Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Gunahlarin ilerideki zamanlarda etkileri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bismillahirahmanirahim

Selamun aleykum hocam, ilk oncelikle ALLAH(cc) bin kere razi olsun hocam, cok tesekkurler.

Hocam, gunahlarin etkisi ayni anda ALLAH(cc) muhafaza - gunahlarin islendigi anda ortaya cikmasada sonradan ilerideki yaslarda veya zamanlarda ortaya cikar mi? Cikarsa ne gibi etkiler ortaya cikabilir?
    Simdiden tesekkur ederim, beni bagislayin hocam.
    Hayirli geceler.

Ynt: Gunahlarin ilerideki zamanlarda etkileri

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Günah samimi tevbeyle birlikte temizlenir. Tevbe olmazsa elbette insanın geleceğini etkiler, diğer amellerini etkiler.

Yorum

hocam bazı gunahlar var bunlara engel olamıyorum.bu durumda ne yapmalıyım her seferınde tevbe etsem olur mu ?

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem kardeşim, terk edemiyorum diye bir şey yok. Bu şeytanın telkinidir. Bocalayabilir, tökezleyebilir, düşüp kalkabilirsiniz belki. Ama Allah'a sığınır ve ondan yardım dilerseniz, bilahare başarırsınız inşaallah; başarmalısınız, başka şansınız veya alternatifiniz yoktur. Günahlar elbette insanın amellerini etkiler.. Onun için bu illetten kurtulmalısınız.. Yenilgiler sizi korkutmasın, ümitsizliğe sevk etmesin. başaramazsınız sözü şeytanın sözüdür; bin kere de tökezleseniz yine de göreviniz tevbe ve başarıncaya kadar yola devam etmektir.. Sizi günaha sevk eden ortamlardan, etkenlerden uzak durmaya ve size güzellikleri telkin eden, iyi ortam ve arkadaşlar edinmeye gayret edin. Son olarak hepimiz için ders olacak bir hadisi vererek bitiriyorum. Evet, benzer bir soruyu adamın birisi Hz. İmam Hüseyn'e (a.s) sormuştu. Bakın İmamımız ona nasıl bir reçete sunmuştur:
        "Adamın biri, Seyyid-üş Şüheda'nın (İmam Hüseyin) huzuruna gelip arz etti: “Ben günahkâr bir kimseyim ve kendimi günah işlemekten alamıyorum; bana nasihat edin!”
        İmam Hüseyin (s.a.) ona şöyle buyurdu: "Beş şeyi yap sonra dilediğin günahı işle!:
        Allah'ın rızkını yeme, istediğini yap!
        Allah'ın mülkünden ve hakimiyeti altından dışarı çık, istediğin işi yap!,
        Allah-u Teâlâ'nın seni göremeyeceği bir yer bul, ne yapmak istersen yap!
        Azrail canını almaya geldiği zaman teslim olma, o zaman gönlünün istediğini yap!
        Kıyamet günü cehennemin mâliki seni cehenneme götürmek istediğinde cehenneme gitme, ondan sonra arzuladığın işi yap!"

Yorum

salam.hocam allah razi olsun hadis cox gozeldi.inshallah allah yardimcimiz olsun...bu dovrde gunahdan gacmaq cox cetindi...allah yardimcimiz olsun inshallah.allaha emanet olun...
          Göz yaşım leysan olub səhrada bir dəryadı bu,
          Gəl gedək burdan Hüseynim qanlı bir səhradı bu.

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X