slm alk..Ben yeni sitenize kayıt oldum..Çok merak ettiğim bir soru vardı..öncelikle " şüphesiz müminler birbirin kardeşidir" ayetine binaen bütün Müslümanları kardeşim kabul ederim..Her zaman müminlerin birliğini ve beraberliğini savunurum..Ama mesala ben arkadaşlarımla konuşurken bazı konularda ( işte iran müslümanların ve islamın savunucusu koruyucusu dediğimde..İmam humeyni' yi övdüğümde falan..) onlar diyorlar ki :..Şiiler Hz Ebu bekre,Ömer,Osman ve Aişe Annemize ağır hakaretler ediyorlar....Tabi şimdiye kadar herhangi bir şiiden böyle bir söz işitmedim..bundan dolayı şiiler böyle diyor demedim hiç...Şia nın bu kişilere bakışını Açıklarmısınız. Selam TÜM MÜMİNLERe ..
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
!!!!!!....ÖNEMLİ BİR SORU (Şianın Üç Halife ve Aişe Annemize Bakışı Nasıl)
Daraltma
X
-
!!!!!!....ÖNEMLİ BİR SORU
Bismillahirrahmanirrahim
Aleykum selam
Muhterem kardeşim, eğer maksat, haşa ağız bozmak, hakaret etmek vs. ise, bu Şia'ya iftiradır. Eğer cahil birisi de bunu yaparsa, buonun cehaleti ve suçudur, mektebimizi bağlamaz. Ama eğer maksat, eleşetiri ise, evet şia her kesi yaptığı ameller ve takındığı tavırlarla değerlendirir; gördüğü yanlışlardan dolayı da eleştirir. Allah-u Teala kitabında peygamberin eşlerini bile eleştiriyor. Tahrim suresinin ilk ayetkleri, Ahzap suresinin 28. ayetinden itibaren bunu görebilirsiniz.
-
!!!!!!....ÖNEMLİ BİR SORU (Şianın Üç Halife ve Aişe Annemize Bakışı Nasıl)
Bu konuda Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney'in geçtiğimiz günlerde bir fetva yayınlamıştır.
Bu fetva tüm Şii ve Sünni alimlerce takdirle karşılanmış olup, bu fetvaya karşı olanın durumu bellidir.
Arama motorlarına; İmam Hamaney'den Hz.Aişe Fetvası yazarsanız sonuçları görürsünüz.
Vesselam.
Konu ile ilgili göz atabileceğiniz bazı linkler:
Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
Şahadetiyle destan yaratan
Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...
Yorum
Yorum