Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

namazla ilgili bir kaç soru:

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

namazla ilgili bir kaç soru:

selamunaleykum hocam
    güneş doğarken ve batarken herhangi bir namaz kılınmazmı(kaza namazı yada hacet namazı sünnet namazlar gibi)?
    bir yere misafirliğe gittiğinde 10 günden fazla kalacaksak ilk gittiğimiz günden itibarenmi namazları normal kılmalıyız yoksa 10 kasri kılıp 10 gün sonramı normal kılmalıyız?
    bir baba evladının evine başka şehirde isse gittiğinde yinedegkasri kılmasımı gerek

hocam birde kuranda kaza namazının olmadığı dolayısıyla vaktinde kılamadığımız namazların kazası vakit namazı yerine geçmediği sadece bunu yapmanın teslimiyet ve kulluk görevi açısından yapılmasının iyi olduğunu ehli sünnet kaynaklı okumuştum.bu bizim fıkhımıza göredemi böyledir,kılınan kaza namazları kılmadığımız namazların borcunu eda etmezmi?
    şimdiden teşekkürederim
    vesselamualeykum
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Ynt: namazla ilgili bir kaç soru:

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Ehl-i Sünnette kerahet vakti denen şey Ehlibeyt fıkhında yoktur. Dolayısıyla istediğiniz zamanda kaza vs. namazları kılabilirsiniz.
    Eğer en az on gün kalacağınızı biliyorsanız, ilk günden itibaren tam kılacaksınız.
    Eğer evladının yaşadığı yer babanın vatanı değilse, en az on gün de kalmayacaksa, evet seferi olarak kılmalıdır.
    Kaza namazının farziyeti bir çok hüküm gibi hadisler yoluyla sabittir. Ehl-i Sünnette de (bazı sünnette itibar etmeyen radikaller hariç) kaza namazının farziyetine inanılıyor, bildiğimiz kadarıyla.

Yorum

Yani aksam namazina bes dakka kala ikindinin farzini kilabilir miyim?
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=14403.msg88998#msg88998 date=1276349492]
        Yani aksam namazina bes dakka kala ikindinin farzini kilabilir miyim?
        [/quote]
        selamunaleykum bacım
        şia fıkhına göre akşam ezanı okunmasına 4 rekatlık namaz kılacak kadar vakit kalmışsa kılabilirsin
        ama öğleni kılmamışsan o kazaya kalır ilkindiyi kılman gerekir
        geçenlerde okudum ben ehli sünnette olmadığını
        hatta geçen sene nihat hatipoğlu ramazanda sabah namazı ile öğle namazı arasında peygamber efendimizin namaz kılmadığını bu arada namaz kılınmmayacağını söylediği sohbetini dinlemiştim
        geçenlerde yine okuyunca alimimize sormak istedim
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Aleyküm selam mutakki bacim,tesekkür ederim.Evet ehli sünnete göre günes batmasina 40 dakka kala namaz kilinmaz,kerahet vakti diye.Nihat Hatipoglunddan duydugunu bende simdi ilk defa duyuyorum.
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

rica ederim bacı can

Yorum

[quote author=mursel_aydin link=topic=14403.msg88091#msg88091 date=1276073806]
              Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Ehl-i Sünnette kerahet vakti denen şey Ehlibeyt fıkhında yoktur. Dolayısıyla istediğiniz zamanda kaza vs. namazları kılabilirsiniz.
              Eğer en az on gün kalacağınızı biliyorsanız, ilk günden itibaren tam kılacaksınız.
              Eğer evladının yaşadığı yer babanın vatanı değilse, en az on gün de kalmayacaksa, evet seferi olarak kılmalıdır.
              Kaza namazının farziyeti bir çok hüküm gibi hadisler yoluyla sabittir. Ehl-i Sünnette de (bazı sünnette itibar etmeyen radikaller hariç) kaza namazının farziyetine inanılıyor, bildiğimiz kadarıyla.
              [/quote]

cüretimi bağışlayın üstadım evet doğru biliyorsunuz.. Verdiğiniz bilgilerden dolayı Rabbim Razı olsun sizden..

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X