arkadaşlar ben almadı diye biliyorum hicbir savasa katılmadı dıye bılıyorum.bilen arkadaslardan delilleri ile birlikte rica ediyorum.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
HZ.ALI UC HALIFE DONEMINDE GOREV ALDI MI ?
Daraltma
X
-
MusaviEtiketler: Yok
-
Musavi
Ynt: HZ.ALI UC HALIFE DONEMINDE GOREV ALDI MI ?
biat ettigini şia kitaplarından okumuştum.ebu bekir ve osmana biat etmesını okudum diye hatırlıyorum.hatta osmana biatı zorla ettirmişler.
Yorum
-
[quote author=Musavi link=topic=14853.msg92436#msg92436 date=1277493219]
biat ettigini şia kitaplarından okumuştum.ebu bekir ve osmana biat etmesını okudum diye hatırlıyorum.hatta osmana biatı zorla ettirmişler.[/quote]
sünni kaynaklardan ola bilir. ben şii kaynaklarda öyle bir şey okumdaım.
Yorum
-
İmam Ali a.s. halifeler zamanında görev almamıştır, ancak İmam Alinin şiası olan sahabilerden görev alanlar olmuştur. Örneğin Selmani Farisi ile Abdullah Bin Mesud Hazreti Ömer zamanında valilik yapmışlardır.
Yorum
-
İmam Ali a.s.'ın görev alması İmametine bir zarar getirmediği gibi o halifeleri de meşru sayması anlamına gelmez.
Resmi görev alıp almadığı o kadar önemli değil. Sonuçta onlara ilmini yaydığı fetvalarıyla onları sapıklıktan kurtardığı ortada. Ömer 60 yerde Ali a.s. olmasaydı Ömer helak olduydu demiştir..
Ali a.s. hç birine biat etmedi. Ebubekire biat olayını bir büyüğümüz anlatmıştı. Getiriyorlar zorla biat etmesi için elini tutuyorlar Ebubekir elini uzatacak Ali a.s. avucunu sıkıyor. ne kadar kişi birlikte yumruğunu açmaya çalışsalar da başaramıyorlar Ve Ebubekir durumu kurtarmak için elini onun eline sürüp Ali a.s. biat etti yalanını yayıyor..
Ve tabi ki sünni yayınlar hizmette.. bu yalanı yaymak için..
Yorum
-
[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14853.msg92478#msg92478 date=1277505690]
İmam Ali a.s.'ın görev alması İmametine bir zarar getirmediği gibi o halifeleri de meşru sayması anlamına gelmez.
Resmi görev alıp almadığı o kadar önemli değil. Sonuçta onlara ilmini yaydığı fetvalarıyla onları sapıklıktan kurtardığı ortada. Ömer 60 yerde Ali a.s. olmasaydı Ömer helak olduydu demiştir..
Ali a.s. hç birine biat etmedi. Ebubekire biat olayını bir büyüğümüz anlatmıştı. Getiriyorlar zorla biat etmesi için elini tutuyorlar Ebubekir elini uzatacak Ali a.s. avucunu sıkıyor. ne kadar kişi birlikte yumruğunu açmaya çalışsalar da başaramıyorlar Ve Ebubekir durumu kurtarmak için elini onun eline sürüp Ali a.s. biat etti yalanını yayıyor..
[/quote]
bende böyle biliyorum zorla elini açmaya çalışıyorlar açamayınca ebubekir elini sürüyor ve biat ilan ediliyor sözdeGönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
İmam Ali (a.s)
Yorum
-
İmam Ali(as) olmasa idi üç halife büyük sıkıntılar çekerdi.
Ki Hz.Osman(as) döneminde yaşanan fitne ve kargaşalara baktığımız zaman Hz.Osman'ın İmam Ali'nin sözlerini dinlemediğinden ötürü şehid olduğu açıktır. Sonuçta o dönemde başlayan Emevi fitnesini gören İmam Ali, Mervan, Velid, Amr b. As gibi mevki makam düşkünü, İslamla alakası olmayan şahısları frenlemiştir.
Bizzat Hz.Ömer(as)'in Ali'nin olmadığı yerde karar almaktan Allah'a sığınırım türünden sözleri vardır.
Ayrıca İmam Ali kendi hilafetinde neden bu denli savaş ve kargaşa olduğu, 3 halifede böyle durumlar olmadı diyen adam(lar)a;
Onların zamanında vezir bendim.
Benim vezirim ise sizlersiniz.
Durum ortada demiştir.
Resmi görev ve savaşa gitme yoktur.
İmam Ali hayatı boyunca tek komutanın emrine girmiştir.
O da Peygamber Efendimiz(saa)dir.
İmam Ali biat etmeyip, köşede bucakta kalacak bir insan değildi ve öyle de yapmadı. İslam'ın maslahatı için gereken herşeyi yaptı.
Allah ondan razı olsun.Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
Şahadetiyle destan yaratan
Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...
Yorum
-
[quote author=mikdat bin esved link=topic=14853.msg92479#msg92479 date=1277505919]
[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14853.msg92478#msg92478 date=1277505690]
[/quote]
bende böyle biliyorum zorla elini açmaya çalışıyorlar açamayınca ebubekir elini sürüyor ve biat ilan ediliyor sözde
[/quote]
Yorum
Yorum