Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ahiret hakkinda söylenen söz- (son sorularim hocam)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bismillahirahmanirahim

Selamun Aleykum hocam, hakkinizi helal edin hocam, son sorularimi sormaya çalisiyorum hocam.
    Hocam, birisi bana demisti ki 'Ahireti insanlar ölümden korktuklari için çikarmislar' ve 'ALLAH(cc) neden Tevrat'i, Incili, Zebur'u degistirmeyi izin veriyorda Kurani degistirmemeyi izin verdirmiyor?'Bide 'ALLAH(cc) var oldugunu demiyo ama öyle bir güç var diyo' hocam bunlarda aklima takilmisti, buna karsi nasil cevap verebiliriz?
    Simdiden tesekkurler, hakkinizi helal edin.
    ALLAH(cc) a emanet olun hocam.
    Hayirli geceler.

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Bunlar çocukça sözlerdir. Ahiret inancının çok sağlam delilleri vardır. Akaid kitaplarına bakarsan ilgili bölümde bunları görürsün. Ben iki kitabın linkini veriyorum, açıp okursun:

Kur'an Kıyamete kadar bütün insanlığın kitabı olduğu için, Allah onu korumayı garantilemiştir. Ama önceki kitaplar öyle değildi...
    Eğer bizim Allah için saydığımız özellikleri o da "Güç" dediği şey için kabul ediyorsa, varsın adına güç desin... Yok eğer diğer varlıklar türünden binbir noksanlığı içinde barındıran bir şeyden bahsediyorsa, kendisi noksan ve mutaç olan bir güç nasıl başkaları için yatarıcı ve yönetici olabilir?

Yorum

Benim amcam (musavinin babası) da aynı şeyi soyluyor bir yaratıcı var ama Allah değil diyor.
      HASBUNALLAH

Yorum

Yorum

Bismillahirahmanirahim

Selamun Aleykum hocam, bide sunuda birisi bana söylemisti hocam 'Peygamberler temiz insanlar, insanlar o dönem pismis ve Peygamberlerde akilli insanlarmis sonra insanlar temiz olsun diye Dini çikarmayi icat etmisler'
          Bide 'Insanlar biribirlerine iyi davransin diye din güzel ahlakli olmayi emrediyo (yani ALLAH(cc) rizasi için degil gibi ama insanlar tarafindan övülsün ki güzel ahlakliymis gibi'

böyle diyenlere nasil cevap verebiliriz hocam.

ALLAH(cc) a emanet olun
          Simdiden tesekkürler.

Hayirli aksamlar

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Peygamberler hem güzel insanlar, hem de yalan konuşan, insanları kandırmak için uydurma şeyleri Allah'a isnad eden insanlar!! Öyle mi? Sevsinler böyle aklı, böyle yorumu....

Yorum

Bismillahirahmanirahim

Selamun Aleykum hocam, hayirli aksamlar hocam.
              Hocam, bide bana demisler di ki 'KURAN'i nazil olduguna ben inanmiyorum' yani insanlar tarafindan yazildigina anlamina getirmek isteniyo böyle diyenlere nasil cevap verebiliriz hocam?Ve hocam bide demislerdi ki 'dindar olmaya ne gerek var? Çok fazla ugrasiyosun -(yanilmiyorsam öyle denmisti)'
              Ve hocam 'Insan rahatlamasi için huzur bulmasi için Ibadet etmesi lazim'
              Böyle diyenlere nasil cevap verilir hocam?
              Simdiden tesekkürler hocam.
              ALLAH(cc) a emanet olunuz
              Hayirli geceler.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Kur'an mucizedir. Yani kimse onun benzerine getiremez. 14 asırdır Kur'an inkarcılara meydan okuyor. Becerebilirseniz siz de benzerini getirin diye. Kimse şu ana kadar bunu yapamamıştır. Bu da bu kitabın İlahi bir kitap olduğunun açık kanıtıdır.

"'dindar olmaya ne gerek var? Çok fazla ugrasiyosun " Anlamsız, çocukça, hatta ahmakça bir söz... Dinin ne kadar zaruri olduğunu, insanın maneviyata ne kdar ihtiyacı olduğunu, maneviyatsız kimselerin her zaman bir boşluk yaşadıklarını her kes biliyor. Esasen bir yaşam felsefesi olmayanın hayvanadan hiç bir farkı yoktur. Ya da Kur'an'ın tabiriyle hayvandan bile farksızdır.

'Insanın rahatlamasi için huzur bulmasi için Ibadet etmesi lazim' Bu doğru ama eksik bir sözdür. İbadetin bir faydası budur. Ama asıl hikmeti insanın ahiretiyle, ebediyyetiyle alakalıdır...

Yorum

Bismillahirahmanirahim

Selamun Aleykum hocam, ALLAH(cc) sizlerden bin kere razi olsun hocam çok ve çok tesekkürler hocam, bu söyleminizle imanimin biraz daha güçlendigini hissediyorum, ALLAH(cc) sizlerden bin kere razi olsun hocam.
                  Hocam bide suda aklima takilmisti:

Müslüman bir kardesi ALLAH(cc) için sevipde, sevgiden dolayi o kisiyi çok düsünmek küfür müdür?

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Sevginin kaynağı İlahi olursa, güzeldir. Allah sevgisi, Resul sevgisi, Ehlibeyt sevgisi gibi. Muminleri de imanlarından dolayı sevmek güzeldir. Ama dikkat etmek gerekir, şeytan insanı aldatabilir. Farklı amaçları içinde barındıran sevgiyi, İlahi sevgiymiş gibi insana yutturabilir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X