Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

namazda cem

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

namazda cem

namazı cem ederken nasıl niyet etmemiz gerekiyor?

Ynt: namazda cem

Bismillahirrahmanirrahim

Özel bir niyeti yoktur. Öğle namazını kılarken öğle namazına, ikindiye kılarken ikindiye, akaşamı kılarken akşama, yatsıyı kılarken de yatsıya niyet edilir.

Yorum

hamd ALLAH(CC)a salat ve selam RESUL(SAA)üne ve EHLİ BEYT(AS)ine olsun.benimde bir sualim olacak hocama,akşam ve yatsı namazının gece içerisinde kaça kadar zamanı vardır?kaçtan sonra kılmak sıkıntıya koyar mümini?

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Yatsı namzının vakti gece yarısıdır. Yani akşam ezanı ile, sabah ezanının arasını toplayıp yarıya bölerseniz, o yarıyı akşama ilave ettiğinizde ne zamana tekabul ederse, gece yarısıdır ve yatsının son vaktidir. Akşam namazı ise, gece yarısına dört rekatlık bir namaz süresi kalıncaya kadardır. Dolayısıyla o zamana kadar eğer akşam kılınmamışsa, artık kaza olmuştur ve yatsıyı kılıp daha sonra akşamı kaza etmek gerekir.

Yorum

sabah namazını kacırırsak sabah kalkınca kılabilirmiyiz hocam ?

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Evet istediğiniz zaman kaza yapabilirsiniz. Öğle namazını kılmadan o gün kaza olan sabah namazının kazasını kılmanız müstehaptır.

Yorum

selamun aleykum hocam

yatsı namazının çıkışını detaylı açıklamışsınız ama saat olarak kaç oluyor ben kafamdan şöyle hesapladım doğru mu sizin açıklamanıza göre hesapladım.akşam namazı yaklaşık 7:19bunu 7 olarak alıyorum.sabah namazı 6 diyorum kılınabilen bir saat.arası arası 11 yarısı 5,5.akşamı da ekliyorum 7.yani 12:05 mi oluyor?çok karışık oldu galiba.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Doğrudur kardeş. Daha kolay yolu şudur ki her zaman öğle ezanına 11 saat 15 dakika eklerseniz gece yarısını bulmuş olursunuz.

Yorum

Hocam sabah namazı güneş doğmadan yani vaktinde kılınmadığında daha sonra hemen kılınmalı mı yoksa öğle ikindi kılınırken onlardan önce kılınabilir mi?

Yorum

cevaplarınız için Allah razı olsun hocam

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

İstediğiniz zaman kılabilirsiniz. Eğer geciktirilirse, öğle namazını kılmadan sabahın kazasını kılmak müstehaptır.

Yorum

bismillahirrahmanirrahim......mürsel hocama RABBİMDEN sağlık ,afiyet, ilminde artış ve sıratı müstakim dilerim.eksik olmayasınız hocam sayınızı ALLLAH (CC) artırsın.

Yorum

hamd ALEMLERİN RABBİNE(CC) salat ve selam AZİZ PEYGAMBERE(SAA) VE EHLİ BEYTİNE (as)olsun.çok alakalı olmasada nefsime yenik düşüp sizden bir ricam olacak mürsel hocam...bu tür taleblerden eminim bıkmışsınızdır,söz namazdan açılmış iken acaba bana kerbela toprağından mamul namaz mührü gönderirmisiniz.duygusal olarak yaşadığım,gözyaşı döktüğüm kerbela hadisesini,görsel olarakda yaşamak istiyorum evimde.şunuda belirteyim kesinlikle bi mecburiyet durumu yoktur.gönderirseniz dua edebilirim sadece.

Yorum

İnşaallah...

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X