Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Meshedilmiş hayvanlar hakkındaki hadisler...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Selamun Aleykum,

Hocam tavşan etinin haram olmasına dair nakledilen aşağıdaki hadislerde, meshedilmiş hayvaların sayısının 13 olduğu belirtiliyor fakat verilen örneklerin 11 olduğunu görüyoruz. Bunun manası ve hikmeti nedir?

Hz. Ali'den (a.s) şöyle nakledilmiştir: "Resulullah'tan (s.a.a) meshedilmişlerin ne olduğunu sorduğumda, şöyle buyurdu: "Bunların sayısı on üçtür ve şunlardan ibarettir: Fil, ayı, domuz, maymun, yılan balığı, kertenkele, yarasa, lavra, akrep, örümcek ve tavşan…" (Vesail-üş Şia, c.16, s.317)

İmam Musa Kazım'dan (a.s) şöyle nakledilmiştir: "Meshedilmişler on üçtür: Fil, ayı, tavşan, akrep, kertenkele, örümcek, lavra, yılan balığı, yarasa, maymun, domuz…Tavşan, hayız, cenabet vb. den gusül edip temizlenmeyen bir kadındı. (Yani o kadın tavşan şekline dönüşmüştür.) (Vesail-üş Şia, c.16, s.317)

Selamun aleykum, Hocam bir ayı aşkın süredir cevaplanmamış sorunun gözden kaçmış olabileceği düşüncesi ile konuyu güncelliyor ve cevabınızı bekliyorum.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Muhterem akrdeşim, o hadisleri o zaman tercüme ederken, iki ismin açıklamasını bulamadığım için yerine nokta nokta koyup geçmiştim. Daha sonra Merhum Şeyh Saduk'un onları şöyle açıkladığını gördüm:

Zuhre ve Süheyl: Dünyayı dolaşan iki deniz hayvanı...

Yorum

Yani hocam hadislerin orjinalinde bu iki isim geçiyor değil mi?

Yorum

Evet...

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X