Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

TAVSAN ETI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

TAVSAN ETI

S.A hocam
    Erkek tavsan eti harammidir?

Ynt: TAVSAN ETI

Bismillahirrahmanirrahim

A.s

İster erkek ister dişi, tavşan eti tümden haramdır.
    Aşağıdaki linki de okuyun:
    http://www.kevsernet.com/s_ve_c/222.htm

Yorum

TAVSAN ETI

Ev`de zevk, süs ve çoçuklar için tavşan beslemek, satın almak, hediye vermek caizmidir?

Yorum

TAVSAN ETI

Bismillahirrahmanirrahim

Sakıncası yoktur ama, eti yenmeyen hayvanların kılları insanın üzerinde olursa, onunla kıldığı namaz batıl olur. Bu yüzden bu tip hayvanların (kedi de böyledir mesela) kılları evde sağa sola savrulur da bilmeden üzerinize konarsa ve bununla namaz kılmış olursanız, yeniden kaza yapmanız gerekir.

Bu riski göze alıyorsanız, sakıncası yoktur

Yorum

TAVSAN ETI

hocam necis olmayan kedi ve tavşan tüyü neden namazı batıl ediyor?

Yorum

TAVSAN ETI

Bilmiyorum, hüküm budur...
            Belki de fazla içli dışlı olunursa, bir ara etini yemeğe de heveslenirler de ondan)

Yorum

TAVSAN ETI

Şunu da eklemek istiyorum, bilimsel olarak tavşanla aynı kanlı et yapısına sahip olan yayın balığı yemekte tavşan eti yemek gibidir.

Yorum

TAVSAN ETI

[quote author=Melis link=topic=13130.msg110343#msg110343 date=1289772714]
                Şunu da eklemek istiyorum, bilimsel olarak tavşanla aynı kanlı et yapısına sahip olan yayın balığı yemekte tavşan eti yemek gibidir.
                [/quote]

bu kimin hukmu ?

Yorum

TAVSAN ETI

Evet doğrudur. Yayın balığını yemek haramdır...

Yorum

TAVSAN ETI

[quote author=mursel_aydin link=topic=13130.msg110055#msg110055 date=1289479872]
                    Bilmiyorum, hüküm budur...
                    Belki de fazla içli dışlı olunursa, bir ara etini yemeğe de heveslenirler de ondan)
                    [/quote]

Heheh ) sabah sabah...
                    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

TAVSAN ETI

Ben yıllar önce dini yayın yapan bir radyo`da Peygamberimizin abdest alırken evin kedisi`nin peygamberimizin abdest aldığı kabtan su içtiği peygamberimizin bunun farkına vardığı halde hiç istifini bozmadan abdestini almaya devam ettiği ve bu durumu gören sahabelerin peygamberimize;"Su necis olmadımı?" diye sordukları peygamberimizin`de:"Kedi ev halkındandır.Pis-necis değildir." buyurduğunu söylemişlerdi.
                      Peygamberimizin uyuyan bir kediyi rahatsız etmemek için örtüsünü kestiği söylenir.

Ben İstanbul`da özellikle bazı tarihi camilerde, türbelerde kedilerin dolaştıklarını, uyuduklarını gördüm.Cemaatte görüyordu ve gördüğüm kadarıyla rahatsız olan da yoktu.

Çoban köpekleri için durum nedir?Örneğin bir çoban köpeği sahibine çok yaklaşmışsa, yaklaşıyorsa namaz kılmak isteyen bir çoban ne yapmalı?

Yorum

TAVSAN ETI

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem kardeşim, hayvanlar üç türlüdür.

1) Eti yenen hayvanlar
                        2) Eti yenmeyen ama, necis de olmayan hayvanlar
                        3- Hem eti yenmeyen hem de necis olan hayvanlar.

Hem eti yenmeyen, hem de necis olan hayvanlar domuz ve köpektir. Bunların dışındaki hayvanlar necis değildir, ama onların vücuduna ait olan şeylerle namaz kılınmaz. Hatta kılları bile olsa insanın üzerinde aynı hüküm geçerlidir.
                        Eti yenmeyen ama necis olmayan hayvanlar, Şer'i usule göre tezkiye edilirse, derilerinden tüylerinden namaz dışında yararlanılabilir. Ama namaz kılarken onları çıkarmak gerekir.
                        Çobanlar köpekleriyle birebir ilgilenirse, eğer elleri rutubetli olursa veya bu rutubetten bedenlerinin bir yerine veya elbiselerine dokunursa yıkamaları ya da değişmeleri gerekir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X