görmediğiniz askerlerle desteklemişti; ..."

Allah neden yanyana duran iki kişiden birini bırakıp da huzur ve sükuneti sadece birine indiriyor? Neden onların üzerine indirdi demiyor? Eğer Ebubekir faziletli biri olaydı ayette o ikisinin üzerine sükuneti indirdi demesi gerekmez miydi? Yoksa Ebubekirin Allah'ın sukunetinden mahrum kılacak bir yönleri mi vardı? Oysa biz başka ayetlerde Allah'ın sükuneti Peygamberin dışındaki insanlara da indirdiğini görüyoruz. Bakın:

O zaman inkâr edenler, kalplerine taassubu, cahiliye taassubunu yerleştirmişlerdi. Allah da elçisine ve müminlere sükûnet ve güvenini indirdi, onların takvâ sözünü tutmalarını sağladı. Zaten onlar buna lâyık ve ehil kimselerdi. Allah her şeyi bilendir. Fetih 26.

Gördüğünüz gibi burada Peygamber ve Mü'minleri birbirinden ayırmıyor ve hepsine sükunetini indiriyor Allah. Demek ki yukardaki mağara ayetinde Ebubekirden sükuneti esirgeyen Allah Ebubekirde bir durumlar görüyor ki bu ayette mü'minlere indirdiği sükuneti ona indirmiyor da sadece yanındaki Peygambere indiriyor? Bu eksik olan nedir ki?

Yine Ebubekiri çok seven sünnilerin sahih gördükleri kendi kitaplarında bile Hucurat suresinin kınayıcı ayetlerden birinin Ebubekir ve Ömer hakkında indiği yazılıdır. ama bu forumda bunlar yeterince işlendiğinden biz tekrarına gerek görmüyoruz.

bizim için Kur'an ve Ehlibeytten gelen sahih hadisler ve bunlara uyum sağlayan diğer hadis ve bilgiler doğrudur. isterse dünyada 7milyar insan sünni olsun şianın hak olduğu hakkında 7milyarda bir bile şüphem olmaz tek başıma (İmam Zaman a.f. ile birlikte) şii olarak kalırım

Elhamdulillah..
      [/quote]

Yorum

ama kardeşimiz ayrı bir başlık açtığına göre bence silinmesin dursun..

Yorum

Selamun aleykum,

biraz geciktiğim içn özür dilerim..

Saygıdeğer Qom_u_aşk kardeş,

son derece açık seçik ifadelerle dile getirmiş olduğun meselelerden sorularımın cevabını büyük ölçüde almış bulunmaktayım. Yukarıda savaşlar konusunda vermiş olduğun sıralamaya baktığım vakit sanki Umeyyeoğullarının Haşimoğullarına karşı bir husumet sözkonusu. Konuları artı bu açıdan ele alsak,sanki herşey biraz daha belirginleşir gibi..çok köklü kin, garez,kıskançlık ve nefret var ki, neticesinde Emeviler ilahi olana adeta beşerii ve dünyevi bir alternatif nizam oluşturmaya çalışmışlar ve bir yere kadar da - Ehli sünnete bakılacak olursa -başarılı da olmuşlardır.

Ya kardeş sormak istediğim çok sorular var..biraz da yanlış anlaşılmaktan çekiniyorum..özellikle imamet ve velayet konusunda..nasıl olabilir

Yorum

o zaman yeni nick al geçici olarak, istediini istediğin gibi sor sonra aydınlanınca yeniden bu nicki alırsın.. ya da özelden yaz..

Yorum

emevilerin çoğunun bu dine soktukları fitneler bugün çokça koldan sürüyor, fakat onların zihniyetine karşı mücadele içinde olan imamımız ebu hanife gibileri de çok olmuş elhamdulillah. bununla birlikte ebu bekir gibi sadık bir peygamber dostuna ve adil bir yöneticiye karşı şianın tavrını SEBEPLERİNİ OKUMUŞ OLMAMA RAĞMEN anlamış değilim, aşırılıklar var gibi geliyor.

Yorum

aşırılık var derken negibi? açıklarmısınız?
                emevilerin dine bir çok fitne soktuğunu kabul etmeniz çok güzel peki bu fitnelerden siz ne kadarını biliyorsunuz?

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                Ebu Nevves

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X