namazı cem ederken nasıl niyet etmemiz gerekiyor?
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
namazda cem
Daraltma
X
-
Ynt: namazda cem
Bismillahirrahmanirrahim
Yatsı namzının vakti gece yarısıdır. Yani akşam ezanı ile, sabah ezanının arasını toplayıp yarıya bölerseniz, o yarıyı akşama ilave ettiğinizde ne zamana tekabul ederse, gece yarısıdır ve yatsının son vaktidir. Akşam namazı ise, gece yarısına dört rekatlık bir namaz süresi kalıncaya kadardır. Dolayısıyla o zamana kadar eğer akşam kılınmamışsa, artık kaza olmuştur ve yatsıyı kılıp daha sonra akşamı kaza etmek gerekir.
Yorum
-
Musavi
-
selamun aleykum hocam
yatsı namazının çıkışını detaylı açıklamışsınız ama saat olarak kaç oluyor ben kafamdan şöyle hesapladım doğru mu sizin açıklamanıza göre hesapladım.akşam namazı yaklaşık 7:19bunu 7 olarak alıyorum.sabah namazı 6 diyorum kılınabilen bir saat.arası arası 11 yarısı 5,5.akşamı da ekliyorum 7.yani 12:05 mi oluyor?çok karışık oldu galiba.
Yorum
-
hamd ALEMLERİN RABBİNE(CC) salat ve selam AZİZ PEYGAMBERE(SAA) VE EHLİ BEYTİNE (as)olsun.çok alakalı olmasada nefsime yenik düşüp sizden bir ricam olacak mürsel hocam...bu tür taleblerden eminim bıkmışsınızdır,söz namazdan açılmış iken acaba bana kerbela toprağından mamul namaz mührü gönderirmisiniz.duygusal olarak yaşadığım,gözyaşı döktüğüm kerbela hadisesini,görsel olarakda yaşamak istiyorum evimde.şunuda belirteyim kesinlikle bi mecburiyet durumu yoktur.gönderirseniz dua edebilirim sadece.
Yorum
Yorum