Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Talak Suresi Ayet 4 (Buluğa ermemiş kızlarla mı evlenmek...?)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Talak Suresi Ayet 4 (Buluğa ermemiş kızlarla mı evlenmek...?)

Talak 4:
    ''Kadınlarınız içinden âdetten kesilmiş olanlarla, (henüz) âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Gebe olanların bekleme süresi ise, yüklerini bırakmaları (doğum yapmaları)dır. Kim Allah'tan korkarsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.'' (Diyanet İşleri)

Ayette belirtilen ''(henüz) adet görmeyen kadınlar'', buluğ çağına ermemiş küçük yaştaki kız çocukları mıdır...? Bir çok mealde ''henüz'' kelimesi mevcuttur, bazı meallerde ise mevcut değildir... Ben de bu yüzden parantez içerisinde belirttim...

Görüşlerinizi beyan eder misiniz...? Teşekkürler...
    ''Senin hakkında ne düşünüyorsam, Allah bana 10 mislini versin''

Ynt: Talak Suresi Ayet 4 (Buluğa ermemiş kızlarla mı evlenmek...?)

Bismillahirrahmanirrahim

Ayetin tefsirinde iki ihtimal vermişler:

1- Buluğ çağına (9 yaşı doldurup 10'a ayak basma) ulaşmasına rağmen henüz adet görmeyenler...

2- Genel olarak adet görmeyen kadınlar, ister buluğ çağına ermiş olsunlar, ister olmasınlar.

Gerçi Şia fukahası arasında meşhur olan görüş şudur ki buluğ çağına ermemiş bayanların boşandıktan sonra iddetleri söz konusu değildir. Dolayısıyla bu fetvaya göre sadece birinci tefsir doğrudur.

Yorum

Sayın Hocam,

Verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim...

Bu ayete göre o zaman şu sonuç ortaya çıkıyor; İslam Hukukuna göre, Buluğ çağına girmiş olan 9-10 yaşındaki bir kız çocuğu ile evlenmekte bir beis yoktur...

Peki bunun şartları nelerdir... Yani her önüne gelen istedii ile evlenebiliyor muydu, yoksa Babasından isteme gibi bir şart mı vardı...? Yada başka şartlar da mı olmalıdır, evlenebilmek için...

Bilgi verirseniz sevinirim... Saygılarımla...
      ''Senin hakkında ne düşünüyorsam, Allah bana 10 mislini versin''

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Kız çocuğunun babası, velayetinden istifadeyle baliğ olmayan kızı bir başkasına nikahlayabilir. Bu nikah mahremiyeti icad eder, ama baliğ oluncaya kadar cinsel ilişki yasaktır. Baliğ olduktan sonra kız eğer nikahlandığı kimseyle nihakı sürdürmek isterse, sürdürür ve tam evlilik gerçekleşir, eğer istemezse nikahı bozabilir.

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X