Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

imam Mehdi a.s hakkında bir soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

selam aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu

sevgili hocam, Ahmed el Katib ile ilgili bir makaleyi okurken alimlerimize isnat edilen şöyle bir yazı gördüm: "Şeyh Mufid, Seyyid Murtaza, Numani ve Tusi gibiler açıkça İmam Hasan Askerînin oğlu var olduğuna dair herhangi bir delil bulunmadığını ve bu oğlun varlığı kabul edilmedikçe imamet düşüncesinin ayakta kalamayacağını, dolayısıyla bu oğlun varlığını kabul etmek veya imamet düşüncesini reddetmek arasında özgür olduğumuzu söylediler."

hocam, acaba bu söz alimlerimize aitmi? yoksa sadece bir iftiramı?

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Muhterem kardeşim, bu iddia kuru bir iftiraadan başka bir şey değildir. Bizzat Şeyh Mufid'in kaleme aldığı ve benzer on sorunun cevabını içeren yazıyı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

Yorum

hocam, Allah razı olsun.

Yorum

hocam, izninizle bende bir ekleme yapmak isterim. makalede geçen sözler Şeyh Numaniye r.a de nispet ediliyordu. oysa şimdi bakıyorumda Numani r.a Allame Kuleynin r.a talebesidir. Allame r.a ise "El Kafi"de hüccet kitabında "imam Mehdiyi a.s görenlerin ismi babı" bile açmıştır. Numani r.a ise her zaman Allameinin r.a yanında bulunur, "El kafi"yi telif etmesine yardımcı olurdu. ek olarak Numaninin r.a "Gaybet" kitabı Hz. imam Mehdi a.s hakkında haberleri içerir. Şeyh Numaninin r.a o kitabını buldum, link bırakıyorum ki, meraklanan kardeşlerimiz okusunlar: Şeyh Numani r.a, "Gaybet"

Yorum

Allah razı olsun...

Yorum

[quote author=mursel_aydin link=topic=18590.msg112203#msg112203 date=1292012879]
            Allah razı olsun...[/quote]
            amin ecmain hocam

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X