Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

kandiller

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

kandiller

kandiller islama sonradan eklenmiş bidatlar mıdır?değillerse şiada kandillerin tarihleri sünnilikten farklı mıdır?

Ynt: kandiller

Bismillahirrahmanirrahim

Allah-u Teala'nın kutsal kıldığı zamanlar ve mekanlar vardır. Bu zaman ve mekanları değerlendirmek, onlarda Hakka yönelip dua ve münacat etmek elbette güzeldir. Ayrıca genel anlamda İlahi Şiarları yad etmek, yüceltmek Kur'ani bir esastır. Dolayısıyla mesela Resulullah'ın (s.a.a) doğum gününde sevinmek, Resulullahı hatırlamak, siret ve sünnetinden, fazilet ve menakıbından bahsetmek, elbette İlahi Şiarı yüceltmektir.
    Diğer birçok münasebet de aynı...
    Ehlibeyt mektebinde bilinen ve kutlanan, değerlendirilen bir çok gece ve gündüzler vardır. En önemli bir kaç tanesine değinmekle yetiniyorum:
    1- Kadir gecesi
    2- Biset gece ve gündüzü (27 Recep). Sünni kardeşler bu günün gecesini Miraç gecesi olarak biliyorlar. Ehlibeyt mektebine göre miraç, 17 Ramazan'dadır.
    3- Resulullah'ın doğum gecesi ve günü (17 Rebiülevvel). Sünni kardeşler 12 Rebiülevvel'i mevlit gecesi olarak biliyorlar.
    4- Regaip gecesi aynıdır (Recep ayının ilk Perşembesi).
    5- Berat gecesi aynıdır. (15 Şaban)
    6- Gagir-i Hum bayramı (18 Zilhicce)
    7- Ehlibeyt İmamlarının doğum ve şehadet günleri...
    8- ....

Yorum

Ynt: kandiller

çok teşekkürler........herkese sormama rağmen bu soruya hiç bir şekilde cevap alamamıştım.ilkdefa aldığım cevapla tatmin oldum.....

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X