S.A hocam, Ehlibeyt mektebine mensub olmayan normail insanlarin veya kendilerini seh ilan edenlerin Seyyidlik iddialarini nasil degerlendirmek lazim?Dogrusu sia disindakilerin seyyidlik iddialari bana pek inandirici gelmiyor,ben inanmiyorum.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
SEYYIDLIK
Daraltma
X
-
Ynt: SEYYIDLIK
Bismillahirrahmanirrahim
A.s
Muhterem kardeşim, evvela her Seyyid olduğunu iddia eden kimsenin sözüne inanılmaz. Sağlam şecere lazım… Saniyen Resulullah'ın (s.a.a) neslinden gelen kimseler zamanında Emevi ve Abbasilerin dayanılmaz zulümleri neticesinde kendilerini korumak için dünyanın çeşitli yerlerine hicret etmişlerdir. Birçoğu öldürülmüş, birçoğu da canlarını korumak için sürekli takiyye ortamında yaşamaya mecbur kalmışlardır. Zamanla en azından bir kısmı bulundukları şartlarda ve ortamlarda nesilden nesile asimile olmuş ve asıl inançlarından uzaklaşmışlardır.
Bunun örneklerini şu anda bile gözle görüyoruz. Avrupa’ya çalışmak için giden birçok işçinin çoluk çocuğu daha yarım asır geçmeden, bulundukları ortamdan ve kültürden etkilenmeye başlamış ve birçoğunda İslam’ın adından başka bir şey kalmamıştır. Hatta yapılan araştırmalara göre birçoğu Hıristiyanlaşmışlardır. Bir de düşünün bu durum asırlar boyu devam etmiş olsa, onlardan geriye ne kalır, varın kendiniz düşünün.
Yorum