Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

kabir hayatı-berzah hayatı

Daraltma
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

    kabir hayatı-berzah hayatı

    selamunaleykum
    değerli hocam kabir hayatı ve berzah hayatı hakkında kafamda çıkmaz sorular var:
    -biliyoruz ki ruhlar berzah aleminde toplanıp kıyamet gününü bekliyorlar.peki hocam madem ruhlar berzahta oluyor kabir azabını nasıl görüyorlar?
    -peygamber efendimiz s.a.a.nın yada hz.ali a..s. nın kabir yanından geçerken oranın sahibinin azapta olduğunu vs. nakleden hadisler var eğer ruh kabirde yer alıyorsa ki bizlerede mezarlıktan geçerken ora sahiplerine selam vermemiz öğretilmiştir berzah alemine ne zaman gidiliyor ?vs vs vs...
    bu konuda değerli bilgilerinizden istifade etmeyi rica ederim
    vesselamualeykum
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

    #2
    Ynt: kabir hayatı-berzah hayatı

    Bismillahirrahmanirrahim

    Aleykum selam

    Mezar sıkması, ya da mezarda sorgu sual ilk defin sırasındadır. Yoksa ruhlar o daracık yerde kalmıyor. Yani bir anlamda kabir berzah alemine açılan bir kapıdır. Bazı hadislerden istifade ediliyor ki mu'minlerin ruhları, Necefteki vadiyusselam bölgesindedirler. Kafirlerin ruhları ise Hazramut'ta, Berehut çölünde.. O alem bu dünyada ama farklı bir boyuttadır. Ve bu maddi aleme ihata etmiştir, kuşatmıştır. Dolayısıyla medde alemiyle kıyaslamamak gerekir. Ama bununla birlikte ruhların kabirlerle bir nevi bir bağ ve alakaları vardır.
    Ayetullah Destgayb Mead kitabında şöyle yazıyor:
    Muhaddis-i Cezâiri, Envârü'n-Nu'mâniye adlı kitabında diyor ki:
    Eğer desen ki: Ruhlar, misalî kalıpta Vâdiyü's-Selâm'dadırlar; öyleyse neden İslâm'da mezarlık ziyareti özellikle vurgulanmıştır? Orada olmadıkları hâlde bunun ne anlamı var?
    Cevaben şöyle derim: İmam Cafer Sadık'tan (a.s) rivayet edilmiştir ki; ruhlar Vâdiyü's-Selâm'da olmasına rağmen, onlara ait mezarların bulunduğu yerlere bilgisel ihataları vardır. Ziyaret edenleri bilirler. Ve İmam (a.s), ruhları güneşe benzetmiştir; Güneş yeryüzünde olmadığı hâlde ışığı Dünya'nın her yerini kaplamaktadır.
    Hakir der ki: Güneş ışığının aynanın olduğu yerde diğer yerlerden daha fazla olduğu gibi, ruhun da mezarına olan teveccüh ve ihatası diğer yerlerden fazladır. Zira yıllardır beraber olduğu ve vesilesiyle kemallere ve mutluluklara ulaştığı bedene tabi ki ilgisi olacaktır.
    Bu beyandan "Masum İmam her yerde hazırdır, kabrinin ziyaretine gitmeye ne gerek var?" sorusunun cevabı da anlaşılmaktadır.
    Şüphe yoktur ki, İmamların ve din büyüklerinin kabr-i şerifleri, sürekli olarak onların şerif ruhlarının teveccüh odağı, Allah-u Teâlâ'nın rahmet ve bereketinin indiği yer ve melekle-rin gelip gittikleri mekanlardır.
    Bu büyük insanlardan tam manasıyla faydalanmak isteyen birisi, bu mübarek mekanlardan uzak durmamalı, her ne pahasına olursa olsun oralara kendini ulaştırmalıdır.
    Bu konularda size iki kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Kitapları aşağıdaki liklerden temin edeblirsiniz:
    http://www.kevseryayincilik.com/asp/...product=aa-k82
    http://www.kevseryayincilik.com/asp/...roduct=aa-k169

    Yorum

    YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X