Selamun aleykum, defter keğadının üstüne secde etmek caiz midir?
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Keğat Üzerine Secde
Daraltma
X
-
Etiketler: Yok
-
Ynt: Keğat Üzerine Secde
1-Peki defter keğatları saf kağıt hükmünde midir?
2-Birde bu konuda insanlar zorlanabilir, herkes mühür elde edemeyebilir. Bunun daha kolay bir yöntemi yok mudur?
Yorum
-
Hocam zor olan şuki, bir adam düşünün mühürü yok ne yapacak, mutlakaka taklit merciilerinin defter keğadı gibi keğatlarada cevaz vermesi gerekir? Şimdi mühürü olmayan bir kişi nasıl namaz kılacak? Ne gibi bir çözüm sunulmalıdır o kişiye?
Yorum
-
selamun aleykum
baris kardes sia olan bir insanin evinde mutlaka mühür bulunur olmayanda bir yerlerden temin edebilir,ayricana hocamiz yukarda size detayli bilgini vermis mühürü olmayan bir kisinin nelere secde edebilir hakinda, kusura bakmayin sizin bu soru hakinda samimimi olmadiginizi düsünüyorum,.
Yorum
-
Ahir-zaman kardeş, diyelimki ben şu anda Şii oldum. Mühürü temin edemeyeceğime göre şimdi akşam namazını ve yatsı namazını, ertesi gün sabah namazını nasıl kılacağım açıklarmısınız? Ama bana herhangi bir defter keğadı, dosya kağıdıda olsa olur denseydi bu soruyu üstelemezdim zaten. Samimi olmadığımı nereden çıkartıyorsunuz. Nasıl kılacağız akşamı, yatsıyı...
Yorum
-
Mübarek insan, ben mi anlatamıyorum, siz mi anlamak istemiyorsunuz. Yenilecek, giyilecek şeyler ve maden aksamı hariç her şeye secde caizdir diyorum. Daha hala kağıda secde etmek caizdir diye fetva arıyorsun...
Kardeş, boyasız verniksiz ağaç, tahta, hasır, taş, mermer, boyasız yazısız ağaç kağıdı, yenilmeyen bitkiler vb. her şeye secde caizdir. Bundan açık nasıl söyleyelim...
Yorum
-
Musavi
-
kardeşim ben vereyim adresimi,bana gönder.ister kerbela toprağından mamul namaz mührü ister kerbela toprağından mamul tesbih.ağanın eli tutulmaz derler.bu tür malzemelerin nereden tedarik edildiğini bilsem inanın sizlerden taleb etmem.ama bilmiyorum.benimde bir namaz mührüm olsun istiyorum. ...EDİT...
KARDEŞİM ADRESİNİZ ÖZEL BİLGİLERİNİZE GİRMEKTEDİR. BUNU ÖZEL MESAJLA HALLEDERSENZİ DAHA İYİ OLUR YÖNETİM..
Yorum
Yorum