Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İftar Vakitlerinin Farkı Hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İftar Vakitlerinin Farkı Hakkında

[quote author=mikdat bin esved link=topic=13057.msg90283#msg90283 date=1276784842]
    [quote author=yusuf83 link=topic=13057.msg83570#msg83570 date=1274462350]
    Beni şimdiden Ramazanda takiyye korkusu sardı. Şimdi burda ezan okundu. 8 dakika geçti halen kızıllık var. Benim orucumu açmak için beklemeye sebep oluşturmam gerekiyor. Nasıl mümkün olacak bilemiyorum.

[/quote]

değerli dostum biz gökyüzünde kızılllık kalmayacak demedik sen yanlış anlamışsın.
    Gökyüzündeki kızıllık orta noktaya ulaşacak ve diğer yarısına devrilmeye başladığı anda vakit girmiş demektir.Yoksa sen kızıllığın tamamen kaybolmasını beklersen sanırım bi 30 dk falan beklemen lazım.
    [/quote]

Evet yanlış anlamışım Mikdat kardeşim, iyi ki söyledin ben akşam namazlarında nerdeyse 15-20 dakika bekliyorum. Bundan sonra 8-10 dakika bekleyeceğim. :-[
    Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

Ynt: İftar Vakitlerinin Farkı Hakkında

[quote author=yusuf83 link=topic=13057.msg90269#msg90269 date=1276779383]
      [quote author=meshedi313 link=topic=13057.msg90265#msg90265 date=1276778596]
      Ben bunun bahanesi olduğuna inanmıyorum. Zira günümüzde kimse sizi orucunuzu diyanet ezanından 10 dk geç açtınız diye asmaz, dışlamaz. Sadece nedenini izah ederseniz insanların size saygıyla, anlayışla yaklaşacağını düşünüyorum. Bence bu yöntemi deneyin. Yani beklenmeli ve süre tam olarak dolduğunda oruç açılmalı. Soranlara da izahı yapılmalı. Bu da bir çeşit tebliğdir, tanıtımdır.
      [/quote]

Haklısınız ancak bu benim ilk Şiiyken tutacağım orucum ve aileme Şii olduğumu söyleyemedim. Dışarıdan yorum yapılıyor ancak gelin görün ki olayın içinden öyle olmuyor. Herkese çorbalar konmuşken ezan vakti, top atılmışken hergün nasıl bir sebep belirtebileceğimin izahını bulmaya çalışıyorum. Hem de birkaç aydır. Şiilerin sapık olduğuna inanılan bir toplumda yaşıyoruz. Ailemin tepkisinden korkuyorum.
      [/quote]
      Sizi gayet iyi anlıyorum. Biz de benzer toplumsal baskılara maruz kaldık. Kendinizi bir süre muhafaza edin. Ama ergeç bunu öğrenecekler. Siz de buna hazırlıklı olun. yani kendinizi buna hazırlayın kardeşim. Allah büyüktür korkmayın bir şey olmaz. Allah yardımcın olsun.
      nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
      noktayı koyacak olan sensin anlasana
      ...

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X