Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Zürare hakkında.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Zürare hakkında.

Selam aleyküm Hocam:

2 gün önce al-mustakilla tv.sinde şia ile sünni alimler tartışırlarken, şia alimi, imam Cafer Sadık a.s.ın ashabından Zürare'ye dayanarak hadis sundu.

Sünni alim ise itiraz ederek (şu an adını hatırlamadığım bir şia kaynağına dayanarak) Zürare'nin imam sadık a.s. tarafından lanetlendiğini söyledi.

Şia kaynaklarında böyle bir olay gerçekte yazılımıdır? var ise hikmeti nedir?

Ynt: Zürare hakkında.

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

İmamlarımız bazen iz kaybettirmek ve dostlarını zalimlerin şerrinden korumak için, umum arasında kendilerine yakın olan kimseler hakkında olumsuz şeyler söylüyorlardı. Ama daha sonra uygun fırsatta bunu telafi edip maksatlarını açıklıyorlardı. Örneğin Zurare hakkındaki bu olayda kaynaklarımızda şöyle geçiyor: İmam halifenin casuslarının da bulunduğu bir mecliste Zurare hakkında sorulunca, soranların amacını sezdiği için, Zurare'yi kötüledi. Daha sonra meclis dağılırken mecliste bulunan Zurare'nin oğluna işaret ederek kalmasını istedi. Sonra İmam "Babana selam söyle ve deki bunu biz onu korumak için yaptık" buyurdu ve göz yaşlarını tutamayarak ağladı!
    Allah'ın selamı mazlum imamlarımızın ve mazlum yarenlerinin üzerine olsun. Allah'ın laneti, kahr u gazabı bütün zalimlerin üzerinden asla eksik olmasın.

Yorum

Teşekkür ederim Hocam, Allah razı olsun.

Yorum

[quote author=mursel_aydin link=topic=17518.msg106239#msg106239 date=1285934482]
        Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

İmamlarımız bazen iz kaybettirmek ve dostlarını zalimlerin şerrinden korumak için, umum arasında kendilerine yakın olan kimseler hakkında olumsuz şeyler söylüyorlardı. Ama daha sonra uygun fırsatta bunu telafi edip maksatlarını açıklıyorlardı. Örneğin Zurare hakkındaki bu olayda kaynaklarımızda şöyle geçiyor: İmam halifenin casuslarının da bulunduğu bir mecliste Zurare hakkında sorulunca, soranların amacını sezdiği için, Zurare'yi kötüledi. Daha sonra meclis dağılırken mecliste bulunan Zurare'nin oğluna işaret ederek kalmasını istedi. Sonra İmam "Babana selam söyle ve deki bunu biz onu korumak için yaptık" buyurdu ve göz yaşlarını tutamayarak ağladı!
        Allah'ın selamı mazlum imamlarımızın ve mazlum yarenlerinin üzerine olsun. Allah'ın laneti, kahr u gazabı bütün zalimlerin üzerinden asla eksik olmasın.

[/quote]

Bu konuda rical kitaplarının birinde benzer bir şey okudum. Bu söylediğinizin tam olarak kaynağını verebilmeniz mümkünmü?
        “Merhaba özgürlüğün kanı, kimliğimi bu akan kanda buldum ve bu benim özgürlüğümün belgesidir. Akidem için batıl karşısındaki bu duruşum hiçbir zaman yumuşamayacaktır. Batılın gücüne ve kuvvetine rağmen” Ebu Zer

Yorum

Camiü'r-Ruvat -Muhammed Ali Erdebili, c.1, s.324

Yorum

[quote author=mursel_aydin link=topic=17518.msg106877#msg106877 date=1286452167]
            Camiü'r-Ruvat -Muhammed Ali Erdebili, c.1, s.324
            [/quote]
            Verdiğiniz kaynak için teşekkürler...
            Ricel keşşi de bu konuda benzer hadisler var 133 sayfadan sonra zürare bin u'yin başlığı altında ondan rivayet edilen hadisleri sıralamış. Yukarıdaki hadisin benzerinide orada okudum.
            “Merhaba özgürlüğün kanı, kimliğimi bu akan kanda buldum ve bu benim özgürlüğümün belgesidir. Akidem için batıl karşısındaki bu duruşum hiçbir zaman yumuşamayacaktır. Batılın gücüne ve kuvvetine rağmen” Ebu Zer

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X