Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

şia ile sünni evliliği

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

şia ile sünni evliliği

sa
    ben şia mezhebinden olan birinin sünniyle evlenmesinin dinimizdeki yerini merak ediyorum.Yani böyle bir evlilikte kişiler kendi bildiği yolda ibadetlerini sürdürürse bunun dinimizce bir sakıncası var mıdır? ya da şia mezhebinde bu olay nasıl karşılanır?Teşekkürler.

Ynt: şia ile sünni evliliği

Bismillahirrahmanirrahim

A.s

Hüküm olarak sakıncası yoktur. Ama ilerde (ibadet, çocuk eğitim vb. konularda) meydana gelebilecek sıkıntılardan dolayı, tavsiye edilmez.

Yorum

ben de böyle düşünüyorum sağolun.Tavsiye edilmez derken günaha sebep olduğu için mi?

Yorum

mürsel hocam peki erkek ehli sünnetten kadın şiadan olsa durum nedir
        nikahları nasıldır...
        birde hocam sünni bir erkek şia bir kadınla muta yapabilirmi..
        saygılar

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem kardeşim, sebebini yazdım ya. günah olsa zaten caiz olmaz. Ama tali sebeplerden dolayı tavsiye edilmez dedim. Yani mesela yarın, çocukların eğitimi söz konusu olduğunda doğal olarak her birisi kendi inandığı öğretilere göre çocuğunu eğitmek isteyecek. O zaman da tatsızlık, curcuna, mutsuzluk kaçınılmaz olacak.

Diğer kardeşin, sorusuna gelince, hangisinin Şia veya hangisinin Sünni olduğunda fark yoktur.

Sünni erkek eğer gerçekten Sünni ise, bunu güya zina olarak görüyor!! Zina gördüğü şeyi nasıl yapacak peki?! Ayrıca bu sorunun muhtabı biz değiliz, Sünni bir hocaya soracaksınız.
          Ama mesela bizim fıkhımıza göre, Mut'aya inanmayan birisiyle mut'a yapmak caiz değildir. Dolayısıyal Sünni bir kimse Mut'aya inanmadığı için onunla geçici nikah caiz değildir.

Yorum

Selamun aleykum, ben Ehli Sünnetim ama Muta nikahının Nisa suresi 24.ayette olduğuna inanıyor, Hz.Ömerin yasaklamasının ebedi olmadığını sadece onun dönemini kapsadığını çünkü Kuran ayetlerinin hadislerle yada halifelerin görüşleriyle neshedilemeyeceğine inanıyorum. Bu durumda ben Şiaya göre hangi konumdayım?

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem kardeşim, mesele, bir tane veya bir kaç tane hükümde şunu veya bunu haklı veya haksız görmek değildir. Mesele bizi her konuda Allah ve Resul hükümlerine götürecek en sağlam ve güvenilir kanal ve kaynağı bulup ona göre amel etmektir.
              Dolayısıyla yukarıda bahsettiğiniz şekilde düşünmenize rağmen henüz kendinizi Sünni fıkhına bağlı görüyorsanız, o zaman vazifenizin ne olduğunu bize değil, o mektebin alimlerine sorun.

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X