Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hem Ehli sunne hemde Sie namazini (ikisindende) kilanlar hakkinda...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Merhaba Hocam,Hocam bazilari var ki Hem sunnu hemde sie namazi kiliyor,yani ikisinide kiliyor,mesela bir arkadas var o camiye geliyor ve goruyorki herkes Sie namazi kiliyor o zaman buda onlar gibi Sie namazi kiliyor,eyer camidekiler Sunne namazi kiliyorsa o zaman bu arkadas da Sunne namazi kiliyor,bu turlu insanlar neden oyle yapiyor?bu nasil namaz kilmakdir?bunu cevaplandirirmisiniz lutfen?Simdiden Tesekkurlerimi bildiriyorum size...

Bismillahirrahmanirrahim

Kardeş bize göre doğru değil. Ama neden böyle yapıyorlar, bunu onların kendisine sorun...

Yorum

Hocam bende biliyorum dogru diyil,kendisine sordum amma cevap almadim,ben ona fikir verdimda o ancak Kuranla konusuyor,Hadislerle diyil,boyle soyluyor:"Peygember(s.a.a) Kurandan kenara cixmamisdir,o zaman bizde ancak Kurana bakalim"mesalan bana soyluyor ki Kuranda yaziyor ki 5 vakit namaz kil,isde bunu delil getiriyor,ben simdi ona ne soyliyim hocam soylermisiniz lutfen?Simdiden tesekkurlerimi bildiriyorum...

Yorum

Ona sor deki Kur'an'da beş vakit namaz nerde yazıyor?

Öğle, ikindi, akşam, yatsı, sabah namazı nerde yazıyor?

Namazların rekat sayıları, zikirleri vs. nerde yazıyor?

Yorum

Tamam hocam ben bunlari sorarim ona....o bana soylediki:"Kuranda yaziyorki Gun cixmadan once,gun batandan qabaq temizlikle namaz kil(Gun cikmadan Subh,gun batmadan Sham) ve gece saatlarinde ve gunun ilk basinda ve sonunda namaz kil(Gece saati xiften,gunun ilk bashinda Zohur,sonu ise Asr)burada acik yazilib TAHA suresi 20,130-cu aye.Simdi Allahin sozune bizim subhemiz ola bilirmi?Eyer suphe ediyoruksa o zaman neden gunah olmasin?"-bana shoyle yazdi Sevgili Hocam.ben ise cevabinda yazdimki evet senin bu soylediklerin Kuranda var,eyer sen Kuranla bahs etmek istiyorsan o zaman bana goster Kuranda ki Haliya secde etmek dogrudur.ve sonra soyledimki ben ona kardesim Hadislerde var ki Peygember(s.a.a) 3 vakit da namaz kilmis.o ise cevap olaraq bana soyledi:"Kardesim sen burda fitne yaratma Allah rizasi icin,Ben hem Siiyim hemde Sunneyem,ben hem mohurle hemde mohursuz kiliyorum,aslinda ne mohur nede ki hali dogru niyetdir,biz mohure veya haliya secde etmekle temizlik icin ediyoruk.Hazreti Muhammed(S.a.a)ise 3 dafa namaz kilmamisdir,bunu bilki bizler Allah dediyini tam itaet etmesekde Allah Resulu bunu etmez,Allah Resulu Kuranin dishina cikmaz,eyer oyle yapsaydi ozaman ona Resul verilmezdi."boyle yazdi bana hocam,simdi ben ona ne soyleyim?Zahmet deyilse bana soylermisiniz?Simdiden Tesekkurlerimi bildiriyorum...

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X