Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ALLAH GULER Mİ SEVİNİR Mİ ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ALLAH GULER Mİ SEVİNİR Mİ ?

(Bir kimse, istirahat için ıssız bir çölde uyur. Uyanınca yiyip içeceği bulunan bineğinin, yanından kaybolduğunu görür. Her tarafta arar bulamaz. Yorgunluk içinde eski uyuduğu yere gelir, "Bu ıssız çölde aç susuz kalacağım için ölmem mümkündür" diyerek ümitsizlik içinde uyuyakalır. Uyandığı zaman devesini ve yiyip içeceğini yanı başında görünce çok sevinir. İşte Allahü teâlâ da bu kulun sevinmesinden çok, tevbe edene sevinir.) [Müslim]

YINE BAZI HADISLERDE ALLAH GULER DIYOR.ŞİAYA GORE ALLAH SEVINIR MI GULERMI ? ŞİA HADISLERINDE ALLAH YERYUZUNE BAKTI VE MUHAMMED ASI SECTI DIYOR.O HANGI MANADA ?

HASBUNALLAH

Ynt: ALLAH GULER Mİ SEVİNİR Mİ ?

Bismillahirrahmanirrahim

Selamun aleykum

Muhterem kardeşim, Allah gazap eder, sever, merhamet eder, sevinir gibi tabirleri insanda olduğu şekilde anlamak yanlıştır. Zira bu haletlerin insanda meydana gelişi, bir etkileşimin ve değişimin sonucunda oluşmaktadır. İnsan üzücü bir sahneyi görür ondan etkilenip üzülür. Sevindirici bir sahneyi görüp sevinir. Bir mazlumun mazlumiyet ve mağduriyetini görüp ona merhamet duygusu kabarır. Ona bu zulmü yapana öfkelenir vs... Bunların Allah'ta oluşması imkansızdır. Çünkü onun zatı mukaddesi asla etkileşime ve değişime uğramaz. Allah-u Teala'da bunlar kullanıldığında sonuç dikkate alınarak kullanılır. Yani Allah öfkelenir denildiğinde öfkelenen kimsenin yaptığını yapar, sevinir, hoşnut olur denildiğinde sevinen, hoşnut olan kimsenin, yaptığını yapar demektir.
    Baktı denildiğinde de haşa maddi gözle baktığı demek değildir. Yani dikkati nazara aldı demektir. Tıpkı "Siz beni anın ben de sizi anayım" ayetinde olduğu gibi. Yani siz beni unutmayın ben de sizi unutmayayım demek değildir. Allah'ın hiç bir şeyi unutmayacağı bellidir. Yani "Siz beni unutmazsanız, ben de sizi gözden çıkarmam, inayetimi sizden kesmem demektir.
    Gülme tabirinin Allah için kullanıldığını ben Şia kaynaklarında görmüş değilim.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Allah'ın kıskandığına dair rivayetler var. Müslimin sahihinde geçen bir rivayette şu ibare mesela:
      Erkek veya kadın kulunun zinasından dolayı Allah Teâlâ'nın kıskançlığı kadar hiç bir kimse kıskanç olamaz. Buu kıskanmayı da yukardaki izahınız çerçevesinde değerlendirmemiz mümümkünmü?

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Herhalde kıskanmaktan maksadınız, Arapçası "Eğ-Ğıyra" olan hamiyettir. Evet bunu da aynı çerçevede değerlendirmek gerekir. Yani etkileşim ve değişimi beraberinde getiren bütün sıfatlarda durum aynıdır.

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X